Reklama

Reklama

Zakázaná planéta

  • Česko Zakázaná planeta (viac)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 2200 přistávají astronauti ve vzdáleném planetárním sytému, kde mají pátrat po přeživších z předchozí kosmické expedice. Setkají se zde s vědcem ze Země (Walter Pidgeon), který se vyzbrojil poznatky již zaniklé civilizace. Žije tu se svojí krásnou dcerou (Anne Francis) a fenomenálním robotem. Planeta však skrývá i jedno strašné tajemství... (Pohrobek)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (152)

adamo_znk 

všetky recenzie používateľa

Originální a napínavé sci-fi z 50. let se vždycky cení ! Líbila se mi budovaná atmosféra a hlavně nepředvídatelný děj, který končí celkem nečekanou a zajímavou pointou. Herecké výkony byly samozřejmě dost prkenné, stejně jako některé speciální efekty (střelba z paprskometů byla směšná). Na druhou stranu se moc povedlo architektonické a výtvarné ztvárnění, hlavně ve scénách z interiérů a podzemních prostor. ()

lamps 

všetky recenzie používateľa

Stáří snímku je sice hodně znatelné a v některých místech i rušivé, ale za myšlenku a temnou atmosféru by se nemusel stydět ani Steven Spielberg v dněšní době. Leslie Nielsen v hlavní roli vystupuje jako velký charakter, robot Robby je doslova ikonický a pohledná Anne Francis v krátké sukni je zpestření par excellence. Totožnost toho tajemného a dlouho očekávaného nepřítele mě tedy dost zklamala, ale na 50. léta přesto působí tenhle film docela převratným dojmem a je natočen tak zajímavým způsobem, že ani na chvíli vyloženě nenudí. Jít na to v té době do kina, asi bych si cvrnknul vzrušením do kalhot.. 70% ()

Reklama

eye candy 

všetky recenzie používateľa

nekdy zaplnovani mezer ve znalostech prehistorickych scifaren stoji celou galaxii odhodlani. ja osobne jsem toto uz hooodne ulezele dilo na jedno posezenicko nezvladl k tomu se cestne priznavam. Kdybych zil pred padesati lety a sedel nekde v kine na premiere asi bych si misto popkornu kousal nehty a byl bych ze vsech tech nadhernych interieru a paacek,robotu a lejzrovych strikadel vyblikanej jak na prasku bohuzel dnes uz to neni ono. Anne Francis kocka je to jo :)ale klub nadraznich rebelu by se asi preci jen schodl na tom, ze robot co si na pockani vycuca z prstu 60galonu whiskey je mnohem rajcovnejsi:) ()

Kryton 

všetky recenzie používateľa

Pamatuji se jak toto dávali kdysi na čété a zíral copa ti zlý imperalisté v dobách normalizace dělali za filmy. Dnes už triky a celkové vyznění filmu bude pro některé namlsané lidi ( Válka světů,Den nezávislosti nebo Vetřelec...) dost nudit a chvílema ta papírovost ztoho je cítit. Mě to nevadí , protože toto je rozhodně klasika. Dokonce ta neviditelná příšera byla strašidelnější díky tomu , že nebyla vidět. Leslieho byste v takové vážné roli ani dnes nepoznali. Každopádně toto scifi se mi moc líbilo a těch 50 let nic neubralo na atmosféře. ()

zelvopyr 

všetky recenzie používateľa

Mám rozporuplné pocity. Natočit tento film Ed Wood, byl bych překvapen pouze, kde na něj sehnal peníze. Z maximálně 10 metrů vzdálených a naivních kulis v úplně celém filmu párkrát trčí extrémně dobrá falešná perspektiva kilometrových hloubek, ze kterých jde až závrať. Další kontrast -- jako adaptace Bouře od Shakespeara jde parádně na dřeň a filosofickou podstatu... Naproti tomu, dialogy psal někdo po lobotomii a jediný herec bez opravdu šíleného přehrávání a hřmotného deklamování textu byl robot Robby.... no možná i Nielsen, ale jen tak tak. Další věc... ano, já vím, tehdy bylo těžké brát to s nadhledem, ale... hercům předepsali, aby svět budoucnosti vypadal hrozně technologicky cool... a jak to zařídit? Přeci jako vždycky, budeme ohromovat tím, že v běžném hovoru budeme používat co nejvíc nějakých jednotek něčeho... ()

Galéria (104)

Zaujímavosti (27)

  • Zakázaná planeta bývá označována jako první sci-fi film, který disponoval opravdu velkým rozpočtem. Filmy tohoto žánru nebyly do té doby brány příliš vážně ze strany velkých filmových studií, ale úspěch Zakázané planety ukázal, že velkoryse financovaný sci-fi film může být úspěšný. (Dreadd)
  • Robot Robby byl navržen týmem studia MGM. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Teatrální Spider-Man 4?

Teatrální Spider-Man 4?

03.11.2008

Sam Raimi je zpátky. Tobey Maguire je zpátky. Kirsten Dunst je zpátky. James Vanderbilt je z kola ven. Scénáristu Zodiaca, který pracoval na první verzi scénáře, nahradil David Lindsay-Abaire. A to… (viac)

Reklama

Reklama