Reklama

Reklama

Obyčajné ráno úplne obyčajného dňa. Päť ľudí, ktorí sa navzájom nepoznajú, nastúpi do rovnakého výťahu. Ten sa rozbehne a nečakane zastaví medzi poschodiami. Spočiatku pokojná atmosféra začne s pribúdajúcimi minútami hustnúť. To, čo sa zdá byť len malý technický problém sa postupne mení na nevysvetliteľnú záhadu, s ktorou si nedokážu poradiť ani technici zo správy budovy, ani privolaní hasiči a policajti. Detektíva Bowdena (Chris Messina) sem pôvodne priviedla jedna zvláštna samovražda, lenže tento prípad je oveľa väčší a vážnejší. Ľudia vo výťahu totiž postupne začnú umierať. Tím sa síce zužuje zoznam podozrivých, lenže ukážte prstom na vraha, keď pred každou vraždou záhadne vypadne svetlo. Bowden navyše začína tušiť, že nejde o náhodu, ale o dobre premyslený plán, ktorého súčasťou je aj on sám. (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (799)

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Scéna behu za čiapkou z 15tej minúty, zakončená prudkým sekom kamery na pohľad z mrakodrapu, bola pre človeka, ktorý ma strach z výšok, veľmi nepríjemnou vložkou. Čo sa filmu samotného týka, hodnotím ho tromi hviezdami, pretože ma nenudil, udržal si moju pozornosť, za čo treba vďačiť aj krátkej stopáži, no taktiež celkom pútavému dianiu pred kamerou. Za čo ale dve hviezdy strhávam je chabé herecké obsadenie, z ktorého naozaj nikto v dobrom nevyčnieval a koniec koncov na to, že sa píše k snímku žáner horor/thriller som sa teda vôbec nebál a to som Devila pozeral sám o 10tej v noci. Sledovateľná záležitosť, ale žiaden ťažký nadpriemer. ()

Ruut 

všetky recenzie používateľa

Když budu hodně sarkastický, tak napíšu, že Devil je nejlepší Shymaillanův film od Vyvoleného. Mistr Dowdle si po svém skvělém debutu zasloužil určitě lepší náměty než remake REC a film podle námětu šíleného Inda. Každopádně kvality prokázal i tady .. a dejte mu konečně něco pořádného.... Ďábel na 80 minutách parádně pobaví, víc z toho vytřískat opravdu nešlo. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všetky recenzie používateľa

Neoriginální horor se slušným potenciálem, který však tvůrci roztrhali na cáry. Do pusy si kadí už samotné pojetí látky - slovo Ďábel nám vnucuje název, vnucuje nám ho věřící sekuriťák, vnucují nám ho i jisté hororové momenty. Pět lidí ve výtahu + Ďábel. Problém je, že příběh na pětici v zaseknuté kabině solidně kašle a věnuje se radši nepřesvědčivým dohadům okolo, což filmu typu "skupinka lidí - hádej kdo je vrah" zrovna dvakrát neprospívá. Nakonec však stejně zjistíte, že je to jedno, protože děj obsahuje tuny znásilněné logiky a neuspokojivé rozuzlení, korunované nesympatickým a nepříliš dobře hrajícím obsazením. Chování a dialogy jsou jakékoliv, jen ne věrohodné. Mezi klady patří určitě hudba a několik dobrých nápadů, líbilo se mi i objasňování identity jednotlivců ve výtahu. ----- Na závěr několik SPOILERujících bullshitů: Proč se ďábel vybavuje s posledním přeživším, když všechny předchozí beze slova zabil? Na základě čeho si tohoto vyvoleného vybral? Proč se skupinka nezkusí důrazněji dostat na střechu výtahu, ačkoliv ví, že tam někdo spadl a později rovněž ví, že má patrně vysílačku? Proč se uvnitř v tak vypjaté situaci pohybuje jen jeden policajt? ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Po otřesné Karanténě John Erick Dowdle ukázal že v něm talent dřímá. Minimálně několik scén zvládl na jedničku a to hlavně úvodní přelet nad městem, a pak odhalení Ďábla. Uplný závěr sice nepůsobí nejpromakanějším dojmem, ale nic převratného nepokazí. Snímek horor ani moc nepřípomíná, spíše se jedná o takové nepříjemnější mrazení. Film má stopáž tak akorát a působí celkem svižně. Dost jsem se na Ďábla po uvedení traileru těšil. Mé hodnocení 65%. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

V jednom z moderných amerických mrakodrapov uviazne päť ľudí vo výťahu. Dve ženy a traja muži. Čo spočiatku vizerá ako bežná, menšia nepríjemnosť sa zmení na desivú drámu. A z desivej drámy sa stane strašidelný horror. V zaseknutom výťahu sa začnú diať vskutnu zvlášne veci. Pretože samotný "Diabol" tu rozhoral svoju pekelnú partiu. Od filmu s tak klišé názvom som nečakal, že ma dokáže zaujať. Ale prišlo príjemné prekvapenie. Je to celkom solidný, dosť dobre natočený okultný horror. *** ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (8)

  • Film se odehrává ve Philadelphii a detektivové jsou z policejního oddělení ve Philadelphii. Jde o jeden ze Shyamalanových trademarků. (becki_tu)
  • Budova se sochou na věži, kterou můžeme vidět na začátku filmu, je radnice města Philadelphie, tuto budovu se sochou jsme také mohli vidět například ve filmu Ctihodný občan (2009). (Koldyn)
  • Ústřední budova mrakodrapu se ve skutečnosti nenachází ve Philadelphii, ale v kanadském Torontu, a jmenuje se Bay Adelaide Centre. (Koldyn)

Súvisiace novinky

Shyamalanovy filmy bez Shyamalana

Shyamalanovy filmy bez Shyamalana

20.10.2009

Jeho pověst posledními filmy značně utrpěla, nápadů však má pořád na rozdávání. Klidně vymyslí každý rok nový thriller. Režírovat je však nestíhá, a tak založil produkční společnost The Night… (viac)

Reklama

Reklama