Reklama

Reklama

Tiché znamenie

  • Česko Tiché znamení (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Keď sa miliardár Slater King stretne s čašníčkou Fridou na svojom slávnostnom večierku, pozve ju, aby sa k nemu a jeho priateľom pripojila na vysnívanú dovolenku na jeho súkromnom ostrove. Keď sa začnú diať zvláštne veci, Frida spochybňuje svoju realitu. Na tomto mieste nie je niečo v poriadku. Ak sa chce dostať z tejto párty živá, bude musieť odhaliť pravdu. (Continental Film)

(viac)

Videá (17)

Trailer 2

Recenzie (92)

Lima 

všetky recenzie používateľa

Má to řemeslně atraktivní podání, zajímavý vizuál, kamera se v pěkných exteriérech neustále hýbe a vymýšlí netradiční záběry, prostě to vypadá hodně filmově a na debut je to suverénně natočeno. Jenže když si aspoň trošku promyslíte tu premisu a pointu, tak ta stojí na opravdu hodně hliněných vratkých nohách. I ta expozice před zásadním zvratem je příliš dlouhá a nejednoho diváka asi po hodině přestane bavit pořád sledovat partu neustále slavících a rozjařených extrovertů. Nicméně Zoe Kravitz má zajímavý režijní styl a možná našlápnuto na velký věci v letech příštích. A Tatuma bych chtěl vidět v téhle netradiční herecké poloze do budoucna více. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Až tam nezbyl žádný a Get Out kombinované s Epsteinovým ostrovom, ktoré sa zrejme satiricky nazýva panenským ostrovom, len s tým rozdielom, že zhruba hodinu sa vo filme nič poriadne nedeje, len chlastá a zabáva, no a na konci nikto nespácha falošnú samovraždu. Človek si ale pri čakaní na nikdy neprichádzajúci poriadny thriller aspoň radosťou odfúkne, že na každého zlého, násilného a výhradne bieleho muža je vždy dostatok silných čiernych žien. ()

Reklama

Triple H 

všetky recenzie používateľa

Dôkaz, že keď dvaja robia to isté, nie je to vždy to isté. Blink Twice sa pokúša o niečo podobné ako Get Out a Midsommar (plus pridáva trochu Gone Girl), ale Zoe Kravitz ako režisér a scenárista nestačí na Astera, ani na Peelea. A obaja boli pri spomenutých filmoch v zásade debutanti, čiže porovnanie je to férové. Tam kde Get Out dobre nastavilo postavy, ich vzťahy, svet a pocit akejsi neistoty Blink Twice rovnako šikovne nenastaví ani jedno z toho a možno kus zbytočne veľa času trávime párty scénami, medzi ktorými sa toho veľa nedeje a keď sa konečne dostaneme do časti filmu kde sa odkryje pravda a začne viac akcie, divák na to nie je takpovediac správne namotaný.  Blink Twice úplne nepomáha ani to, že vrchol celého #metoo hnutia je už pár rokov za nami a cancel culture už pred nejakým časom prekročila bod kedy je Tatumov skorozáverečný monológ niečo relevantné na verejný diskurz - resp. je (a je to asi najlepší/najzaujímavejší/najšibnutejší moment celého filmu), ale už je to jedno a napriek dnešnej dobe je už dlho predlho dané, že ak nejaká celebrita/úspešný človek/hocikto s peniazmi/alebo hocikto spraví raz nejaké verejné faux pas, v dnešnej dobe viac-menej hocijaké (viď. Ronda Rousey a jej Sandy Hook tweet), aj po X rokoch si za to musí sypať popol na hlavu, alebo znášať následky (hoci - bolo to v Hollywoode alebo na tejto planéte niekedy inak?). Lebo no ono nejde ani tak o tú chybu, a o to kto čo a či úprimne oľutoval, ale o to kto sa nad koho v spoločenskom rebríčku vyťahuje a kto sa koho snaží zraziť dole a porovnáva sa s ním, a o to kto hľadá na kom niečo na kritizovanie a kto sa snaží získať pocit čo najväčšej sily nad niekým iným (čiže všetci so všetkými a na všetkých a o všetkých a čo najviac, ale o tom sa skrátka nehovorí no, lebo to je nejako inherentne ľuďom dané a civilizáciu máme práve na to, aby sme tento náš základ zakryli rôznymi spôsobmi a aby sme sa jeden cez druhého snažili dostať čo najsofistikovanejšie). Alebo sú dnes v mainstreame dominantné iné problémy a to čo rieši a pranieruje Zoe Kravitz momentálne kus zapadá. P. S.: Po opakovanom pozretí zvyšujem na tri, a povedal by som že Zoe Kravitz to suma sumárum ako režisérska debutantka ustála lepšie ako Ishana Shyamalan. ()

Roman.Ticka 

všetky recenzie používateľa

Jako musím konstatovat, ač nerada, že nám Tatum poněkud ztrácí glanc a začíná prkenatět.😟 Celý to sektářský pozlátko byla jedna velká předvídatelná nuda a mizerné podání For Me. Nebýt cca asi 8 minutové závěrečné zabíjačky, váhala bych mezi 2* a odpadem. Hlavní ženská postava byla fuckt antisexi, zato na děsy běsy a mimiky byla její volba trefou mezi voči! ()

sedm.1 

všetky recenzie používateľa

Blink Twice Zoë Kravitz je vlastně až takový halucinogenní trip, který obsahuje jak pozitivní, tak negativní prvky, ve prospěch pro tento režijní a scenáristický debut výše zmiňované herečky ovšem hovoří fakt, že oněch pozitivních prvků je tu jednak víc a jednak se týkají i zásadnějších ohledů. Každopádně já ale začnu výčtem těch méně povedených záležitostí, a zde musím určitě na prvním místě zmínit celou pasáž od příletu na ostrov až po ústřední odhalení, kdy celá tato fáze ovšem zaujímá více než polovinu filmu a problém je, že je strašně moc natahovaná a nezajímavá, se zbytečně opakujícími se momenty, nepřinášející nic podstatného. Dále mě určitě zklamala atmosféra filmu, která se Zoë vůbec nepodařila navodit a vytknout tu musím i absenci emocí, kdy tu na mě především naprosto vůbec nefungovala chemie mezi jednotlivými postavami. Nyní ale již k těm povedeným prvkům a zde rozhodně drží prim opravdu výrazné postavy a samozřejmě i jejich herečtí představitelé, pak mě určitě vážně hodně oslovila poslední třetina filmu, kde se rozjel opravdu divoký, ale především zábavný kolotoč poměrně nekompromisních událostí, s čímž je jinak spjata i celková dějová nepředvídatelnost, která si opravdu zaslouží palec nahoru a rozhodně mě oslovilo i prostředí odlehlého ostrovního luxusního sídla, které se tvůrkyni podařilo též využít jen ku prospěchu věci. Za mě se tak jedná o vážně nevšední, nápaditou a výraznou podívanou, která kdyby přidala na svižnosti a doladilo se tam ještě pár detailů, tak by představovala skutečně ojedinělý filmový zážitek, i takto ale Blink Twice považuji za příjemné překvapení, které má co nabídnout. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (5)

  • Na začátku filmu, když si Frida (Naomi Ackie) prohlíží svůj telefon, se objeví rychlý pohled na virální video Lennyho Kravitze, jak cvičí v posilovně. Je to otec Zoë Kravitz, režisérky a scenáristky tohoto filmu. (Kailo)
  • Pracovný názov filmu bol "Pussy Island". Názov bol zmenený v januári 2024, Zoe Kravitz informovala, že problémy vznikli v súvislosti so spoločnosťou Motion Picture Association (MPAA), ktorá „nechcela takýto názov umiestniť na plagát, billboard alebo kiosk; kiná ho nechceli umiestniť na lístok, pretože by mohol byť pre ženy urážlivý". (Arsenal83)
  • Hadi ve filmu jsou krajty albínské a stejně jako všechny krajty jsou to škrtiči a nejsou jedovatí. Extrakce jedu proto není možná. (Kailo)

Reklama

Reklama