Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdinové zanechali původních profesí číšníka a taxikáře a pronajali si prosperující diskotéku Brooklyn. Jejich poklidný život však naruší podvodník Kadlec, který nezapomněl, že to byli právě oni, kdo jej před dvěma lety dostali za mříže. Celou tu dobu myslel jen na pomstu. Dříve drobný podvodníček s pomocí svých kompliců, zetě Bureše a spoluvězně "Inženýra" se napojí na obchod s drogami a zahájí svou pomstu. Michal je zatčen pro znásilnění dívky, kterou v životě neviděl a Tomášovi nedá moc práce zjistit, že za vším je právě Kadlec. Dlouho také Tomáš netuší, že sympatická Ivana, která nastoupila do jejich podniku a do níž se zamiloval, pracuje také jako luxusní prostitutka a do podniku ji nasadil právě Kadlec. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (242)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že o filmu se toho moc napsat nedá, a já mám neodolatelné nutkání přesto něco do komentáře plácnout, otevřu si zde malé lingvistické okénko. "Kamarád do deště", co tohle úsloví jako znamená? Vynechejme ten jedinej logickej případ, kterej jsem už velice ftipně uvedl v komentáři k prvnímu dílu, že totiž jako kamaráda do deště si dovedu představit tak akorát "podrždeštníka" Tvrdíka. Jinak mi nepřijde, že by člověk potřeboval do deště nějakýho kamaráda, stačí obyčejnej deštník. Ledaže by to bylo myšlený tak, že jako v dešti je nejlepší nevycházet z domu, a že teda se pak hodí nějakej kamarád, kterej doma člověka rozptýlí. Třeba si s ním zahraje prší nebo rainmana na kompjůtru. Pak tu máme ale určitý asociály, kteří déšť milují a jsou tak odsouzeni k věčné samotě, páč sotva začne pršet, vyrazí do ulic, aby si v něm mohli zatancovat všelijaké břišní- a break tance, jako třeba jistý nejlepší český zpěvák. ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, kolik odpadů by zdejší honorace na film navalila, kdyby to nenatočil Soukup.Tady je to někdy jak v pakárně.Kdejakej skutečnej odpad tu svítí pěti hvězdami jen kvůli jménu režiséra, nebo představitele hlavní role a Soukup, kdyby natočil Motýlka se Steve Mc Queenem, tak sklidí výsměch.:)))Tupci ()

Reklama

Pete 

všechny recenze uživatele

Soukup zřejmě po revoluci začal něco zobat, jinak si snad nelze vysvětlit tak strmý pokles "kvality" jeho tvorby. Herecky stále ok, i když už v ústředním duu ty dva zmoklé kamarády ani nepoznavám, mladá Krainová krásná, ale jinak je druhý díl celkem hrůza, a téměř nic dobrého z jedničky už tady není nebo nefunguje. Bohužel klasický příklad pozdějšího pokračování soc-hitů. Příběh z Brůklynu - jakýpak příbeh? Zápletka stojí za starou belu, a film lze rozdělit na třetiny: 1) Falešné obvinění Tofiho feťačkou ze znásilnění, 2) zjištění Vaculika, že Krainová je luxusní ku*va, 3) Vašut chystá boudu v obchodu s drogama (fakt!). Mezitím furt někdo jezdí v noci sem tam po Vinohradské, a Sagvan u každé holky opakuje: "Ta po mně jede jako blázen". Jedinou výpovědí je, že kdo byl svině za komoušů, po sametu byl pak ještě větší hajzl, protože měl taky víc možností. A to teda sakra nestačí. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No podle mě to neni špatnej film, jak to podle hodnocení vypadá, samozřejmě že český komedie jsou nepřekonatelný, ale podobných krimi jako je tohle v český kinematografii moc nenajdete. Příběh sice neni nijak zvlášť dobrej, ale mě bohatě stačil a některý fórky jsou fakt perfektní a nalitej Karel Augusta je prostě božskej. A obsazení se taky docela povedlo, samozřejmě Toffi neni moc velkej sympaťák, ale zase má pár dobrejch hlášek a Vaculík s Vašutem a Krainovou hrajou slušně. Fakt si nemam moc na co stěžovat. Podle mě, průměrný krimi, ale v našich poměrech to je přece jenom nadprůměr ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Soukup po revoluci chtěl navázat na úspěch prvního Kamaráda do deště a povedlo se mu to asi částečně. Perfektně vykreslil porevoluční dobu, kdy byl z každého těžký podnikatel. Vrací se i pan Kadlec v podání Augusty a jeho švára Bureš. Příběh je pomsta záporáků z jedničky, takže nečekejte žádnou originalitu. I když je dvojka obecně zavrhovaná, mě se líbí atmosféra i příběh a zas tak hrozné to není. V porovnání s Nahotou na prodej nebo "Blbcem" Sobotou je Kamarád do deště 2 jasný vítěz porevolučních flicků. A Krainová byla fakt hezká holka. 3* ()

Galerie (3)

Zajímavosti (9)

  • Lukáš Vaculík souhlasil s účastí na filmu až poté, co Jaroslav Soukup několikrát přepsal scénář. (korbitch22)

Související novinky

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

Reklama

Reklama