לדלג לתוכן

HOT3

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
גרסה מ־06:04, 1 באוקטובר 2024 מאת EranBot (שיחה | תרומות) (בוט החלפות: פרויקט)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
המונח "ערוץ 3" מפנה לכאן. לערך העוסק בערוץ 33, ערוץ העבר הציבורי של רשות השידור, ראו ערוץ 33.
HOT3
סמלילו של הערוץ החל מספטמבר 2018
סמלילו של הערוץ החל מספטמבר 2018
פרטי הערוץ
מדינה ישראל
קטגוריה דרמה, בידור
תאריך השקה 1989 עריכת הנתון בוויקינתונים
בעלות Hot
שפה עברית
פורמט תמונה 576i (SDTV)
1080i (HDTV)
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

HOT3 (בעבר נקרא: ערוץ 3 ולפני כן ערוץ המשפחה) הוא ערוץ טלוויזיה ישראלי של חברת הטלוויזיה והתקשורת הוט. תכניו של הערוץ מוגדרים כעוסקים בנושאי משפחה ובידור ותוכניותיו כוללות תוכניות דרמה לכל המשפחה. בתחילה כערוץ 3, היה ערוץ בכבלים כמו ערוץ הילדים, ערוץ הספורט וערוץ המדע.

הערוץ שודר בעבר גם ב-yes הטלוויזיה בלוויין במשך כ-8 שנים במתכונת חלקית של תוכני רכש בלבד, בשם "ערוץ 3 ב-yes" ומאוחר יותר, כ-"3 yes stars" ו-"yes stars Base".

השנים הראשונות

[עריכת קוד מקור | עריכה]
סמליל הערוץ בין 1989 ל-1992

הערוץ הוקם על ידי אודי מירון בשנת 1989 יחד עם הקמת חברת ICP, והיה זה אחד מערוצי הבית הראשונים של הכבלים בישראל עם השקתם בשנת 1990.

בתחילה, מששודר במסגרת חברות הטלוויזיה בכבלים תבל, מתב וערוצי זהב (וקודם לכן גם ב"גוונים" וב"עידן"), הערוץ נקרא "ערוץ המשפחה". בשנותיו הראשונות של הערוץ, שידוריו הורכבו בעיקר מדרמות, מספר תוכניות עבר אמריקאיות ("בועות", "הכל נשאר במשפחה", "ספינת האהבה"), אופרות סבון כגון "צעירים חסרי מנוח" וטלנובלות דרום-אמריקאיות כגון "האישה המסתורית" ו"טופז". כמו כן, שודרו בו מספר הפקות מקור נסיוניות כגון מגזין הנוער "יציאת חירום" ותוכנית המוזיקה "הקופסה".

מ"ערוץ המשפחה" ל"ערוץ 3"

[עריכת קוד מקור | עריכה]
סמליל הערוץ כ"ערוץ המשפחה" (במת"ב ועידן), בין 1992 ל-1995
סמליל הערוץ כ"ערוץ שלוש" (בערוצי זהב, תבל וגוונים), בין 1992 ל-1995

בהמשך שנות התשעים הערוץ נקרא בפשטות "ערוץ 3" הן בשל העובדה שבממירי הכבלים הוא שודר בערוץ 3, והן בשל הרצון "לתפוס את השם" מול תחילת שידוריו של ערוץ 33 של רשות השידור. בערוץ נעשו ניסיונות נוספים לפנות לקהל גדול. באביב 1994 עלתה בערוץ רצועת השידור "שעון קיץ", אשר שודרה בין תוכניות הערוץ בשעות הערב, ובה בין היתר החל גיא פינס את דרכו בערוץ. בקיץ 1997 קיים הערוץ את האירוע השבועי "ערוץ 3 בעיר" בערים שונות בארץ, בהנחיית יעל בר-זוהר וצ'רלי בוזגלו ובהשתתפות אמנים שונים. בערוץ שודרו גם מספר שעשועונים כמו "טוטו משפחתי" (בהנחיית דודו טופז, ובהמשך ציפי שביט) ו"מלך הטריוויה" (בהנחיית אלי ישראלי), ואף תוכניות אקטואליה כגון "לפידנקנר" (1997) עם טומי לפיד ואמנון דנקנר. בתקופה זו העלה הערוץ גם מספר סדרות דרמה מקוריות הפונות לקהלים שונים, כמו "המונה דופק", "קפה פריז" ו"חלומות נעורים".

"ראשון בדרמה" ופריחת הפקות המקור

[עריכת קוד מקור | עריכה]

במשך מספר שנים הופקו בערוץ 3 דרמות מקור במסגרת הפרויקט "ראשון בדרמה". רצועה זו זכתה לשבחים רבים והורכבה בעיקר מסרטים באורך כ-50 דקות בין אלה ניתן למנות את מבצע סבתא, שחקנית ספסל, יוסי וג'אגר, 2 דקות מפרדיס, הדמעות של אמסלם והללויה. במהלך השנים הופקו בה כ-40 דרמות. בראש הפרויקט עמד נפתלי אלטר, ראש מחלקת הדרמה של ICP. בשנת 2005 הוחלט להפסיק את פרויקט "ראשון בדרמה", אולם הפקות מקור במגוון ז'אנרים הלכו והתרבו בערוץ. בין אלה ניתן למנות את סדרת הדרמה "שבתות וחגים", טלנובלות מקוריות כמו "לחיי האהבה" ו"משחק החיים", תוכניות אירוח יומיות כגון "יאיר לפיד חי בעשר" ומאוחר יותר "יצפאן", וכן את מגזין הבידור היומי "ערב טוב עם גיא פינס" אשר שודר בערוץ במשך 13 עונות.

משבר וורנר

[עריכת קוד מקור | עריכה]

לצד ריבוי תוכני המקור, עם הזמן הפך ערוץ 3 לבית הישראלי של רוב סדרות הרכש המצליחות והמובילות בעיקר מארצות הברית, ואף התהדר בסלוגן "הסדרות הטובות ביותר בעולם". אולם בסוף שנת 2002, סכסוך כספי עם אולפני וורנר לא איפשר לערוץ להמשיך בשידורן של כמה מסדרות הרכש המצליחות ביותר ששודרו בו במהלך השנים והופצו על ידי וורנר, והן נרכשו על ידי גופי שידור אחרים לצורך המשך שידורן בישראל. לאחר מכן ערוץ 3 אמנם המשיך לשדר מספר תוכניות רכש מצליחות אחרות, אך נתח גדול יותר משידוריו הורכב מהפקות מקור. במהלך שנת 2009 הערוץ שב בהדרגה לשדר תכנים המופצים על ידי וורנר, אולם רק לאחר שידורם בערוצים אחרים. מאוחר יותר שב הערוץ לשדר באופן בלעדי גם סדרות חדשות בהפצת וורנר כגון "גברים בגיל הזה", "מקום טוב באמצע" ו"חסרי בושה".

מ"ערוץ 3" ל"הוט 3"

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בעקבות הקמת חברת yes הטלוויזיה בלוויין ותחילת שידוריה בשנת 2000, שלוש חברות הטלוויזיה בכבלים הנותרות התאחדו רשמית במסגרת חברת HOT באוגוסט 2003, וכחלק מהמיתוג המחודש החליף ערוץ 3 את שמו ל"הוט 3" במרץ 2004. הערוץ שודר במקביל גם במסגרת "yes", אולם שם שודר ללא תוכני המקור של HOT והמשיך להקרא "ערוץ 3" (או "ערוץ 3 ב-yes")[1]. בשנת 2007, הוחלט ב-yes לתייג את הערוץ בשם "yes Stars 3" ומאוחר יותר "yes stars Base". אחת מסדרות ה"דגל" ששודרו בערוץ ב-yes היא הדרמה היומית השיר שלנו.

המיתוג המחודש של ערוצי הסדרות (2009)

[עריכת קוד מקור | עריכה]

ב-4 בינואר 2009 עבר הערוץ מיתוג מחודש ומאז הוא משודר למנויי הוט בלבד, עם דגש בעיקר על סדרות רכש רבות (שבעקבות השינוי חלקן הפכו בלעדיות ל"הוט") לצד הפקות מקור. מספר תוכניות רכש אשר שודרו בהוט 3 עברו לערוץ חדש בשם "HOT Family", ששודר גם ב-yes תחת השם "yes Base". ביום שבת שלפני המיתוג המחודש, הופסקו שידורי HOT3 למשך כ-24 שעות ובמקומם הוצג כיתוב "הפתיחה מחדש מחר" על רקע אנשים עם חולצות משתנות שהיו חלק מהקמפיין של הערוץ.

מיתוג מחודש נוסף ופתיחת "הוט 3 HD"

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בסוף ינואר 2010 השתנה שוב לוגו הערוץ, וכן נפתח ערוץ "הוט 3 HD" (שהחליף את ערוץ "HOT HD") המשדר את כל תוכני הוט 3 בפורמט HDTV במקביל לשידור בפורמט הרגיל. המיתוג כלל גם שינוי במבנה לוח השידורים בשעות הערב.

בסוף 2010 הפך ערוץ "הוט 3 HD" מערוץ בתשלום לערוץ בחינם לבעלי ממירי HD של "הוט".

בהתאם לרוב תוכני הערוץ, באוקטובר 2011 הועבר הוט 3 לפורמט מסך רחב (16:9). לאחר מספר חודשים, שידורי "הוט 3 HD" הועברו מאפיק 503 לאפיק 3 בממירי ה-HD, בעוד הערוץ הרגיל (איכות SD) ממשיך להקלט בממירים שאינם תומכים בשידורי HD.

בשנת 2015 עברו רבות מסדרות הרכש של HOT3 לערוץ החדש "HOT Plus" (לימים HOT HBO), ומאז מתמקד הערוץ בדרמות מקור ובריאליטי וממשיך לשדר מספר סדרות רכש.

תוכני המקור של הערוץ

[עריכת קוד מקור | עריכה]

החל משנת 2009, HOT3 מתמקד בעיקר בהפקות דרמה וטלנובלות, לצד שידור מיני-סדרות. הערוץ כמעט ולא מפיק קומדיות (למעט "חסמבה דור 3", שכללה אלמנטים קומיים, ומאוחר יותר "אנחנו במפה"). זאת במגמה להשאיר את ערוץ ביפ (ומאוחר יותר, את ערוץ "קומדי סנטרל") כמקום לקומדיות בין ערוצי הכבלים.

דרמה יומית וטלנובלה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

אירוח ובידור

[עריכת קוד מקור | עריכה]

שעשועונים ותחרויות

[עריכת קוד מקור | עריכה]

דוקו ריאליטי

[עריכת קוד מקור | עריכה]

לאחר עלייתו של ערוץ HOT Real לאוויר ב-10 באוקטובר 2019, כל תוכניות הדוקו-ריאליטי של HOT עברו להיות משודרות בערוץ זה בלבד.

אקטואליה וחדשות

[עריכת קוד מקור | עריכה]

תוכני הרכש של הערוץ

[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערוץ הוט 3 נחשב[דרוש מקור: נחשב, חמקמילה] כערוץ הדגל של חברת הכבלים בתחום הסדרות מחו"ל (השנים המצוינות הן שנות השידור בערוץ ולא בארץ המקור):

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]