Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komédia, rozvíjajúca cez spor prefekta De Cara a herca Campeseho o poslaní divadla rad komediálnych zápletiek usvedčujúcich prefekta z nekompetentnosti vo veciach divadelného umenia. (STV)

Recenze (3)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nový perfekt je prvý deň v práci a hneď sa zapotí s vážnymi prípadmi miestnych obyvateľov. Alebo iba s miestnymi divadelníkmi? Tak či tak, je to herecký koncert, ale spočiatku trochu zdĺhavý a až na konci naberie správne obrátky s príchodom Kronerovej. –––– Excelencia, umenie komédie sa môže konať všade. ()

jan72 

všechny recenze uživatele

autor: Eduardo de Filippo; K novému prefektovi (Huba) prichádza divadelný riaditeľ (Dančiak), ktorému vyhorelo divadlo a hercom ostali len kostýmy. Prosí ho, aby navštívil ich predstavenie a tým ich podporil. Omylom mu zoberie zoznam ľudí, ktorí ho majú v tento deň navštíviť. Za prefektom postupne prichádzajú obyvatelia mesta so svojimi problémami - doktor (Horváth), padre (Labuda), učiteľka (Kronerová) ... nakoniec lekárnik (Matulík), ktorý sa otrávi a zomrie. Sú to skutoční obyvatelia mesta alebo len herci divadelnej spoločnosti? ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Po herecké stránce bezesporu dobré, ovšem zápletka je zcela nesmyslná už od počátku. Ještě tak do poloviny se zdálo, že by to šlo, ale příběh se postupně propadá do stále většího zoufalství díky šílené učitelce a ještě šílenějšímu lékárníkovi. Autor na tom evidentně nebude o mnoho lépe. ()

Reklama

Reklama