Police Quest: In Pursuit of the Death Angel

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Police Quest: In Pursuit of the Death Angel
Kehittäjä Sierra On-Line
Julkaisija Sierra On-Line
Suunnittelija Jim Walls
Pelisarja Police Quest
Pelimoottori AGI / SCI
Julkaistu AGI
1987
SCI
1992
Lajityyppi seikkailu, simulaatio
Pelimuoto yksinpeli
Alusta Amiga, Atari ST, Apple II, Apple IIGS, Macintosh, MS-DOS
Jakelumuoto levyke, CD
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Police Quest: In Pursuit of the Death Angel on Jim Wallsin tuottama Sierra On-Linen vuonna 1987 julkaisema seikkailupeli. Peli käyttää AGI-pelimoottoria. Pelin uusintajulkaisu vuodelta 1992 tehtiin 256-värisenä ja SCI-pelimoottorilla, mikä muutti huomattavasti pelin ulkoasua ja ääntä. Alkuperäinen tekstipohjainen käyttöliittymä korvattiin hiiriohjatulla käyttöliittymällä.

Peli on sarjassaan ensimmäinen ja sillä on kaksi jatko-osaa, Police Quest II: The Vengeance ja Police Quest III: The Kindred.

Police Quest: In Pursuit of the Death Angel on seikkailupeli, missä ollaan vuorovaikutuksessa eri ympäristöissä ja ratkaistaan erilaisia tilanteita. Tilanteet pyörivät tyypillisesti poliisityön ympärillä, kuten rikospaikkojen tutkinnassa, varastettujen ajoneuvojen haltuunotoissa sekä muissa tärkeissä toimenpiteissä. Alkuperäisessä pelissä pelaajan täytyi kirjoittaa halutut toiminnot käyttöliittymässä itse, kuten oven avaukset, nappien painallukset tai aseen laukaisut. Uudelleenjulkaisussa pelaaja valitsee toiminnot ja esineet hiirellä valikosta.

”Perinteisten” arvoitusten puuttuminen pelistä teki muista peleistä poikkeavan, mutta sitä myös kritisoitiin liian ”kuivasta” poliisityöstä. Toisin kuin monet muut lajityypin pelit, tässä pelissä eteneminen perustuu vahvasti poliisin toimintatapoihin. Toimintatavoista poikkeaminen johtaa pelissä tyypillisesti rangaistuksiin tai jopa pelihahmon kuolemaan. Jos Sonny esimerkiksi ottaa käsiaseensa mukaan astuessaan sisään vankilaan, ottaa vanki aseen häneltä ja ampuu hänet, johtaen pelin loppumiseen.

Pelihahmot ja sijainti

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Police Quest: In Pursuit of the Death Angel sijoittuu kuvitteelliseen Lytton-nimiseen kaupunkiin Kalifornian osavaltiossa. Pelihahmo on poliisi nimeltään Sonny Bonds, paikalliselta Lytton Police Department -poliisilaitokselta. Tarkka pelin ajankohta on epäselvä, mutta pelissä on viittauksia vuosiin 1983–1986.[1]

Varoitus: Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Pelaaja on Sonny Bonds, liikennevalvontaa suorittava poliisi kuvitteellisessa Lyttonin kaupungissa. Hänen esimiehensä, Sergeant Dooley, kertoo aamupalaverissa paikallisten nuorten sekaantuneen kokaiinin käyttöön ja varastetusta mustasta vuosimallin 1983 Cadillacista, jota Bondsin ja muiden poliisien on pidettävä silmällä löytymisen varalta.

Kesken normaalin partiointinsa Bonds lähetetään tutkimaan autokolaria. Onnettomuutta tutkiessaan Bonds huomaa kuolleen kuljettajan (huumediileri nimeltä Lonny West), jota on ammuttu päähän. Kun Sergeant Dooley saapuu rikospaikalle ja ottaa johdon tutkinnasta, Bonds jatkaa partiointiaan. Kahvitauon jälkeen työkaverinsa Steven kanssa Bonds jatkaa velvollisuuksiaan ja antaa ylinopeussakon kauniille naiselle nimeltä Helen Hots (uudelleenjulkaisussa naisen nimeksi on vaihdettu Tawnee), antaa pamppua paikallisessa ruokapaikassa häiriöitä aiheuttaville motoristeille ja pidättää rattijuopon. Vuoron lopputtua Bonds käy paikallisessa baarissa nimeltään ”The Blue Room”, missä hän keskustelee ystävänsä Jack Cobbin kanssa tämän tyttären huumeongelmasta.

Palattuaan jälleen velvollisuuksiensa pariin Bonds havaitsee anastetun Cadillacin ja pysäyttää sen. Apunaan konstaapeli Jack, Bonds pidättää kuskin, Jason Tasellin, ja huomaa auton olevan varastettu ja maalattu uudelleen vaaleansiniseksi. Lisätutkimukset paljastavat autosta huumeita, jotka yhdistävät Tasellin Lonny Westin murhaan. Bonds siirtyy tämän jälkeen peitetehtäviin huumeryhmään. Jatkotutkimukset paljastavat huumekuninkaaksi miehen nimeltä Jessie Bains, kuolemanenkelin (”The Death Angel”), joka on myös sekaantunut laittomaan uhkapelitoimintaan hotelli Delphoriassa.

Bonds soluttautuu uhkapelirinkiin hotelli Delphoriassa apunaan prostituoitu Marie Wilkins. Bonds pelaa Jessie Bainsia vastaan ja saavuttaa tämän luottamuksen. Bains kutsuu Bondsin hotellihuoneeseensa. Siellä Bonds kutsuu paikalle lisäjoukkoja, jotka haavoittavat Bainsia ampumalla. Bains pidätetään ja tuomitaan vankilaan.[2]

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Pelin kehitys

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli on yksi realistisimmista, joita Sierra kehitti myöhäisellä 1980-luvulla (verrattuna muihin peleihin kuten Leisure Suit Larry, King's Quest tai Space Quest) ja sisälsi monia haasteita, joista selviämiseen tarvittiin oikeita poliisin toimia. Peli julkaistiin MS-DOS-, Apple II-, Amiga-, Atari ST- ja Apple IIGS -järjestelmille. Modernisoitu 256-värinen SCI 1.1 -versio julkaistiin vuonna 1992.

Pelit-lehti antoi Police Questin VGA-versiolle 83 pistettä sadasta.[3]

  1. Sonny pidättää Jason Tasellin 7.9.1983, vuosi 1985 mainitaan FBI:n etsintäkuulutuksessa, Jason Tasellin varastama ase 4.12.1986 Chicagossa
  2. Adventure Classic Gaming adventureclassicgaming.com. Viitattu 1.7.2007.
  3. Pelit.fi arvosteluarkistoanalyysi – Arvostelut vuonna 1992 (arkistoitu)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]