Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Násilník Vincent Canelli (Edward G. Robinson) unikne těsně před popravou z vězení. S pomocí falešného novinového reportéra a Canelliho přítelkyně Hatti (Jean Parker), která naplánovala útěk, podvodník vezme s sebou pět rukojmích: vězeňského kněze, vězeňského lékaře, jednoho z dozorců a mladého začínajícího reportéra, jehož místo zaujal jeden člen z jeho gangu. Vezme s sebou i bankovního lupiče Manninga (Peter Graves), který má být stejný večer s Canellim popraven na elektrickém křesle, který někde schoval lup 200 000 amerických dolarů. (HTB)

(více)

Recenze (5)

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Robinson v roli labilní potvory, která zabije každého, kdo mu stojí v cestě. Film je to překvapivě drsný a surový, ale zároveň lidský. Působí přímočaře bez nějakého patosu a zbytečností, které by kazily dojem z filmu. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Útek z väznice meniaci sa v rukojemnícku drámu. Tento interiérový noir zachraňuje Robinson (ktorý pripomenie svojho ikonického Rocca z Key Larga) a kamera Stanleyho Corteza (Magnificent Ambersons, Secret Beyond the Door, The Night of the Hunter). Noirová jednohubka na jedno pozretie. S útekom z väzenia a následným sa skrývaním odporúčam radšej inú chlapskú záležitosť - Crashout (1955). ()

Reklama

ad142 

všechny recenze uživatele

Nizkorozpočtový noir, v ktorom dominuje Edward G. Robinson v úlohe absolútne brutálneho zločineckého lídra na úteku, Vincenta Canelliho, ktorý je schopný zabiť každého, kto sa mu postaví do cesty. Film je rozdelený na dve časti, pričom všetky sa odohrávajú vo veľmi obmedzenom priestore. Prvý sa odohráva vo väznici a druhý v skladisku, kde sa celý film definitívne mení na rukojemnícku drámu s tragickým koncom. Napriek viacerým nepravdepodobným situáciám (príliš ľahký útek priamo z popravnej miestnosti) pozorného diváka tento kúsok zaujme štylizovanou kamerou Stanleyho Cortéza a možnou inšpiráciou kľúčovou teóriou Charlesa Darwina s názvom boj o život, čo sa preukazuje v motiváciách hlavných postáv (viď neustále zdôrazňovanie Canelliho snahy "prežiť za každú cenu" ako jedinej príčiny úteku z väzenia). ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Vincent Canelli je v den své popravy zachráněn a spolu s ostatními vězni čekajícími na smrt si vezme několik rukojmí, uteče s nimi a zavře se v opuštěném skladišti. ___ Robinson je sice fajn, ale jaksi neměl zase tak moc prostoru. Ostatní postavy nevýrazné a příběh sice hezky stylizovaný, ale celkově vzato hodně nudný. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama