Reklama

Reklama

VOD (1)

Valerie (Naomi Watts) pracuje jako vysoký důstojník CIA v oddělení proti šíření jaderných zbraní. Během vyšetřování irácké zbrojní strategie zjišťuje, že navzdory přesvědčení vlády USA nemá Irák program na výrobu jaderných zbraní. Valeriin manžel Joe (Sean Penn) je mezitím vyslán do Afriky, aby ověřil pravdivost dohadů o prodeji obohaceného uranu do Iráku. Žádné podezřelé obchodování však neodhalí a o výsledku své mise píše článek do The New York Times. Jeho zjištění však rozpoutá vlnu diskuzí a kontroverze. Brzy nato je důležitými novináři odhalena Valeriina utajovaná identita. Jde o pouhou náhodu, nebo je to dobře promyšlený tah proti jejímu manželovi? Po úniku informací se Valeriina kariéra i manželství začínají hroutit. Rodiče i přátelé jsou pobouřeni, objevují se anonymní výhružné dopisy, firma jejího manžela se dostává do problémů. Valerie - manželka, matka a bezúhonná důstojnice sloužící vládě 18 let - se nyní snaží zachránit svou reputaci, kariéru i manželství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (195)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ten film je těžký paradox... Na jedné straně stojí neuvěřitelně a úmorně utahaný děj, navzdory neustále se pohybující kameře naprosto absentující jakékoliv tempo a film při papírově střídmé stopáži 104 minut působí jako dvou a půl hodinovka. Na druhé straně je tu pak ale špičková režie, zajímavé téma, které mě stále znovu a znovu nakopávalo k tomu, aby se soustředil a neusnul a v neposlední řadě také špičkové herecké výkony. Je to paradoxně asi nejnudnější film, který jsem od Limana viděl, ale zároveň jeho nejzajímavější a filmařsky pravděpodobně vůbec nejvyzrálejší... A já nevím, co s ním... ()

Anglie 

všechny recenze uživatele

Celkem povedené, ale líbit se vám to bude pouze v případě, že máte rádi rodinná dramata. Zbraně hromadného ničení v Iráku (a celá tahle linie) tady jsou opravdu jen pozadí pro řešení napjatého manželského vztahu. Scénář bohužel je pouze průměrný, potěší režie, která slouží tématu filmu a její utlumenost je tomu podřízena. Pokud někdo čekal Všechny prezidentovy muže pro nové tisíciletí, tak musí být zklamán. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Film bez priorit, který jedno téma zazdívá druhým, vzrušující otázky po podstatě demokracie nenechá naplno vyznít (vždycky je eklekticky přebije další nezáživnou odbočkou) a tak ke své škodě namísto provokativnosti sklouzne k typický frázím o neexistující alternativě k současnému (dozajista problematickému) systému vlády - vinni jsou ti mocní, občan vítězí, protože se svých práv vždycky nějak dovolá. Vlastně by mi ten smířlivý podtón nevadil, kdyby film nebyl svými ustavičnými změnami perspektivy nudný. Liman není Greengrass a i Powellův doprovod působí hodně unaveným a bezkrevným dojmem. S konverzačními thrillery problém nemám, ale tohle je prostě salónní debata, která si těch pár svých provokativních tezí zase rychle omluví nějakým tím přičinlivým patriotismem. Vlastně je to úplně zbytečný film, který se pokouší kritizovat něco, co se snaží jedním dechem hájit a zachovat. Z toho prostě nemůže než vzniknout šeď s náznaky zajímavých míst. Skoro tvůrce podezírám, že to udělali úmyslně, aby téma nevyznělo tak kontroverzně. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Až keď sa ťažisko príbehu presunulo z hliníkových trubiek na samotné odhalenie a celý proces, film nabral na obrátkach. Ide o kvalitný thriller s výbornou ústrednou dvojkou, no chcelo to viac samotnej konfrontácie. Chcelo to detajlnejšie zobrazenie toho tvrdého a nerovného boja. Chcelo to dlhšiu minutáž... V hodnotení to je dobrá trojka, resp. slabá štvorka, hoci by som rád išiel ešte vyššie, perspektíva tu bola. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Film, na který jsem se velice těšila z několika důvodů. Téma je rozhodně zajímavé, navíc se jedná o příběh natočený podle skutečných událostí, dalším důvodem samozřejmě byla další spolupráce herecké dvojky Penn - Watts. Jejich výkony jsou jako vždy skvělé, chemie mezi nimi stále funguje. Film mě však zklamal. Klasické politické konverzační drama, které nijak nevybočuje z řady. Pokud se blíže nezajímáte o toto téma, pravděpodobně vás nezaujme ani film, navíc není úplně lehké se hned od začátku ve všem orientovat a člověk se může lehce ztratit. V první půlce se nejdříve pomalu poodhaluje celé pozadí, které rozhodně není špatné, ale podle mého názoru se z tohoto příběhu dalo udělat daleko více, chtělo to hlavně mnohem zajímavější zpracování, aby to zaujalo i diváky, kteří se až tak v politice neorientují. Druhá půlka je už daleko lepší než ta první. Máme tak tady další politické drama se skvělými herci, na které si už ale za měsíc ani nevzpomeneme. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu lze na krátkou chvíli v čase 0:15:19 spatřit červený vůz Škoda 120, a to ve scéně, kdy přijíždí hlavní představitel do Afriky cestou do holetu. (Max_FX)

Související novinky

Na Hromnice o mrtvolu více

Na Hromnice o mrtvolu více

26.08.2010

Akční military sci-fi není nikdy dost. A tahle by mohla být zajímavá – studio Warner Bros. zakoupilo práva na bestsellerový román japonského autora Hiroshiho Sakurazaku All You Need Is Kill. Hrdinou… (více)

Reklama

Reklama