پرش به محتوا

دادگاه آینزاتس‌گروپن

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
دادگاه آینزاتس‌گروپن
اوتو اولندرف در دادگاه
پاول بلوبل به مرگ محکوم شد

دادگاه آینزاتس‌گروپن (انگلیسی: Einsatzgruppen trial) نهمین دادگاه از دوازده دادگاه جنایت جنگی برگزارشده توسط نیروهای آمریکایی در نورنبرگ بود که پس از پایان جنگ جهانی دوم و در سال‌های ۱۹۴۷ و ۱۹۴۸ برگزار شد.این دادگاه برای محاکمه تعدادی از فرماندهان و افسران ارشد آینزاتس‌گروپن که در اروپای تحت‌اشغال آلمان نازی دست به کشتار می‌زدند برگزار شد.

در این دادگاه ۲۴ متهم حضور داشتند.برای ۱۴ نفر از آن‌ها حکم اعدام صادر شد که تنها ۴ مورد آن اجرا شد و باقی تقلیل یافت.تا سال ۱۹۵۸ تمامی زندانیان از دادگاه آزاد شده‌بودند.

پرونده

[ویرایش]

آینزاتس‌گروپن جوخه‌های سیار کشتار اس‌اس بودند که در پشت خطوط جبهه شرق اروپا در جنگ جهانی دوم فعالیت می‌کردند. از سال ۱۹۴۱ تا ۱۹۴۳ آن‌ها بیش از یک میلیون یهودی و ده‌ها هزار پارتیزان، کولی، معلول، کمیسار سیاسی و مردمان اسلاو را کشتند. ۲۴ متهم این دادگاه از افسران آینزاتس‌گروپن بودند که با اتهامات مربوط به کشتار جمعی روبه‌رو بودند.

قاضی‌های دادگاه مایکل موسمانو از پنسیلوانیا، جان جی. اسپایت از آلاباما و ریچارد دی. دیکسون از کارولینای شمالی بودند. هم‌چنین بنجامین فرنز وکیل مجارستانی که در کودکی به همراه خانواده به آمریکا مهاجرت کرده بود نیز دادستان کل این دادگاه بود.

این دادگاه از ۲۹ سپتامبر ۱۹۴۷ تا ۱۰ آوریل ۱۹۴۸ به طول انجامید.

اعلام جرم

[ویرایش]
  1. جنایت علیه بشریت از طریق آزار و شکنجه در زمینه‌های سیاسی، نژادی و مذهبی، قتل، نابودی، زندانی کردن و دیگر اعمال غیرانسانی علیه شهروندان آلمان و دیگر کشورها، بر طبق یک برنامه سازمان‌یافته نسل‌کشی.
  2. جنایات جنگی به دلایل مشابه، و ویرانی و انهدامی که از نظر نظامی غیرضروری و توجیه‌ناپذیرند.
  3. عضویت در سازمان‌های تبهکار، اس‌اس، اس دی، یا گشتاپو که در دادگاه نورنبرگ از آن‌ها به عنوان سازمان‌های تبهکار از آن‌ها نام برده شده بود.

علیه تمامی متهمان در هر سه مورد اعلام جرم شد. تمامی متهمان خود را بی‌گناه خواندند. دادگاه در نهایت تمامی آن‌ها را در تمامی موارد متهم شناخت (به جز فلیکس رول و ماتیاس گراف که تنها در مورد سوم متهم شناخته شدند).

متهمان

[ویرایش]

یادداشت‌ها

[ویرایش]
  • اشتراوخ در زمان تنظیم کیفرخواست از حملات صرع رنج می‌برد و او در دفاع خود سعی داشت تا دادگاه را راضی کند که به دلایل پزشکی او را از روند محاکمه خارج کنند اما دادگاه خواست او را نپذیرفت و بیان کرد که شهادت‌های اشتراوخ در دادگاه نشان می‌دهد که وی توانایی ماندن در دادگاه را دارد.
  • با این که فندلر در هر سه مورد متهم شناخته شد اما شواهد کافی برای آن که ثابت کند که وی در طرح‌ریزی کشتارها نقش داشته است یافت نشد.به نظر می‌رسید که سمت وی بیشتر یک پست اداری بوده است.
  • رول تنها در مورد سوم متهم شناخته شد و دادگاه وی را در موارد اول و دوم بی‌گناه شناخت و بیان کرد که وی به عنوان یک افسر دون پایه مسئولیتی در قبال بی‌رحمی‌های صورت گرفته توسط گروه D آینزاتس‌گروپن نداشت و در مقامی نبود که بتواند از آن جلوگیری کند و با آن که او از کشتارها آگاه بود اما این اثبات نشد که وی شخصاً در کشتارها مشارکت داشته است.
  • گراف تنها به دلیل عضویت در اس دی متهم شناخته شد. در واقع وی به دلیل آنچه "بی‌تفاوتی عمومی نسبت به سازمان" خوانده می‌شد، از اس‌اس اخراج شده بود.وی هم‌چنین تلاش کرده بود که از اس دی نیز خارج شود.وی در موارد اول و دوم بی‌گناه شناخته شد زیرا او به عنوان یک افسر دون پایه هیچ سمت فرماندهی را بر عهده نداشت و حتی یک پیشنهاد فرماندهی را نپذیرفته بود.

منابع

[ویرایش]

پیوند به بیرون

[ویرایش]