Reklama

Reklama

Tento príbeh zo ságy Transformers ste ešte nepočuli. Zavedie nás do čias, keď Optimus Prime a Megatron ešte neboli nepriatelia, ale skôr priatelia na život a na smrť. Potom sa však stali hybnou silou udalostí, ktoré navždy zmenili osud Cybertronu, ich domovskej planéty. (Cinemart SK)

Videá (10)

Trailer 19

Recenzie (12)

kwazar 

všetky recenzie používateľa

Parádní film pro fanoušky Transformers. Z kina jsem odcházel nadšen. Co si běžný divák nevšimne je, že jsou zde narážky a odkazy na další díla z této slavné frančízy. Jo jo, můžete namítat, že je to mířené na děti, že je to animák, ale já si to užil. Film má super tempo, hudba je super a krásně zapadá do filmu (pořádně ji ale oceníte, jen pokud jste viděli Prime a další reinkarnace). Celkově to nejlepší, co se nám z Transformers dlouhou dobu dostalo a asi i dostane. Na film skvělý vývoj postav a ač je to skutečně oblečeno do kabátku pro děti, když si ho rozepne, odhalí tělo pro fanoušky. ()

RustinParr 

všetky recenzie používateľa

Animák určený prevažne pre tých najmenších divákov, ktorý si môžu akčnú jazdu plnú farbičiek užiť naplno. Transformers One je ďalší film z tohto rodu a nekonečnej frančízy, ktorá sa skladá z mnoha seriálov, filmov a rebootov. Túto značku som nemal nikdy v obľube no na prvých filmoch od Michaela Baya som vyrastal. V animovanom prequele sa konečne dozvieme origin Optimusa a Megatrona, o ich dlhoročnom priateľstve, ktoré nasledovala zrada a vojna. Film nám to rozpráva pomerne humornou stránkou, ktorá nie je skoro nikdy vtipná a jeden vtip sa tam opakuje niekoľkokrát. Viem že tento typ srandy je v detských filmoch už zvykom no stále sa musím sťažovať. Ako začiatok začal rozprávkovo tak to ku koncu, chvalabohu, chytilo trocha serióznejší podtón a mohol som si užiť aj podarenú akciu plnú výbuchov a iskričiek. Príbeh je prepracovaný no miestami slabý a hluchý, no naopak animácia sa podarila a funguje vo väčšine smeroch. Stále mám problém s ústami autobotov, ktoré sa pohybujú ľudsky no je to stále len film určený pre deti a im to určite vadiť nebude. Na animák roku to nesiaha ani po päty, jedná sa skôr o priemernejšiu záležitosť a hlavne návrat ku starým koreňom. HODNOTENIE: 6/10 ()

Reklama

VelkyMrB 

všetky recenzie používateľa

A je to tu zas. Co kdybychom natočily film, jak to celé začalo, ale uděláme to animovaná a víc mířené pro děti. Né, že by film nudil, nebo nebyl zajímavý, ale byl místy dost hloupí, otravný a předvídatelný. Už od počátku vám tam něco smrdí a to je Sentinel Prime. Děti si toho nevšimnou, ale ostřílený divák už ví o co tu jde ;). Film má zápletku, která se jmenuje klišé a dost dětinské Transformery. Nevím kolik let se to má odehrávat před prvním dílem, ale někteří se tu chovají, tak na patnáct let. Čím dál se ovšem dostáváme ke konci filmu, tím víc se vyvíjí hustota atmosféry a děj je směřován víc ke staršímu publiku. Celý film, ale táhne akce. Pořád se tam něco děje a i když je to dětinské, nebo naopak víc vážné, vždy to dokáže zabavit. Nebyla by chvilka, kde bych se u filmu nudil. Za mně docela dobré předvyprávění minulosti, ovšem škoda, že je mířeno spíše pro děti. ()

Frantisek.Fu 

všetky recenzie používateľa

Transformers One je velmi odlišný film od ostatních z této série určený hlavně pro mladší publikum a lidi, kteří znají z transformerů víc než jen hrané film. Proto pokud divák uznává pouze hrané filmy, tak bude na One nadávat (i když je kvalitnější než polovina hraných filmů) a zase pokud divák zná původní seriál, popřípadě další seriály (Animated, Prime, Robots in Disquise) tak si film a jeho odkazy na celou sérii užije. Scénář je průměrný. Humor pro dospělého může být místy otravný, ale pro děti naprosto perfektní. Děj i přes utahaný přechod mezi prvním a druhým dějstvím má svyžné tempo a překvapivě na druh filmu několik temných momentů. Sympatické postavy (všechny). A perfektní hudbu, kdy Brian Tyler do soundtracku skvělé zakomponoval prvky Steve Jablonsky z Bayformers. 7/10 ()

fuxoft 

všetky recenzie používateľa

Kdybych teoreticky měl pěti- až osmileté dítě, hrozně bych chtěl, aby se mu tenhle film líbil. Kdyby mu bylo 10 nebo 12 let, už bych mu nepouštěl tohle, ale první Bayovy Transformers. Je to fajn, ale je to opravdu jen a pouze pro děti. A navíc, viděl jsem dabovanou verzi a rozhodně byla méně zábavná než tři minuty ukázek v původním znění, které jsem viděl taky. ()

Galéria (52)

Súvisiace novinky

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

31.05.2024

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (viac)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (viac)

Hasbro zakládá filmovou a televizní divizi

Hasbro zakládá filmovou a televizní divizi

17.08.2023

Hračkářský konglomerát Hasbro spustil novou filmovou a televizní divizi, skrze kterou nyní hodlá ve velkém produkovat vlastní projekty na základě svých značek. Nová produkční společnost vznikla… (viac)

Reklama

Reklama