Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh dvoch kamarátov, ktorí prevádzkujú prosperujúcu požičovňu dronov, sa odohráva v súčasnej Prahe. Majiteľ firmy prezývaný Plech, vo voľnom čase raper, sníva o veľkých peniazoch a neochvejných istotách. Chemik a vynikajúci letecký navigátor Pavel, ktorý sa práve vrátil zo zahraničia, sníva o spravodlivosti a osobnom angažmáne v náprave sveta. Drony sú pre bývalých spolužiakov zo strednej školy priepustkou do mnohých oblastí ľudského konania, kam by sa inak nepozreli. Medzi ich klientmi sú prezidentský kandidát i výtvarníci organizujúci happeningy. Drony vo filme monitorujú veterné elektrárne, nosia luxusné kabelky na prehliadke namiesto modeliek alebo sprejujú zo vzduchu Petřínsku rozhľadňu. Keď sa však jeden z hrdinov rozhodne využiť dron na niečo úplne iné, situácia vo firme sa začne komplikovať… (ASFK)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (328)

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Na jednu stranu mě to fakt hodně bavilo tím, jak jsem vůbec netušil, co od filmu čekat a kam bude děj směřovat. Chvilku je to přiměřeně zábavná buddy sranda se šišlajícím Mádlem, aby v zápětí divák zpozorněl, co že ten podivín v podání Kryštofa Hádka má vlastně za lubem. Žel, na první pohled světový námět tu není až tak ukočírovaný, jak bych ve finále chtěl. Ve filmu zazní řada zajímavých myšlenek (třeba ohledně českého práva), ale taky pár takových těch typicky protisystémových ala SPD názorů, se kterými nesouhlasím. Ten, jak žánrový, tak názorový, nesoulad byl zřejmě záměrný, ale i kvůli dost uspěchanému závěru nějak nedokážu rozklíčovat, co tím chtěli tvůrci vlastně říct. ()

Marcos22 

všetky recenzie používateľa

Film se snaží vizuálně líbivou formou zodpovědět základní myšlenku, zda lze vést trestní řízení pro zločin spáchaný v zahraničí českým soudem. ❗SPOILER „Přestože jsou některé použité prvky originální a zdařilé - drony, Izrael, TOP 21. Tak samotný způsob vyprávění postrádá snahu o budování atmosféry a odůvodnění pohnutek hlavních postav. Společně s tím nejsou postavy vykresleny do hloubky, což má za následek, že je jejich osud divákovi lhostejný. Veškeré ženské postavy, které na plátně dostanou více prostoru, jsou navíc vykresleny jako sexuchtivá stvoření a tyto skutečnosti tak významně ubírají na výsledném pozitivním vyznění filmu.“❗ Modeláře mohu doporučit těm, kdo má v lásce Jiřího Mádla, jelikož zde podává výjimečný herecký výkon, a těm kdo má v lásce drony, poněvadž ty tu dostávají stejně prostoru jako ústřední herecké duo Hádek – Mádl. Vizuálně nadprůměrná česká tvorba s mizerným scénářem. Něco mezi dvěma a třemi hvězdičkami, já se za pěkné scenérie Prahy a výkon Mádla přikláním ke třetí hvězdě. 🙂 (03.04.2021) ()

Reklama

RelaxMan 

všetky recenzie používateľa

Tak kvalita filmů Petra Zelenky jde rychle dolů. Jsem velký fanoušek jeho filmů " Samotáři a Příběhy obyčejného šílenství " a proto mě to docela mrzí. Jeho 3 poslední filmy jsou velkým zklamáním. Na " Modeláře " jsem se těšil, ale opět to nevyšlo. Kryštof Hádek hraje výborně, což začíná být pravidlem. Záběry z dronů jsou podařené, ale bohužel to je vše, co se dá chválit. Přijde mi to jako, kdyby scénář psal nějaký zhulený " Sluníčkář ". Zelenka, asi nesnáší Zemana, Babiše a USA a tak se jim mstí aspoň přostřednictvím filmu. Do toho ještě velmi špatný soundtrack. Jiří Mádl se pokouší o rap a je ještě horší raper než samotný Kato z Prago Union, který na filmu spolupracoval. Proč jsou ruské songy od Janky Djagilevy ve filmu, jsem také nepochopil. Kdyby se mi někdo zeptal hned po filmu, co se mi honí hlavou, tak bych řekl asi tyto slova: Terorismus, elektrokoloběžky, ségra, drony, politika a atentát. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Mám s filmami tohto druhu zásadný problém. Nie všetko, čo sa v nich prezentuje, má logiku, respektíve, že by bol zachovaný zdravý úsudok. Aj v tomto prípade sa dá poukázať na toľko nezmyslov, že by z nich bolo možné natočiť nezávislé pokračovanie. Keď však budem samotný snímok hodnotiť bez hlbšieho zmyslu, ale len ako bohapustú zábavu pre diváka, ktorá má za úlohu vyplniť jeho voľný čas, tak "Modelár" plní svoju štandardnú úlohu. Na záver už len dodám, že by sa šiklo doplniť žáner "komédia", lebo tá forma komunikácie, dialógy, respektíve samotný výkon Mádla, na to všetko doslova poukazuje. ()

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Modelář je hodně zvláštní film - v tom dobrém, ale i v tom méně dobrém slova smyslu. Rozhodně mě zaujal na tuzemské poměry vcelku neokoukaný námět, jehož dopad se však (podle mě) lehce ztratil ve zpracování, které nabízí jak silné, tak i bizarně udělané/zahrané scény. Chápu intence tvůrců, kteří chtěli zobrazit (ne)spravedlnost a (zne)užití technologií, avšak místy to na mě působilo až příliš chaoticky a zkratkovitě - např. mi přišlo zvláštní, jak lehko se mohl Pavel dostat tam, kam zrovna potřeboval (a nikoho třeba nezarazil jeho look alá vagus), a takové scény s Veronikou Khek Kubařovou se mi zdály úplně zbytečné. Snímku se rozhodně nedá upřít odvaha zobrazovat věci, o kterých se vyloženě nemluví nahlas, avšak měl jsem dojem, že se to dalo pojmout lépe. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (22)

  • Když přichází Pavel (Kryštof Hádek) na pohovor k Michalovi (Jiří Štrébl), tak ten položí pálku s míčkem a je vidět, jak se druhý míček kutálí po zemi pryč. Při jeho odchodu leží na stole oba míčky. (p3tris)
  • Film získal finanční podporu od Jihomoravského filmového fondu a na natáčení v Brně a okolí spolupracovala filmová kancelář Brno Film Office. (SONY_)
  • Závodní drony, které se ve filmu prohánějí závodní drahou v průmyslovém komplexu, jsou vyrobené na míru. (TheSlezy)

Súvisiace novinky

28. České lvy vyhrál Šarlatán

28. České lvy vyhrál Šarlatán

06.03.2021

Dnes večer byly v rámci svého 28. ročníku uděleny výroční ceny České filmové a televizní akademie (ČFTA), Český lev. Komorní ceremoniál se tradičně odehrál v pražském Rudolfinu, nicméně z důvodu… (viac)

Reklama

Reklama