Reklama

Reklama

Mariachi

Trailer

Obsahy(1)

Osamělý mariachi (hudebník) přichází do malého města v Texasu, do města, o kterém si myslí, že mu přinese štěstí. Vše, co chce, je být muzikantem jako jeho otec, dědeček a pradědeček. Ve stejné době přichází do města zabiják. Oba muži mají na sobě černý oblek a v ruce pouzdro na kytaru. S tím rozdílem, že hudebníkovo pouzdro obsahuje jeho milovanou kytaru a zabijákovo je plné zbraní. Dochází k jejich záměně a hudebník je nucen vyměnit kytaru za jeho zbraň a bojovat proti nebezpečnému a nemilosrdnému podsvětí za pomoci majitelky místního baru, do které se zamiluje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Co bych vám nalhával, El Mariachi je snímek vhodný spíše pro věrné fanoušky Roberta Rodrigueze, kteří už jsou obeznámeni s jeho pozdější tvorbou a rádi by věděli, jak tento talentovaný režisér kdysi - s minimem prostředků - začínal (a nakolik dnes režisérské finesy ze svého debutu stále úspěšně používá)... Je vidět, že experimentální léky, které Rodriguez v té době dobrovolně testoval, aby si vydělal na natáčení, byly kvalitní a v negativním smyslu neovlivnily jeho mysl, poněvadž režijně je příběh toulavé hudebníka na špatném místě a ve špatném čase skutečně na úrovni a s kamerou Robert rovněž nezachází špatně. Jenomže co je to platné, když je to natočeno podle velice řídkého scénáře, jemuž chybí pořádný rytmus, více nadsázky, více akce a údernějš dialogy - tedy veškeré nosné prvky pozdějšího Desperada, jenž z El Mariachiho převzal jen ten nejhrubější syžet a dále jej rozvedl. Nechci tvrdit, že byste měli úvod do Rodriguezovy režisérské dráhy záměrně opomíjet, jen varuji, abyste náhodou nečekali takového nezávislého Desperada bez Banderase, neboť tyto dva filmy k sobě mají opravdu dál, než by si někdo mohl myslet. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Nie že by bol MARIACHI taký úžasný - rozpráva sa príliš rozťahane a strieľa príliš jednotvárne, dobrý námet nie je príliš rozpracovaný, a situácie sa zbytočne opakujú, už ani nehovoriac o lemplovskom obsadení pozbieranom po kdejakých mexikánskych putykách - ale s ohľadom na rozpočet (7000 dolárov) lomeno zábavnosť je to stále bohovsky vysoký koeficient zábavy. Nadšený všuměl Rodriguez dokázal ako jeden z mála vytvoriť amatérsky celovečerák, ktorý zvládnem pozrieť celý, a ešte sa väčšinou aj výborne baviť. Iste, kto by sa už dnes na to díval, keď si môže pustiť iba o 2 roky mladší fenomenálny desperádovský remake / pokračovanie ? Jedine ten, kto sa už niekedy sám pokúsil stvoriť na kolene film a dokáže oceniť to každodenné krvopotné pľahočenie sa za dobrým - alebo aspoň nejakým - záberom, podobne ako pri začiatkoch Georgea Millera, Petera Jacksona či Sama Raimiho... ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Bezvadně natočený jednoduchý příběh o nešťastné záměně dvou lidí, která od základů změní poměry v zapadlém městečku. Některé záběry jsou naprosto fantastické (např. pohled mariachiho od baru ke stolu za ním a zpátky), u akčních scén je to sice horší (to už vůbec nezmiňuji podivně oranžovou krev), ale všechno doplňují vtipné okamžiky (rychlé vytáčení telefonu, kapela jeden muž, postřílení zabijáků navzájem...). Rozhodně stojí za shlédnutí, jako protipól nějakého "dokonalého" hollywoodského velkofilmu. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Kdybych hodnotil podle poměru rozpočet:zážitek, bylo by to nejspíš 5*. Pokud mám ale řadit El Mariachiho mezi ostatní celovečerní filmy je to za lepší 3. Rodriguez předvedl, že má co nabídnout a že umí vytvořit zajímavé prostředí s dobrou atmosférou a slušným množstvím nápadů, ale nějaké ty peníze tomuto snímku zkrátka chyběly. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Robert Rodriguez začínal pěkně z vostra. Na to, jak málo prachů to stálo, je to totiž docela nářez. Nečekejte ale žádný akční scény alá Desperado, ve který to Banderas střílí hlava nehlava. I tak je to ale docela napínavý, dost dobře natočený, má to dobrý humorný scény a nejvíce mě asi zaujala kamera. Jasný má to svoje mouchy a vcelku by se jich našlo docela dost, na druhou stranu se ale musí přičíst i odvaha s jakou do toho tenkrát Rodriguez šel. Určitě lepší než některé jeho podstatně dražší filmy (zdravim žraločáku!).70% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (29)

  • Pravděpodobně proto, že neměli při natáčení dostatek rekvizit, je několik gangsterů ve filmu vyzbrojeno ''vzduchovou'' pistolí Marksman 1010C BB pistol. (HectorHagman)
  • Vedlejší herci ve filmu jsou jen "nevinní" kolemjdoucí lidé. (Sufferer)
  • Film získal na Sundance Film Festival v roce 1993 Cenu publika. (Karlos80)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno