Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Krátkometrážny
  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Animovaný

Recenzie (3 546)

plagát

V hlave 2 (2024) 

Po letech přichází pokračování tohoto zajímavého animáku a opět má co nabídnout. Naše Riley je o něco starší a na scénu přicházejí nové emoce. Celé se to točí kolem víkendového hokejového soustředění. Ona naposledy vidí své kamarádky a snaží se dostat do nového hokejového týmu. Co všechno ale pro to musí udělat a stojí jí za to se vykašlat na své kamarádky? Hezky to pracuje s emocemi a my se můžeme podívat, co se asi odehrává v mysli puberťáka. "Nestojím za nic."

plagát

Tučňák - Po zavíračce (2024) (epizóda) 

Ani jsem nečekal, že to bude tak dobré. Seriál nás přivádí do mrazivé atmosféry Gothamu Mata Reevse, který se stále vzpamatovává z povodně na konci filmu Batman. Carmile Falcone je mrtvý a vytváří se zde mocenské vákuum. Na jeho místo má nastoupit jeho syn Alberto. To se ale moc nelíbí Oswaldovi, tak vezme věci do vlastních rukou. Tím rozjede koloběh událostí, který už nelze zastavit. Objevuje se tu i Falconeho dcera Sofia. Válka mezi nimi a Maronovými je na spadnutí. Zatím se mi to hodně líbí a Farrell to hraje skvěle. Uvidíme dál. "Vykuchám tě jako rybu!"

plagát

Motel smrti (2007) 

Moc jsem od toho nečekal a byl jsem celkem spokojený. Obsazení tohoto zapadlého hororu je docela slušné. Kate Beckinsale a Luke Wilson by člověka mohli nalákat. Sice se tam toho dějově moc nestane, ale atmosféra je tak hustá, že by se dala krájet. Mladý pár uvízne uprostřed divočiny. Nejede jim auto, a proto musí vyhledat nocleh v místním motelu. To ale ještě neví, jaká noc je před nimi. Tito hostitelé totiž nejsou úplně milí a pěkně jim tu noc osladí. Začne boj o holý život a ráno je v nedohlednu. Podaří se manželům utéct z této smrtelné pasti? "Tísňová linka, jak Vám mohu pomoci?"

plagát

Traja mušketieri: Milady (2023) 

Pokračování už je trochu slabší, ale pořád super. D'Artagnan se vydává zachránit svou lásku a my dále pronikáme do spiknutí proti králi. Dočkáme se i slušné bitvy. Nejdeme tu i pár zajímavých zvratů. Eva Green je tu božská jako vždy v roli Milady. Starší filmy už si moc nepamatuju, tak moc nedokážu posoudit, jak moc se liší. I tak ale tento pokus o změnu chválím. "Jeden za všechny, všichni za jednoho!"

plagát

Traja mušketieri: D'Artagnan (2023) 

Ani bych nevěřil, že dnes Francouzi dokážou natočit takto výpravný, velkolepý a akční film. Obsazení je taky docela slušné. Film nám nabízí zcela nový pohled na tuto historickou klasiku. Je to jízda od začátku až dokonce, od jejich seznámení, až po velkolepé finále. Víc se dozvíme v dalším díle. Dost se mi líbil způsob točení akčních scén a práce s kamerou. Ta totiž krouží po celém place a nabízí nám tak autentičtější zážitek. I celý příběh je skvěle napsaný, to samé platí i o práci s postavami. Nemáte totiž pocit, že by se věci děly jen tak a vše má svůj důvod. Jsem zvědavý na pokračování. "Svůj život bych za vás položil znovu."

plagát

Rivali pod červeným slnkom (1971) 

Tak jsem si doplnil další Delonovku. Kupodivu spojeni westernu a samurajů funguje. Dobrou roli tu má i Charles Bronson. Po zradě svého kolegy se spolu se samurajem vydá hledat zlato a ukradený meč. I když se ti dva ze začátku moc nemusí a střet kultur je tu opravdu do očí bijící, tak si k sobě nakonec najdou cestu. Po cestě ještě vyzvednou nádhernou Ursulu Andress a mohou vyrazit. Vše končí velkou přestřelkou s indiány uvnitř rákosu. Akce je tu celkem dost a je i povedená. "Rozpářu ti břicho!"

plagát

Vlny (2024) 

Mádl se opravdu překonal. Tento film by klidně snesl i srovnání se západní produkcí. Je až neskutečné, jak se mu podařilo zachytit atmosféru Československa z roku 68. Nejdřív bych asi vyzdvihnul postavy, které jsou dobře napsané a film hezky šlape. Většina z nich je skvěle obsazena známými herci. Ale i ti neznámi mohou překvapit. Napětí se dá krájet a člověku až tuhne krev v žilách. Moc často mě filmy nedojímají a už vůbec ne ty české. Hezky sledujeme vývoj událostí od konce roku 67 až po samotnou invazi, která je skvěle natočena. Celé to vidíme z pohledu spojaře/technika Tomáše, který se náhodou dostane do Československého rádia a díky němu se rozběhne celý koloběh věcí. Dost podrobně sledujeme jednotlivé události u nás a k čemu vedly. Taky vidíme pohled uvnitř strany a policie. Určitě to nebyla lehká doba. Je dost těžké se vžít do kůže tehdejších obyvatel a představit si, co museli prožívat. Filmu se ale tohle docela daří. Za mě totální masterpiece. "Já nebudu udavač!"

plagát

Votrelec: Romulus (2024) 

Fede Alvarez to dokázal. Navrátil tuto legendu na filmová plátna, aniž by to byl průser. Děj se odehrává 20 let od prvního filmu v nějaké odlehlé těžařské kolonii. Vizuál je dost analogový a připomíná 80. léta, což je dobře. Najdeme zde partu teenagerů, kteří se snaží dostat ze spárů zlé korporace. Opuštěná vědecká stanice na oběžné dráze je pro ně východiskem. Rozhodnou se ji navštívit, to ale netuší, co se skrývá uvnitř. Začátek je dost pomalý, ale pak se to rozjede. O vetřelčí řežbu tady není nouze. Také oceňuji použití praktických efektů. Celé to připomíná spíš jedničku a konec zase dvojku. Najdeme tam i pár originálních scén. Jinak je to vlastně jeden easter egg za druhým. Hlavní postavy jsou taky celkem sympatické a nejsou tak hloupé, jako vědci v Prometheovi. I na něj se povedlo filmu slušně navázat. Dost se mi líbil i android Andy. Trochu mi jen vadil celkem přepálený konec. Snad se do tohoto světa ještě brzo podíváme. Jo a atmoška je taky super. "Konám v zájmu dobra společnosti."

plagát

Doktor z hôr - Nové osudy (2008) (seriál) odpad!

Dá se sledování tohoto pořadu vydržet jinak než s mixérem v očích i uších? Za mě fakt dno...

plagát

Skibidi Toilet (2023) (seriál) 

Totální ujetost. Má to člověk brát vážně něbo ne? :D