FRA PRAKTIKANT TIL PROJEKTLEDER: MØD NIKOLAJ RINGGAARD
”Der er plads til at udvikle sig, og man kan få det ansvar, som man vil. Min oplevelse er, at der ikke er langt til toppen. Hvis du har en idé, kan du bare ringe til direktøren, og så bliver der lyttet til dig.”
Sådan beskriver Nikolaj Ringgaard sin oplevelse af arbejdet hos Adserballe & Knudsen, hvor han den 1. januar i år blev udnævnt til projektleder: Hans fjerde titel i virksomheden efter ansættelser som student, praktikant og byggeleder.
Han stiftede første gang bekendtskab med Adserballe & Knudsen i 2018, da han deltog i en CLT-præsentation på KEA - Københavns Erhvervsakademi. CLT var spritnyt, og A&K’s projektfolk var på KEA for at dele nogle hårdt tjente erfaringer.
Nikolaj blev grebet. Han kontaktede den daværende ledelse og fik et studiejob. Ikke med CLT, men med et andet progressivt tiltag. Han fik job på Tempeltræet, hvor han fik mulighed for at arbejde med DGNB Guld-certificering.
Efterfølgende kom han i praktik, og her var han delt mellem CLT-projektet Toppen og Tempeltræet, der var ved at blive gjort klar til aflevering.
Nikolaj var i virksomheden i en tumultarisk tid, hvor virksomheden både nåede rekordomsætning og rekordtab, og han havde en oplevelse af at være meget alene ude på pladserne.
”Jeg har altid haft noget potentiale, men man lærer ikke noget af at sidde alene. Man kan godt få hår på brystet af det, men for at udvikle sig skal man have nogen at lære fra,” forklarer Nikolaj.
Han tog en kort pause fra virksomheden efter sin praktik, hvor han blandt andet skrev sit bachelor-projekt om CLT. Med en sund skepsis vendte han tilbage som nyuddannet bygningskonstruktør i 2021 denne gang på renoveringssagen Fælledgårdene i Roskilde.
Her blev han mødt af en ny ledelse samt nye kolleger, opgaver og udfordringer.
På Fælledgårdene kom Nikolaj direkte under projektchef Anton Aagaard, som gav ham både ansvaret og opbakningen til at vokse i sin rolle.
”Nikolaj er god til at sætte sig for bordenden, tage styringen og skabe løsninger til de udfordringer, der opstår,” fortæller Anton Aagaard.
Der kom en åben projektlederstilling på Fælledgårdene, og Anton var ikke i tvivl - den plads havde Nikolaj gjort sig fortjent til.
Nikolaj har oplevet virksomheden igennem en optur, en nedtur og nu en ny epoke. Nu handler det om at fortsætte genopbygningen, og Nikolaj har meldt sig til den gruppe, der arbejder med at styrke kulturen i virksomheden, så ingen skal føle sig alene på deres byggesag.
På Fælledgårdene sørger han og teamet for at skabe et attraktivt arbejdsmiljø, hvor ting som en madklub, en solbeskinnet terrasse og en god is- og kaffemaskine gør en stor forskel.
”Det er elementer, som ikke skal undervurderes,” fortæller han.
”De eneste medarbejdere, der stopper nu, er folk, der går på pension. Byggeverdenen er omskiftelig, og der er meget jobshopping, så det er et sundhedstegn, når folk ikke vil væk - og ingen her vil væk,” siger han.