בכירי גולדמן זאקס (NYSE:GS) צופים עקומה ארוכת טווח תלולה יותר עבור אג"ח ממשלת ארה"ב, ומציינים הוצאות פיסקליות גבוהות כמניע מרכזי. אשוק ורדהאן, מנהל משותף של בנקאות גלובלית ושווקים בגולדמן זאקס, הביע פליאה על היקף ההוצאה הפיסקלית בתקופה של תעסוקה גבוהה, במהלך פודקאסט של החברה.
ורדהאן הביע ספקות לגבי המשמעת הפיסקלית הקרובה, וחזה ירידות מזעריות בריביות ארוכות הטווח. דסק המסחר בגולדמן זאקס צופה עקום תשואות מנורמל יותר, עם ריביות נמוכות יותר בחזית והקלה מוגבלת בקצה האחורי.
מוקדם יותר השנה, חששות לגבי גירעונות פיסקליים גדלים ועלייה בהנפקות אג"ח ממשלתיות הובילו לעלייה בתשואות האג"ח הממשלתיות לטווח ארוך. זה גם גרם לסוכנויות הדירוג פיץ' ומודי'ס (NYSE:MCO) לאמץ עמדה שלילית לגבי האשראי של ממשלת ארה"ב. בחודש שעבר הגיעו תשואות אג"ח ממשלת ארה"ב ל-10 שנים, המציגות יחס הפוך למחירים, ל-5% לראשונה מאז 2007.
במהלך ששת החודשים האחרונים, הביקוש לאג"ח ממשלתיות ארוכות ירד בקרב בנקים מרכזיים, בנקים אזוריים בארה"ב וקרנות עושר ריבוניות, לדברי ג'ים אספוזיטו, שעומד בראש חטיבת הבנקאות והשווקים הגלובליים של גולדמן. אספוזיטו ציין כי כל הבנקים המרכזיים העיקריים עברו מהרחבה כמותית (QE) להידוק כמותי (QT). הבנקים האזוריים בארה"ב, שהיו בעבר בין המחזיקים הגדולים ביותר באג"ח ממשלתיות אמריקאיות, צמצמו את פעילותם במכרזים האחרונים בשל חוסר התאמה במשך הזמן. קרנות עושר ריבוניות, במיוחד אלה בסין, צמצמו גם הן את פעילותן, בין היתר בשל מתחים גיאופוליטיים עם ארה"ב והאטה בסחר הבינלאומי.
בשבועות האחרונים, תשואות האג"ח הממשלתיות נסוגו מהציפיות שהפדרל ריזרב הגיע לשיא מחזור העלאות הריבית שלו, וכאשר האוצר הודיע על לוח זמנים פחות אגרסיבי לסוף השנה למכירות אג"ח ממשלתיות.
ביום שלישי, אנליסטים של גולדמן זאקס רמזו כי תשואות האג"ח עשויות להגיע לשיא, וכי תשואות גבוהות יותר הפכו נכסי הכנסה קבועה לאטרקטיביים יותר בציפייה להקלה אפשרית במדיניות המוניטרית בשנה הבאה. הם ציינו כי "הכלכלנים שלנו חושבים שרוב הבנקים המרכזיים יתחילו להוריד את הריבית בשנה הבאה, אם כי באיטיות. זה אמור לגרום לפריסה מוגברת של מזומנים באג"ח ובמניות עם 8 טריליון דולר שנמצאים כיום בקרנות בשוק ההון".
סוכנות הידיעות רויטרס תרמה לכתבה.
מאמר זה נוצר ותורגם בתמיכת AI ונבדק על ידי עורך. לקבלת מידע נוסף, עיין בתנאים והתניות שלנו.