Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Pohádka

Poslední recenze (5 936)

plakát

Znamení (2002) odpad!

Poprvé jsem to nedal najednou a pak jsem naprosto zapomněl na to co jsem viděl. Musel jsem si to tedy pustit celé znova. Potěšilo to, že snímek se rozjíždí skoro hned a to je také poslední co potěšilo. Obrovská hromada žvástů a to psychologických se na mne valila větší částí filmu, takže v jeho skoro finální části, kdy se má něco dít a táta vypráví dětem o tom jak se narodili, jsem se kvůli tomu už ani nerozčiloval, protože jsem byl myšlenkami někde naprosto jinde. A ten konec který měl být napínavý a možná i byl, jsem sledoval už jen z povinnosti, abych to prostě dokoukal. Jasně že se místo pořádné akce kecá i tady, protože malý kluk nemá svůj lék. Kolikrát to už tady bylo? Jako záhadologa mne to sice zaujalo jako téma, ale poslouchat to blbé žvanění mne prostě nudilo, takže tím byl pro mne zabitý celý film. Škoda, protože jinak by to bylo velmi zajímavé.

plakát

Scary Movie 5 (2013) 

Hm, tohle bylo nějak slabší ne? Ne, že bych se nesmál vůbec, ale prostě už to nebylo ono jako předchozí snímky. Možná jsem toho už byl přemlsaný? Viděl jsem všech pět po sobě. No, dám tomu čtyřicet procent a zůstanu toho, že to prostě na lepší hodnocení nemělo. Necháme se překvapit příští rok šestým filmem.

plakát

Scary Movie 4 (2006) 

Zdá se mi to pořád na stejně dobré úrovni. Oživení Brendy bylo zbytečné, ale co už s tím. Možná by to už konečně chtělo změnu postav. Leslie Nielsen klasický, ale já jej nějak moc nemusím. Bavil jsme se však jako vždy a nevidím důvod nějak drasticky hodnocení snižovat. Takže sedmdesát, protože přece jen je toho už hodně.    70 % 

Poslední hodnocení (6 076)

Znamení (2002)

odpad! 07.10.2024

Scary Movie 5 (2013)

06.10.2024

Scary Movie 4 (2006)

05.10.2024

Hrbáč (1959)

28.09.2024

Hrbáč Lagardere (2003) (TV film)

28.09.2024

Hrbáč (1997)

28.09.2024

Silvestr svobodného pána (1979) (TV film)

28.09.2024

Podezřelé okolnosti (1977) (TV film)

27.09.2024

Komedianti (1953)

25.09.2024

Reklama

Poslední deníček (6)

Waterloo

Waterloo

 


Venku vydatně prší. Tímto nečasem přichází císař Napoleon Bonaparte a vchází do domu. Zde usedá a nechá se zout gardistou Pierrem.

Pak přichází maršál Soult, maršál Ney, maršál Drouet d' Erlon, generál Mouton de Lobaua a generál Reille. To je vlastně generální štáb.

Řeší se věci vojenské, když přichází kněžna Pavlína Borghosea. Napoleonův bratr jej žádá o peníze. Později se císař dozví, že prohrál větší částku v kartách.

Špicl Fleury de Chaboulon oznamuje nevůli lidu proti císaři a příjezd Fuscheho.CíÍsařova sestra mu také naznačuje, aby utekl, a totéž mu doporučuje jeho lékař.

A tu již vstupuje ministr policie Fouché vévoda Lotranský. I ten dává císaři jasně najevo, že jsou všichni proti němu a žádá jeho okamžitou abdikaci. ---------------------37/

Je nařčen ze zrádcovství, avšak on kontruje tím, že jeho lidé zajali tři muže, kteří chtěli císaře zavraždit. Při probíhajícím výslechu již bez Napoleona se to však ukazuje trošku jinak.

Pavlína kněžna Borghose přemlouvá císaře k odjezdu, ale ten tvrdě odmítá. Ona tedy odjíždí sama.

O dost později odhaluje jako svého vraha císař i svého lékaře, který mu poslal sklenici s jedem. -----------------67/

Doktor pak vypočítává Napoleonovi každou mrtvolu a kdejakou vraždu. Císař pak plní prosbu svého sluhy, aby mohl jít do pole a doktora nechává zatím být.

Je šest hodin ráno, těsně před osudovou bitvou. Generálové přinášejí jen samé špatné zprávy. Císař dává povel k popravě těch tří údajných vrahů a k popravě doktora, který odmítl splnit rozkaz. ------------------95/

I přes nepříznivé zprávy velký vojevůdce přece jen vyráží do bitvy.

 


Hluboká poklona mně samotnému, že jsem to dal do konce. Naprosto obyčejná konverzačka, hodící se tak leda do divadla. Přesto tu dvacítku musím hercům dát, když se tak snažili udělat něco z naprosto plytkého scénáře.

 


20200422 9715/9901 */2 s.u.