Reklama

Reklama

Letecké katastrofy

(seriál)
  • Slovensko Air Crash Investigation (viac)
všetky plagáty
Trailer
Kanada, (2003–2024), 176 h 20 min (Minutáž: 42–52 min)

Tvorcovia:

André Barro

Hrajú:

Jonathan Aris (rozprávač), Von Flores, David Bamber (rozprávač), Daniel Park, Jason Weinberg, Bill Lake, Marty Moreau, Jon De Leon, Jorge Molina (viac)
(ďalšie profesie)

Série(24) / Epizódy(230)

Obsahy(1)

Seriál sleduje stopy pozostalých, rodinných príslušníkov obetí nehôd a vyšetrovateľov leteckých nehôd pri skladaní dôkazov o ich príčinách. Každá epizóda seriálu poskytuje presvedčivý, hĺbkový pohľad na jeden z konkrétnych aspektov leteckej bezpečnosti, akými sú únosy lietadiel, nezvládnutá údržba a zrážky vo vzduchu. Popri týchto kľúčových témach sa tento nový seriál venuje aj najväčšiemu problému letectva posledných rokov – pilotom, ktorí sa učia zvládať zvýšenú automatizáciu. (Disney+)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (96)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Som rád, keď sa mi podarí nepremeškať ďalší diel Leteckých katastrof. Rekonštrukcií je tam pomenej, zaujímavé sú autentické zábery a autentické výpovede tých, ktorí prežili, ak vôbec nejakí prežili. Ale za najzaujímavejšie na seriáli považujem sledovanie systematickej práce vyšetrovateľov, ktorá si niekedy vyžiada veľké finančné prostriedky a množstvo času. Ale odhalenie príčin leteckých katastrof a prijatie opatrení, ktoré zabránia ich opakovaniu za to stojí. Najsmutnejšie je keď za zničením lietadla a zmarením životov stoviek pasažierov stojí lajdáckosť nejakého opravára alebo neschopnosť kohokoľvek od pozemného personálu až po pilota. Po nejakej dobe som si uvedomil, že tento jeden záznam stačí a ostatné číslované diely môžem pokojne vymazať. ()

Lanark 

všetky recenzie používateľa

Neodolám a dávám za 5*, především za perfektní zpracování. Vše je podáno jasně, vysvětleno do nejmenšího detailu je-li to třeba, to vše na reálných podkladech z vyšetřování. Je vidět, že NTSB (National transportation safety board) si dalo na spolupráci s tvůrci záležet a rozhodně se jim to vyplatilo, jelikož po pár dílech už nepochybujete o tom, že i ti chlapíci co celé dny tráví u sluchátek a poslouchají šumy na pásce či pomocí mikroskopu prohlížejí téměř kilometry kovů, si uznání za svou práci zaslouží. Jediná výtka spočívá na občasném ždímání emocí, ale chápu, že tvůrci chtěli vzdát čest památce obětím a dodat pozůstalým pocit sounáležitosti. A to se asi kritizovat ani moc nedá. ()

Reklama

aniiicka 

všetky recenzie používateľa

Tento rok jsem si zalétala vícekrát, ale ani to mi nezabránilo sjet skoro všechny epizody. Je pravda, že v každém díle nám ukáží co vše se může letadlu přihodit a stát, ale také potom vidíme, že se každá nehoda, třeba i nekonečně dlouho šetřila a na základě výsledků byly podniknuty opatření, které dělají leteckou dopravu bezpečnější - alespon na mě to tak působí. Letadla mě fascinují, takže mě to prostě hrozně zajímá. Navíc v některých epizodách to dopadne i dobře - viz. Přistání na Hudsonu, Útěk z pekla a další. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Neodmysliteľnou súčasťou medzinárodnej leteckej dopravy sú bohužiaľ aj nehody. Väčšinou majú fatálne následky pre pasažierov aj posádku lietadla. Desivé "Letecké katastrofy" pri ktorých vyhaslo mnoho životov. Každej takejto tragédii predchádza sled udalostí, ktoré ju zapríčinili. Od technických problémov, nepredvídateľného počasia až po zlyhanie ľudského faktora. Dobre spracovaný kanadský dokumentárny cyklus analizuje a odhaľuje príčiny reálnych leteckých nehôd. *** ()

belinko 

všetky recenzie používateľa

Niekedy postrihané tak, že neviem čo je momentálne havária ktorú riešia a čo havária, ku ktorej sa ešte len dostanú... ale veľmi reálne spracované, všetko presne sedí, proste... skvelý dokument v ktorom nehovoria zbytočné omáčky, len tie najdôležitejšie informácie v rýchlom slede za sebou :) Dokument, ktorý len potvrdil a posilnil môj strach z lietania :D 5" ()

Galéria (1 468)

Zaujímavosti (129)

  • V epizóde padne zmienka o zničení lietadla Nationair 2120, ktorou sa tento seriál zaoberal v epizóde Under Pressure. (ČSFD)
  • Týmto nešťastím sa zaoberal aj seriál Sekundy pred katastrofou v epizóde Amsterdam Air Crash. (ČSFD)

Reklama

Reklama