حماس انتقال دفتر این گروه به عراق را تکذیب کرد

برخی منابع خبری گزارش دادند که در پی فشارهای قطر و آمریکا به حماس برای انعطاف در مذاکرات آتش‌بس با اسرائیل، این گروه تصمیم گرفته است در عراق مستقر شود

یحیی سنوار و اسماعیل هنیه، از رهبران حماس‌‌ــ AFP

عزت الرشق، عضو دفتر سیاسی حماس، برخی گزارش‌ها در مورد انتقال دفتر این گروه شبه‌نظامی از قطر به عراق را تکذیب کرد.

این مقام حماس روز سه‌شنبه ۲۵ ژوئن (پنجم تیر) با انتشار بیانیه‌ای در تلگرام نوشت: «آنچه اسکای‌نیوز عربی به نقل از روزنامه نشنال در مورد اینکه حماس قصد دارد قطر را ترک کند و به عراق برود، نوشته است، صحت ندارد.»

به نوشته روزنامه نشنال مستقر در امارات متحده عربی،‌ دولت عراق در ماه مه با حماس توافق کرد که دفتر این گروه به این کشور منتقل شود و جمهوری اسلامی ایران مسئول حفاظت از رهبران، دفاتر و کارکنان حماس در بغداد باشد.

این روزنامه افزود که تصمیم برای جابه‌جایی دفتر حماس به منظور جلوگیری از فشارهای بیشتر قطر و آمریکا بر حماس برای انعطاف نشان دادن در مذاکرات با اسرائیل گرفته شده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

اسرائیل و حماس با میانجی‌گری مصر، قطر و ایالات متحده، ماه‌ها است که غیرمستقیم برای دستیابی به توافق آتش‌بس مذاکره می‌کنند اما هنوز نتیجه‌ای حاصل نشده است.

بیانیه حماس در حالی منتشر می‌شود که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، اعلام کرده که «مرحله شدید» جنگ در غزه به پایان نزدیک شده است. به‌رغم این گفته‌ها، اسرائیل بمباران غزه را تشدید کرده و در همین حال، ایالات متحده از اسرائیل خواسته است از تشدید تنش در امتداد مرز لبنان اجتناب کند.

نگرانی‌ها از وقوع یک جنگ تمام‌عیار میان اسرائیل و لبنان در روزهای گذشته و پس از شلیک‌های راکتی متقابل میان ارتش اسرائیل و گروه حزب‌الله تحت‌حمایت جمهوری اسلامی شدت گرفته است.

به نوشته روزنامه نشنال، «تصمیم برای انتقال دفتر حماس از قطر به عراق ماه گذشته میان اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس و نمایندگان دولت‌های عراق و جمهوری اسلامی ایران به بحث گذاشته شد. این گفت‌وگوها را یک نماینده ارشد پارلمان عراق و رهبر یک حزب سیاسی دارای روابط نزدیک با گروه مسلح تحت حمایت تهران تایید کرده‌اند».

این نشریه مدعی شد که نماینده ارشد پارلمان عراق گفته است که اسماعیل هنیه و محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق، ماه گذشته هم جداگانه درباره تصمیم برای انتقال دفتر حماس به عراق تلفنی گفت‌وگو کرده‌اند. با این حال به گفته او، «میان گروه‌های سیاسی عراقی در مورد انتقال حماس به بغداد اتفاق نظر وجود ندارد و برخی، به‌ویژه کردها و سنی‌ها، می‌ترسند که این موضوع، اختلاف‌ها با ایالات متحده را عمیق‌تر کند.»

نشنال به نقل از مقام‌های آگاه نوشت که حماس در این ماه یک دفتر سیاسی در بغداد افتتاح کرده است که محمد الحفی، یکی از مقام‌های ارشد حماس، آن را اداره می‌کند.

به رغم تکذیب خبر انتقال دفتر حماس به عراق از سوی مقام‌های این گروه، پیش‌تر نیز برخی منابع خبری گزارش داده بودند که به مقام‌های حماس اعلام شده اگر در مذاکرات آتش‌بس و توافق آزادی گروگان‌ها انعطاف نشان ندهد، ممکن است با اخراج از قطر و اقدام‌های تنبیهی از جمله مسدود شدن دارایی‌هایشان خارج از غزه مواجه شوند.

تایمز اسرائیل نیز قبلا به نقل از برخی منابع مدعی شده بود که رهبران حماس پس از درخواست از آن‌ها برای ترک قطر به ترکیه سفر کردند و چندین هفته آنجا حضور داشتند و با رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه، دیدار کردند.

تایمز اسرائیل اردیبهشت‌ماه در گزارشی اختصاصی از برنامه‌ریزی حماس برای ایجاد پایگاهی مخفی در ترکیه به‌منظور هماهنگی حملات برای هدف قرار دادن مواضع و منافع اسرائیل در کشورهای همسایه، از جمله کشورهای عضو ناتو، خبر داد. در آن گزارش تاکید شد که حماس قصد دارد در پروژه‌ای سه ساله، پایگاه‌هایی را در مکان‌های مختلف ایجاد و از آن‌ها برای عملیات جاسوسی و نظامی ویژه در آینده استفاده کند.

تایمز اسرائیل مدعی بود که این گزارش بر اساس اسنادی تنظیم شده که از خانه حمزه ابو شنب، رئیس دفتر یحیی سنوار، به‌ دست آمده است. بنا بر ادعای این نشریه، در این طرح‌ها، به ترور افسران و فرماندهان موساد و اسرائیلی‌های بانفوذ، آسیب زدن به کشتی‌های اسرائیلی و آدم‌ربایی نیز اشاره شده است.

بیشتر از جهان