Vés al contingut

Maria Isabel d'Orleans (comtessa de París)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula personaMaria Isabel d'Orleans
Imatge
Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement21 setembre 1848 Modifica el valor a Wikidata
Reales Alcázares (Província de Sevilla) Modifica el valor a Wikidata
Mort23 abril 1919 Modifica el valor a Wikidata (70 anys)
Villamanrique de la Condesa (Província de Sevilla) Modifica el valor a Wikidata
Causa de mortmalaltia Modifica el valor a Wikidata
SepulturaCapella reial de Dreux (1958–) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópolítica Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolPrincesa
Infanta d'Espanya Modifica el valor a Wikidata
FamíliaCasa d'Orleans Modifica el valor a Wikidata
CònjugeLluís Felip d'Orleans (1864–valor desconegut) Modifica el valor a Wikidata
FillsAmèlia d'Orleans, Felip d'Orleans, Helena d'Orleans, Charles d'Orléans, Príncep de France, Isabel d'Orleans, Jacques Marie Antoine Clément d'Orléans, Príncep de France, Lluïsa d'Orleans, Ferran d'Orleans Modifica el valor a Wikidata
ParesAntoni d'Orleans Modifica el valor a Wikidata  i Maria Lluïsa Ferranda de Borbó Modifica el valor a Wikidata
GermansMaria Amàlia d'Orleans
Maria Cristina d'Orleans
Maria de Regla d'Orleans
Ferran d'Orleans
Maria de la Mercè d'Orleans
Felip d'Orleans
Antoni d'Orleans
Lluís d'Orleans Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata


Find a Grave: 188651464 Modifica el valor a Wikidata

Maria Isabel d'Orleans, princesa d'Orleans (Sevilla 1848 - Villamanrique de la Condesa (província de Sevilla) 1919). Princesa de sang de França de la Casa dels Orleans amb el tractament d'altesa reial que per gràcia de la reina Isabel II d'Espanya fou elevada al rang d'infanta d'Espanya amb el tractament d'altesa reial.

Nascuda a Sevilla el dia 21 de setembre de 1848, essent filla del príncep Antoni d'Orleans i de la infanta Lluïsa Ferranda d'Espanya. Maria Isabel era neta per via paterna del rei Lluís Felip I de França i de la princesa Maria Amèlia de Borbó-Dues Sicílies mentre que per via materna ho era del rei Ferran VII d'Espanya i de la princesa Maria Cristina de Borbó-Dues Sicílies.

El 30 de maig de l'any 1864, a l'edat de 16 anys, es casà a Kingston-on-Thames (Anglaterra) amb el príncep Felip d'Orleans, cap de la casa reial de França. Felip era fill del príncep Ferran Felip d'Orleans i de la duquessa Helena de Mecklenburg-Schwerin. La parella tingué vuit fills:

  • SAR el príncep Carles d'Orleans, nascut el 1875 i mort el mateix any.
  • SAR el príncep Jaume d'Orleans, nascut el 1880 i mort el 1881.
  • SAR el príncep Ferran d'Orleans, nascut el 1884 i mort el 1924. Es casà amb la marquesa de Valdeterrazo.

Maria Isabel i Felip crearen un ambient culte i refinat que permeté als prínceps d'Orleans vincular-se amb les principals monarquies catòliques europees del moment: Àustria, Borbó-Dues Sicílies, Savoia-Aosta i Orleans.

Els prestigi aconseguit pels comtes de París i les seves magnífiques relacions amb la Casa Reial britànica feren que s'elegís la princesa Helena d'Orleans, filla dels comtes, com a esposa del príncep hereu Albert Víctor del Regne Unit, fill primogènit dels llavors prínceps de Gal·les i després reis Eduard VII del Regne Unit i Alexandra de Dinamarca. Ara bé, el problema religiós i la negativa de la princesa d'abandonar el catolicisme desferen la idea d'unir les cases d'Orleans i del Regne Unit.

Altres foren els pretendents de les princeses Orleans, la princesa Helena fou l'elegida pel tsar Alexandre III de Rússia per convertir-se amb esposa del tsarevitx i posterior tsar Nicolau II de Rússia per tal d'establir, d'aquesta forma, una unií duradora entre França i Rússia. En aquest cas la negativa de Nicolau fou el fet que feu fracassar la relació que ja es donava per feta, en aquell moment Nicolau ja estava enamorat de la princesa Alexandra de Hessen-Darmstadt.

Maria Lluïsa morí el 1919, vint-i-cinc anys després que el seu espòs, a la localitat sevillana de Villamanrique de la Condesa a l'edat de 71 anys.