Reklama

Reklama

Ty krávo!

  • Francie Vingt dieux (více)

Obsahy(1)

Uzrálý francouzský debut je zasazený do srdce Jury, rurální oblasti známé pro své dojné krávy, zemědělské festivaly a delikátní sýr Comté. V tomto prostředí vyrůstá i Totone, který tráví většinu času ospalým poflakováním s kamarády. Po tragické nehodě svého otce se ale Totone bude muset postavit na vlastní nohy a uživit nejen sebe, ale i svou malou sestru. Rozhodne se proto vyrobit ten nejlahodnější sýr a obstát v tvrdé konkurenci místních farmářů. Jeden z nečekaných diváckých hitů festivalu v Cannes vyniká ladnou režií a autentickými projevy dětských neherců. Nese v sobě několik kotrmelců, bez kterých neexistuje žádné opravdové dospívání, stejně jako euforii první lásky a sílu klučičího přátelství. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (11)

Remedy 

všechny recenze uživatele

Téměř dokonalá esence nezávislého bijáku, který je v tom nejlepším slova smyslu všedním příběhem o "obyčejných lidech" a který je i přes pár dramatických chvil po celou dobu velmi příjemný na sledování. Festivalovka jako kráva se sympatickým castem v neokoukaném prostředí včetně milého poselství. [75%] [MFFKV 2024] ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Sonda do rurálního života francouzské omladiny. Chvílemi posmutnělá, chvílemi veselá, chvílemi až trochu antisystémová. Zprvu trvá nějaký čas, než se na to člověk naladí, ale musím uznat, že přibližně od poloviny jsem už byl docela uvržen na vlnu tohohle snímku. Člověk z toho cítí ducha prostředí a ty sluncem ošlehané venkovské obličeje. Jen teda musím přiznat, že krav ve filmu mám pro tento ročník KVIFFu už tak nějak až až. A to mi něco říká, že jich ještě uvidím víc. [KVIFF 2024] ()

Reklama

prokop04 

všechny recenze uživatele

Hezké nahlédnutí do autentického života mladých. Drzost, disrespekt a neúcta ke starším zavaří hlavnímu hrdinovi život. Teprve až po smrti svého otce, kterou částečně ovlivnil, si Tonton uvědomí co to je život a jaké ho čekají překážky, které si na počátku dějství nechce přiznat. Na francouzském venkově, kde si nikdo nebere servítky a nehledí se na to v kolika letech se řídí traktor, probíhá soutěž o nejlepší sýr, která se po zbylé hlavní části děje stává efektivním tahounem filmu. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Bezstarostné mládí vystavené životní zkoušce. Venkov, krávy, sýr. A možná i láska? Tenhle mile autentický příběh o mladíkovi, jenž přijde o otce a z poflakujícího se floutka se tak stává mladý muž zodpovědný nejen za sebe, ale i svou mladší sestru, se mi dostal hluboko pod kůži. Ani vteřina nudy, sympatické herecké výkony, neokoukané prostředí i téma, kdy snaha o výrobu sýru je vlastně velice napínavá. Řada pádů a životních kotrmelců, kdy někde za horizontem číhá naděje a snad možná i lepší zítřky. Mě tohle sakra bavilo! [30. Art Film Fest Košice] ()

POMO 

všechny recenze uživatele

“Rolnické” feel good drama o mlaďoších na venkově, kteří chovají krávy, vyrábí sýr a jezdí na terénních motorkách. Tragédií pošramocená rodina, soupeření, traktory, sex ve stodole, láska a kamarádství, starostlivost o malou sestru. Na debut mladé režisérky příjemně autentické, s citem pro prostředí a dobře vedenými neherci. [Cannes FF] ()

Galerie (9)

Související novinky

MFF Karlovy Vary v číslech ČSFD a očima agentů

MFF Karlovy Vary v číslech ČSFD a očima agentů

07.07.2024

V sobotu 6. července skončil 58. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. V rámci slavnostního zakončení byly samozřejmě rozdány festivalové ceny, a jak jsme zde psali, hlavní ocenění… (více)

Reklama

Reklama