Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Animovaný
  • Horor

Recenzie (182)

plagát

Substancia (2024) 

Prvních 30 minut psychologická sci-fi, posledních 30 minut absurdní groteska. A z jednoho do druhého se to překlopí velmi nápaditě, promyšleně a zvolna. Představte si "Evil Dead 2" nebo "Braindead", ale pro současného diváka a s nějakou tou myšlenkou navíc. Všichni zúčastnění zaslouží pochvalu, protože  tento projekt velmi snadno mohl dopadnout hrozně.

plagát

Iný človek (2024) 

Hodně mi to připomnělo "On se bojí" nebo filmy Charlieho Kaufmana. "Jiný člověk" je ale "tlumenější" a první půlhodinu vypadá skoro jako normální film, který možná není úplně podařeně natočený. Teprve pak to začne být opravdu divné a vyjde najevo, že to od počátku všechno byl sofistikovaný plán filmařů a že tím asi chtěli něco říct.

plagát

Amerikánka (2024) 

Surrealistický artfilm, který by byl možná originální před 70 lety a zajímavě retro před 30 lety, ale dnes je především nudný a nemá k ničemu co říct. Je chvályhodné, pokud tento film pomůže zlepšit podmínky v dětských domovech, ale bez hromady doprovodných informací není ani zřejmé, že má mít nějaký takový účel. Z toho, co se děje na plátně, nevyplývá nic víc než "Podívejte, co se honí v mé šílené hlavě, zajímá vás to?" Mě osobně ne.

plagát

Nikdy sa nepúšťaj! (2024) 

Film má docela originální námět, ze kterého by mohlo vzniknout něco opravdu unikátního, kdyby film měl lepší scénář, lepšího režiséra a lepší herce. Takhle je to 10 zajímavých minut na začátku, pak hodina nudy a pak 30 minut WTF, ve kterých už není možné nijak soucítit s nikým na plátně a bylo mi srdečně jedno, co se vlastně "doopravdy" stalo.

plagát

Rozzum v divočine (2024) 

Výtvarně nádherné, ale jinak... Jako kdyby si v DreamWorks řekli "VALL-I, Železný obr a Laputa byly fajn, ale moc sofistikované. Pojďme natočit něco pro NORMÁLNÍ děti!" A to je škoda, protože tenhle film si klade potenciálně velmi zajímavé otázky, ale většinu z nich ignoruje na úkor roztomilých zvířátek a ujetého robota.

plagát

Koniec sveta (2024) 

110 minut docela kvalitního retra, které připomíná spíše "Po strništi bos" než cokoliv od Bohdana Slámy, a pak 20 minut něčeho zcela jiného, co je buď vrcholně originální nebo vrcholně nevydařené, ale v každém případě to pramálo navazuje na 110 předchozích minut. Znovu se ukazuje, že Sláma bravurně zvládá drobné situace, ale má problémy s dvouhodinovým, někam směřujícím dějem. Krobot je jako obvykle úžasný.

plagát

Duše prekliatych (2024) 

Skoro dokonalý horor. Nepředvídatelný, ale přesto celkem logický děj. Hutná atmosféra, tvořená novými permutacemi starých klišé, bez nutnosti uchylovat se k lekačkám a stříkající krvi. Nepotřebuji to vidět znovu, ale dlouho jsem něco tak kvalitního neviděl a nevšiml jsem si mnoha věcí, které by se daly zlepšit.

plagát

Neprivolávaj nič zlé (2024) 

Velmi příjemné překvapení. Dobře napsané i zahrané scény mezi lidmi, kterým poněkud nefunguje komunikace a navzájem si připadají "trochu divní". Fungovalo by to dobře jako normální (nehororové) současné drama. Ke konci se to trochu zvrhne do standardní vyvražďovačky, ale pořád výrazný nadprůměr s několika výbornými scenáristickými nápady. Neviděl jsem dánský originál.

plagát

Chlpatá rodinka (2024) 

Čtyři lidoopové chodí přírodou, hýkají, a stane se jim pět nebo šest věcí, které stojí za zmínku. Potenciálně dojemná patnáctiminutová hříčka, která byla zcela nesmyslně natažena na 90 minut, následkem čehož se její rozvleklost téměř nedá fyzicky vydržet.

plagát

Podoby láskavosti (2024) 

Po svěžích "Chudáčcích" je tohle návrat k intelektuální artovosti "Humra" nebo "Posvátného jelena". Výborní herci, výborná atmosféra jednotlivých scén, ale velmi brzy jsem se přestal snažit chápat, co si z toho mám vlastně odnést. Mírným pozitivem je, že to jsou tři oddělené minipříběhy (se stejnými herci) a ne jeden dlouhý.