Reklama

Reklama

Umlčaní

Trailer

Obsahy(1)

Mladá dvojice – Zakes (William Ash – Nicholas Nickleby, Mambo) a Beth (Christine Bottomly - Čekárna, Venuše) – se za deštivé noci dostane na dálnici do kolize s maniakálním řidičem kamiónu. Stahovací dveře náklaďáku se na malý okamžik pootevřou a Zakes zahlédne cosi, co vypadá jako poloobnažená spoutaná žena. Přestože Zacke si není úplně tím co viděl, informuje policii a pokouší se na incident zapomenout. Beth ovšem lhostejnost jejího přítele velmi rozruší a když dvojice zastaví u pumpy, ve vzteku odejde. Zacke zoufale prohledává okolí, ale po Beth není ani stopy. Když náhle zahlédne odjíždět od pumpy povědomý náklaďák….. Co když řidič jeho přítelkyni unesl? Vydává se za ním a na noční, deštěm zaplavené dálnici začíná riskantní hra na kočku a myš. Vykřičte to do světa – Hush je nejlepší britský horor posledních let. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (177)

zdenny 

všetky recenzie používateľa

Pokud bych jen na minutu připustil, že se jedná o horror, možná bych i pochopil takřka mystickou pomalost záporné postavy. Toto byl ale jasný thriller (a v tomto žánru se postavy hýbou spíše realističtěji), takže rychlost pohybujícího se záporáka byla tak neskutečně pomalá, že se to - dejme tomu obchodníkovi s bílým masem - nedá prostě uvěřit. Jeho zakrývání hlavy kapucí bylo po několikerém opakování teatrální až trapné namísto toho, aby dokázalo vyvolat byť jen zárodek napětí. Napínavá scéna tam určitě jedna byla, a to když v závěru hledal hlavní hrdina ten správný klíč. Jinak fakt bída, ale za to chmurné počasí dávám dvě hvězdy. Ne, kašlu na to, dám jen jednu. Tato hovadina si to zaslouží. PS: Kdybych byl cynik, řekl bych, že si to ta děvka zasloužila, když mu zahýbala. ()

Flipnic 

všetky recenzie používateľa

Jo, tohle je hodně v pohodě flick! Super mi přišel zejména hlavní hrdina Zakes, kterýho jeho přítelkyně pořád napadá, že je k ničemu, nemá pořádnou práci, nic nedokáže ... No jo, ale co má pak takovej nýmand dělat, když mu tuto přítelkyni unese nějakej psychopat kamionem, který má v oblibě unášet děvčata ...?? No prostě ji jde zachránit. A Zakes je frajer!! Právě proto, že to není žádný Rambo, ale úplně obyčejnej mladej týpek, tak ze sebe vydá nemožné, jde za limity běžných lidí, aby dívku zachránil. A to v případě, že zjistí, že ho milenka podvedla ... tak tomu říkam charakter a frajer... Film zajímavě vypadá, taková pěkná kamera, zajímavě vybarvený, tajemný ... líbilo. ()

Reklama

Ronaldo79 

všetky recenzie používateľa

Neskutečně napínavý od začátku do konce. Výborný William Ash, který si získal mé sympatie především za to, že svojí holku po všech jejích narážkách a výtkách, nenechal ve spárech maniaka a vydal se na záchrannou misi, aby dokázal, že není takovej nýmand. Motiv kamioňáka zůstal nevysvětlený, stejně jako jeho pomocníků, ale v tomle případě mi to nevadí, důležitý bylo nepřerušit divákovo napnutí (zbytečným vysvětlováním proč a jak?) a to se povedlo až do konce, který je správně úderný. 75% ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Opět jeden menší, nenápadný, ale o to lepší a napínavější hororový thriller z Británie. K andersonem zmíněnému Joy Ride to má asi opravdu nejblíž (podobné mysteriózno, které zahaluje postavu nebezpečného šoféra), já bych to pro lepší představu připodobnil ještě třeba k první povídce z nedávného Amusementu. Nutno ovšem dodat, že Hush se mi ze zmíněných filmů líbil nejvíc. Atmosféra pěkně graduje, a přestože jsou používány už věky nadužívané hororové motivy (naháněčka mezi přepravními bednami...), funguje to bezvadně a v závěru (právě při té klišovité naháněčce) jsem se fakt že i bál. Největším negativem filmu je bezesporu strašlivý britský přízvuk, který ve mně vyvolával pochyby o mentální vyspělosti hlavního hrdiny. ()

Campbell 

všetky recenzie používateľa

Poměrně překvapení, nebo asi takhle první půlhodina je strašně nudná a jednou jsem to vypul abych neusnul ale pak co těch pár minut uběhlo se film pěkne rozjel a celé mě to bavilo, je tu správná atmosféra a napětí se ke konci dalo krájet, takže totálně bez problému. Co mě trošku zklamalo byl konec kterej byl celkem uspěchanej. Nedozvěděly jsme se totálně nic od vraha a nic extra zajímavýho. Nicméně je to krásné překvapení. ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (2)

  • V závěrečných titulcích je ještě jedna scéna. (slovan1)
  • Film měl rozpočet 1 milion liber. (ČSFD)

Reklama

Reklama