AI Companion How-to AI

Så kan Zoom AI Companion hjälpa dig att ta kontroll över arbetsdagen

Zoom AI Companion gör arbetsdagen mer produktiv med hjälp av mötessammanfattningar, komposition av meddelanden och idéskapande som ger dig tid över.

6 minuters läsning

Uppdaterad den October 03, 2023

Publicerad den October 03, 2023

Blogginlägg om e-postkomposition med AIC – bild
Mahesh Ram
Mahesh Ram
Chef för AI-produkter och Revenue Accelerator

Innovation är en grundpelare på Zoom, och AI är inbyggt för att du ska kunna skapa bästa möjliga arbetsdag för dig själv. Men hur ser en sådan ut?

För de flesta människor omfattar den inte repetitiva uppgifter, som att svara på e-post, följa upp chattar eller att ta anteckningar under möten. Men det är vad många av oss lägger ner stora delar av tiden på. Enligt en studie som nyligen utförts av Morning Consult på uppdrag av Zoom:*

  • lägger 58 % av medarbetarna en timme eller mer om dagen på meddelanden, e-post och uppföljningar
  • säger 64 % av ledarna att de behöver mer tid än de har för att slutföra allt sitt arbete under dagen
  • säger 52 % av medarbetarna och 67 % av ledarna att de ofta arbetar längre än en vanlig arbetsdag (åtta timmar).

Kan du föreställa dig vad du skulle kunna åstadkomma om du fick hjälp med dessa uppgifter och mer tid över? Zoom AI Companion kan hjälpa till med just detta.

Få din arbetsdag att fungera för dig

Vi lanserade AI Companion, din generativa AI-assistent på Zoom-plattformen, för bara fyra veckor sedan. Sedan dess har vi introducerat flera nya funktioner, som alla är utformade för att bidra till att öka produktiviteten och samarbetet, och vi har planer på ännu fler innovationer under de kommande månaderna. 

Med alla dessa AI-drivna funktioner redo att testas kan vi föreställa oss hur din nya arbetsdag ser ut med AI Companion vid din sida:

En dag då du slipper ta anteckningar

Det kan vara tröttsamt att tvingas ta mötesanteckningar – det tar tid och gör det svårt att fokusera på att dela från att delta i mötet. Du kan gå miste om viktig information om du tappar fokus under ett ögonblick. Om beroende på vilken anteckningsapp du använder kan det vara svårt eller tidskrävande att dela anteckningarna med andra.

Med AI Companion behöver du aldrig mer ta anteckningar. AI Companion kan generera en mötessammanfattning med ett enda musklick, så att du kan fokusera på vad som sägs och bidra till diskussionen, med vetskap om att din AI-assistent fångar höjdpunkter och åtgärdspunkter. Du kan till och med justera inställningarna så att AI Companion automatiskt genererar en mötessammanfattning av varje möte du håller i, så att du slipper tänka på att aktivera den före mötet.

När mötet är klart skickar AI Companion mötessammanfattningen till dig med e-post. Det är enkelt att dela sammanfattningen – du kan skicka den manuellt med e-post till utvalda mottagare eller justera inställningarna för att automatiskt skicka sammanfattningar till alla deltagare. Bocka av det från att göra-listan!

 

En dag med mer tid över

När du kommer till din arbetsstation på morgonen finns det stor risk för att du har mängder av e-post och chattar att plöja igenom. Det tar tid att gå igenom alla trådar, och det kan kännas överväldigande när antalet olästa meddelanden bara blir fler och fler. Och inte nog med det – du har meddelanden att besvara och personer att följa upp med.

Nu kan du hantera e-post och chattar på några minuter istället för timmar. AI Companion kan generera hela meddelanden baserat på en enda uppmaning. Du kan redigera meddelandet manuellt eller ge feedback på svarets längd och ton tills det blir rätt. 

Komponera en AI Companion – bild

 

Om du behöver komma ikapp med innehållet i långa chattrådar kan AI Companion hjälpa dig. Med ett knapptryck kan du få en kortfattad sammanfattning med det sammanhang du behöver på bråkdelen av den tid det skulle ta att läsa igenom alla meddelanden.

Med en tom inkorg inom räckhåll har du mer tid att fokusera på strategiskt arbete, ett projekt du brinner för, att stödja en kollega eller packa ihop tidigt för att tillbringa tid med familjen.

En dag med plats för kreativitet

Kreativ inspiration kan vara svår att frammana. Du kanske har fastnat i gamla hjulspår eller saknar tid att ägna åt att hitta på idéer. Under brainstormingsessioner kanske du och ditt team har svårt att komma igång eller att organisera era idéer på ett sammanhängande sätt.

Med vår nyaste AI Companion-funktion öppnar du bara en Zoom Whiteboard och skriver en uppmaning. AI Companion kan generera idéer på post it-lappar för att kickstarta er brainstormingsession. När du och ditt team lägger till egna idéer kan AI Companion hjälpa till att gruppera dem utefter relaterade koncept med ett enda klick. 

Nyhet! AI Companions whiteboardfunktioner hjälper dig att generera och organisera idéer.

 

En dag med mindre mötesstress

När ditt schema är fullt av möten är det svårt att hitta tid att faktiskt utföra ditt jobb. Men om du missar ett möte måste du ta dig tid att titta på inspelningen senare (om det ens finns en sådan). Du kanske deltar i möten och bara lyssnar med ett öra, vilket inte är ett särskilt effektivt sätt att arbeta på. 

Med AI Companion kan du snabbt få den information du behöver från mötesinspelningar. När mötesvärden aktiverar smarta inspelningar kan AI Companion automatiskt dela upp molninspelningar i kapitel för smidigare visning. Du kan snabbt gå igenom huvudämnen, granska mötets höjdpunkter för att se viktig information och läsa igenom nästa steg och kunna agera.

Smarta inspelningar delas upp i kapitel för smidigare visning.

 

Och när du kommer sent till ett möte behöver du inte stressa – AI Companion kan hjälpa dig att ta reda på vad som sagts utan att du behöver avbryta diskussionen. Om mötesvärden har aktiverat funktionen med frågor under möten kan du fråga AI Companion om det pågående mötet, till exempel om vad som hänt innan du gick med, om ditt namn har nämnts eller om några åtgärdspunkter har tilldelats.

En arbetsdag som fungerar för dig

Visst låter det bra? Den idealiska arbetsdagen finns inte i framtiden – den är möjlig redan nu. Dessa AI Companion-funktioner kan omvandla din arbetsdag utan ytterligare kostnad tillsammans med de betaltjänster som ingår i ditt användarkonto hos Zoom.** 

Om du redan har en berättigande betald plan kan du läsa vår praktiska guide för att komma igång med AI Companion i dag utan extra kostnad. 

Du kan också uppgradera till ett av våra alternativ för betald plan för att få tillgång till fördelarna med att ha en AI-assistent under arbetsdagen.


* Baserat på en onlineenkät med 11 023 heltidsanställda personer med kunskapsbaserat arbete i USA, Storbritannien, Irland, Tyskland, Frankrike, Japan, Singapore och Australien. Utförd av Morning Consult på uppdrag av Zoom Video Communications, Inc., 10–25 augusti 2023.

** Obs! AI Companion är kanske inte tillgängligt i alla regioner och branschgrenar.