Reklama

Reklama

VOD (1)

1943. Americká ponorka Tiger Shark se pokouší zachránit posádku britské lodě, která byla potopena Němci a bohužel přežili jen tři lidé – raněný muž, navigátor a zdravotní sestra Claire. Kapitán O'Dell zemřel za podivných a nevyjasněných okolností. Brzy se začnou dít tajemné věci, gramofon se spustí sám od sebe, loď je plná podezřelých zvuků… (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

monolog 

všechny recenze uživatele

Když jsem si to pustil, čekal jsem válečný film z ponorkových bitek. No, nedočkal jsem se. I když nemůžu říct, že bych byl nějak významně zklamán, přeci jen to byl celkem zajímavý i dramatický film, nemůžu ani říct, že bych jím byl nějak extrémně nadšen. Spíše mi občas vadily příliš dlouhé nic diváku nedávající pasáže. Prostě po hodině jsem měl dojem, že film už má aspoň dvojnásobnou stopáž, ale v následných minutách jsem byl naopak překvapen, jak to rychle odsýpá ke konci (oproti předchozí části samozřejmě). Hodně se mi líbily kostýmy i většina interiérů ponorky, stejně jako různé dobové reálie (jichž však bylo málo). Sice tento film není úplná ztráta času a člověk nad ním ty necelý dvě hodiny (subjektivně tři) přežije celkem v pohodě, ale pokud čeká dobrou inteligentní a dramatickou zábavu plnou napětí a akce, nedočká se. A nebýt toho příliš divnýho klišovitýho závěru, líbilo by se mi to víc. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem quasiasyláckou slátaninu z trafikového DVDčka a dostal jsem... příjemně oddechovou, napínavou a v rámci žánru hodně povedenou slátaninu. Paranoia, klaustrofobie, jedno temné válečné tajemství, jedna ženská na palubě která nosí smůlu, duchové, spekulace vojáků o tom, jestli ještě žijí nebo už jsou mrtví... Triky jsou levné a náročnějším scénám se režie radši úplně vyhnula (požár na palubě), ale ponorkový interiér se povedl a posádka je sympatická a dobře herecky obsazená. Výborná je scéna s Loomisem v zrcadle, kterou o rok později nejspíš obšlehli a zdokonalili Korejci v Geoul sokeuro / Mirrors a za dalších pár let Angláni v The Broken. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vynikající duchařina z neobvyklého prostředí. Tak hustou atmosféru jsem u hororu už dlouho nezažil, byl jsem napajtý jak tětiva. Šáhnout mi uprostřed filmu někdo na rameno, asi bych proskočil stropem. Po záplavě všech těch japonských a japonskem nasáklých duchařin to bylo velice příjemné setkání s duchařinou, kde se duch ani pořádně neobjeví a v níž se v podstatě zase až tak moc neděje, ale přesto máte většinu filmu pocit, že máte hlavu mezi dvěma panely. A k tomu všemu má oblíbená Olivia Williams, jejíž nádherné tváře se nemůžu vynadívat. Půl hvězdičky ubírám za to, že ta atmosféra nepůsobí až do samého konce, ale končí dřív, než by bylo zdrávo. 4,5* ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Atmosfera by se dala krájet. Ostatně to skoro u všech ponorkových filmů. Problém Bellow je že je spletencem několika žánrů. Dost výrazně skáče z hororu na drama a z něj trochu i na akční film. Další problém Hlubiny je že má příliš mnoho vedlejších postav a žádné hlavní. Každému je věnován zhruba stejný prostor a to při množství lidí na ponorce znamená že se s nikým moc nesblížíte. Krom toho je tam moc rádoby psychologických scén, které jen matou a spíš film brzdí. Přímočarejší tah na branku by Hlubině jen prospěl. ()

svik 

všechny recenze uživatele

Hodnotím za 4...... Ha ha naprosto srovnatelný film s filmem mrtvá hlídka s vyjjímkou toho, že tento příběh se odehrává na jiném místě (v ponorce) . Některé filmy v toimto prostředí jsou skvělé např" Periskop nahoru a dolů- ten je pojat jako komedie což nasvědčuje tomu, že není s filmem tolik práce jako s filmem který má být kvalitní thriller. V tomto případě se to nepovedlo, beru to jko ztrátu času , naprosto nezajímavý film. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (18)

  • David Twohy si pre natáčanie vopred pripravil sadu nahrávok potrebných zvukov, kde mal zaznamenané zvuky podmorských výbuchov, spev veľrýb, kvílenie motora, hukot lodnej skrutky, praskanie vystrelených nábojov a mnoho ďalších ťažko identifikovateľných pískaní a kvílení. (Arsenal83)
  • Každý vytvorený modul interiéru lode vážil cez 20 ton. (Arsenal83)
  • Holt McCallany se naučil několik jo-jo triků pro roli Loomise. (Chatterer)

Reklama

Reklama