Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Od případů v první sérii uplynuly dva roky. Tým kriminalistů si žije svým životem, docent Stehlík přednáší na policejní akademii a Fousová působí na policejním prezidiu. Ivan Trojan je v hlavní roli kriminální minisérie opět důležitou součástí pražské mordparty, které zamotá hlavu nejen chladnokrevná vražda mladé ženy, ale také znovuotevření případu z devadesátých let. (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Petronelek zase řeší čertoviny.. Zatímco se Vetchý hodil do vnějšího zenu, Ramba s účesem Catherine Tramell a hlasem bezdomovkyně, co zná jen okenu a startky, úroveň vyšilování ještě pozvedla. I Daník Hardy a Jaroušek Laurel přitlačili na pilu grotesky a nebýt vším pokorně proplouvajícího Trojana, nebyl bych si jistý, jestli jsme ještě pořád v žánru detektivky. Nebo to byl jen způsob, jak u zápletky potlačit diváckou nedůvěru? Vzhledem k akčnosti a hygienicko-vyšetřovacím návykům Fousové to začíná vypadat, že kdo má v Praze na schránce nalepenou žvýkačku, je vrah.. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série seriálu Docent, bohužel opět nenaplnila mé očekávání. Jasně daný pachatel, kterého lze tušit od prvních minut prvního dílu řadí tenhle seriál k těm méně náročným. Postavy a jejich povahy zůstali bohužel stejné, naprosto bez jakéhokoliv vývoje -  tedy až na postavu Vetchého, jejíž povaha se změní, ale z důvodu těžké životní situace, než z vlastní uvědomělosti. Máme tu tedy "dvojčata" kteří opět hrají na strunu frašky. Rambu se svými záchvaty, která není schopná kriminalistického vývoje či aspoň poučení se ze svých chyb. A Trojana, který vždy přesně ví co dělá a jehož klid je přímo úměrný povaze Ramby. Z nových postav předvádí perfektní práci Kříž. Dvořák hraje dobře, ale bohužel scénář mu nedovolí jakýkoliv větší projev už jen proto, že jeho repliky jsou omezeny na jeden objekt. Mrzí mě také, že Etzler nedostal větší prostor. Pecháček je prostě holka modrooká a ta nemusí ani mluvit, protože v těch očích se lze utopit. Příběh a samotné pátrání je velmi slabé a jak už sem poznamenal v úvodu - pachatel je jasný od první chvíle, ale vy si stále říkáte, co kdyby ne a čekáte nějaký zásadní zvrat. A zde mi je opravdu putna, na kolik % jsou pachatelé vždy z okolí oběti...Prostě tohle je film a já to nechci. Nelíbí se mi ani snaha "našroubovat" tento případ do jiného případu sériového vraha z minulosti, byť se i tento vyřeší. Působí to příliš nuceně a ovlivňuje to celý děj i případ směrem, který prostě chtějí vidět sami vyšetřovatelé. Tohle mi přijde velmi amatérské – nepřiznat si, že to spolu nesouvisí a protože to vytušili i autoři, tak do děje zakomponovali naprosto zbytečnou postavu idiota, který rozesílá maily, protože „byl naštaný“ na policii a zrovna se trefil svými maily do doby, kdy je zasílal i někdo jinej…aha tak jo….Ve své podstatě je třetí díl této série dílem nejpodstatnějším a úplně shazuje předchozí dva díly, které v kontrastu s ním vypadají, jako zbytečné. Případ nebyl optimálně rozložen a jeho rozdělení na dvě možné linie přišlo příliš pozdě a velmi rychle. Jako, kdyby zapnuli TURBO. Také se mi nelíbí, že vyšetřovatelé nikdy nespolupracovali, jako tým. V tomto směru jsem také čekal vývoj. Vzhledem ke schopnostem, zkušenostem a hlavně k předchozím počinům režiséra a pánů scénáristů nelze tyto nedostatky jen tak přehlédnout, obzvlášť, když už je to druhá série. Je škoda, že se tvůrci nesnažili o více originality a komplexnosti, protože tahle parta má navíc! ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série malinko zklamání. Sice ten příběh s návratem sériového vraha na scénu po x letech měl docela sílu, ale nakonec to celý bylo takový banální. Ani takovou tu správnou krimi sílu s nějakým velkým případem to nemá. Jak říkám. Je to jak jeden díl různejch současnejch českejch krimošek. Podle mě si to zaslouží silnější zločiny. Průměr. 50%. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám celou tuhle partu ráda, tentokrát se rozšířila o Jiřího Dvořáka a Pavla Kříže a skvěle zapadli... Případ vyšetřování vraždy mladé ženy mě vtáhnul hned, bylo mi maminky malého kluka líto.. Ivan Trojan opět úžasný, mohla jsem na něm oči nechat.. Celkově spokojenost, hudební podmaz pěkný a závěr potěšil, oceňuji, že se podařilo rozlousknout všechny vraždy.. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vetchý a Ramba se oba trošku uklidnili, Trojan stále táhne, ale to je asi tak zhruba všechno. Zbytek je taková klasická "koukaná" , která neví, na co si vlastně hraje. Jestli na krimi, nebo komedii a to je asi ten menší problém. Ten větší je ve scénáři. Na první pohled je to lákavé, ale po posledním dílu zbyla jen pachuť. Policisté tahají nápady jak králíky z klobouku, pachatel ten bez odporu všechno vyklopí a závěrečné rozuzlení mi přišlo jako hodně špatný vtip. Prostě taková typická Strachovina, kterou drtivá většina uživatelů bere s povděkem. Až teda na mě. Tři mínus. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (12)

  • Epizoda potvrdila sílu značky a v premiéře ji sledovalo 1,2 milionu lidí. Stala se tak nejen bezkonkurečně nejsledovanějším pořadem nejen večera, ale také celého týdne. (rakovnik)
  • Série se natáčela od poloviny září do konce listopadu roku 2023. Na natáčení bylo celkem málo času také proto, aby tvůrcům moc neutekla příroda, aby toho co nejvíce stihli v jednom podzimním čase. (rakovnik)

Reklama

Reklama