Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Šokujúce detaily brutálnej vraždy Miss Švajčiarsko (38): K vražde sa priznal manžel, jej telo rozdrvil v mixéri!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Profimedia)

BINNINGEN – Polícia našla vo februári spustošené telo tridsaťosemročnej finalistky Miss Švajčiarsko Kristiny Joksimovičovej v jej dome v Binningene neďaleko Bazileja. Pitva odhalila, že matka dvoch detí bola udusená na smrť a potom rozsekaná záhradným náradím. Na verejnosť prenikli šokujúce detaily brutálnej vraždy, za ktorú je zodpovedný modelkin manžel.

archívne video

V jednom z bratislavských bytov našli telo ženy bez známok života (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Joksimovičovej manžel, ktorý bol v miestnych médiách pomenovaný pseudonymom Thomas (41), priznal, že zabil svoju manželku. Niektoré časti jej tela vtlačil do výkonného mixéra, rozdrvil a následne rozpustil v chemickom roztoku. Zdroj z okolia Joksimovičovej prezradil, že matka dvoch detí sa pred vraždou chystala odísť od svojho partnera, čo mohol byť motív vraždy. „Chcela sa rozísť, ale bála sa ho,“ povedal zdroj pre 20 Minuten. Partner jednej z modelkiných priateliek povedal denníku Blick, že manželský pár prežíval niekoľko mesiacov pred vraždou krízu. Niekoľkokrát bola do domu vyslaná aj polícia kvôli správam o fyzickom násilí.

Šokujúce detaily brutálnej vraždy
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

Agresívna minulosť

Joksimovičová si spolu s manželom kúpila dvojdom v bohatej štvrti Binninger neďaleko Bazileja, kde sú ulice lemované vilami a luxusnými novostavbami s výhľadom na údolie. Len štyri týždne predtým, ako bola zabitá, modelka zverejnila na svojom instagramovom účte fotografie páru. „Zdali sa mi ako dokonalá rodina,“ povedala jedna z jej priateliek pre denník Blick. Vzťah dvojice začal šťastne. Keď však Thomas, ktorý je synom známeho právnika z Bernu, v roku 2022 založil vlastnú obchodnú poradenskú firmu s názvom Purform, idylka sa začala rúcať.

Ukázalo sa, že Thomas sa voči svojej manželke správal agresívne aj v minulosti. Prokurátori uviedli, že Joksimovičovú už predtým škrtil. Podľa jedného zo zdrojov pri jednej príležitosti dokonca modelku chytil po krk a hlavu jej udrel o stenu.

archívne video

Vražda na Bieloruskej ulici: Výpoveď suseda (Zdroj: Facebook/ Maarty)

Telo rozdrvil v panike

Thomas bol zatknutý deň po nájdení Joksimovičovej tela. Pôvodne vyšetrovateľom povedal, že ju našiel mŕtvu a telo v panike rozdrvil v mixéri. Neskôr sa však priznal k vražde. Vyšetrovatelia uviedli, že Thomas prejavil nedostatok empatie a chladnokrvnosti po zabití svojej manželky a vo svojom psychologickom posudku prejavil sadisticko-sociopatické črty. Podnikateľ údajne tvrdil, že manželku zabil v sebaobrane po tom, čo sa naňho vrhla s nožom. Podľa FM1 Today však lekársko-forenzná správa protirečí jeho popisu sebaobrany. Ako informuje miestny portál, BZ Basel federálny súd v Lausanne v stredu zamietol Thomasu žiadosť o prepustenie z väzby.

Šokujúce detaily brutálnej vraždy
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

Joksimovičová, rodáčka z Binningenu so srbskými koreňmi, údajne odišla z modelingu a stala sa trénerkou na móle, čím inšpirovala ďalšiu generáciu kandidátok Miss Švajčiarsko. Vo svojej predchádzajúcej kariére vyhrala súťaž Miss Severozápadné Švajčiarsko v roku 2003 a v roku 2007 sa stala finalistkou súťaže Miss Švajčiarsko. V tom istom roku založila koučingovú a konzultačnú agentúru pre začínajúce modelky.

Viac o téme: ManželVraždaModelkaKristina Joksimovic
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu