Hoppa till innehållet

Robert Gustafsson

Från Wikipedia
Robert Gustafsson
Robert Gustafsson, 2015
Robert Gustafsson, 2015
FödelsenamnCarl Robert Olof Gustafsson
Född20 december 1964 (59 år)
Katrineholm, Södermanlands län, Sverige
MediumKomiker, skådespelare, manusförfattare
NationalitetSverige Sverige
År som aktivfrån 1970-talet
Genre(r)Sketchkomik, karaktärskomik, situationskomik, fars/buskis, imitationer
Influerad avMonty Python, John Cleese och Gösta Ekman[1]
MakaLotta Gustafsson (sedan 1988)
Betydande rollerRoland Järverup i Torsk på Tallinn och Rolandz - The Movie
Greger Hawkwind och Weiron i Ottan i NileCity 105,6
Allan Karlsson i Hundraåringen
Fred Asp i I manegen med Glenn Killing och Glenn Killing på Grand
Tobias i Morran och Tobias
Nils Gustav Bertil Lind i Rena Rama Rolf
Peter Wendel i Det som göms i snö
Webbplatswww.robertgustafsson.se
IMDb

Carl Robert Olof Gustafsson, född 20 december 1964 i Katrineholm, Södermanlands län,[2] är en svensk komiker och skådespelare. Han är en del i Killinggänget.

Gustafsson utsågs till världens roligaste man av svenska folket i SVT:s program Folktoppen 2006.[3] 2017 utsågs han av svenska folket till Sveriges bästa komiker i TV-programmet Sveriges bästaTV4.[4]

Barndom och familj

[redigera | redigera wikitext]

Robert Gustafsson föddes i Katrineholm som yngste son till egenföretagaren och tapetseraren Olle Gustafsson och hemmafrun Inger Gustafsson. Hans tre år äldre bror föddes med hjärtfel och avled 2004.[5][6][7] År 1970 flyttade familjen till Skövde i Skaraborgs län. I unga år, mellan 1975 och 1980, var Gustafsson tävlingscyklist.[8]

Gustafsson började sin komikerkarriär i slutet av 1970-talet då han spelade revy med komikern Runo Sundberg i Skövde. Ett av hans första uppdrag för TV var barnserien Skrotnisse och hans vänner, där Gustafsson gjorde Skrotnisses son Kalles röst. Mer barnprogram blev det när han fick spela Björnes kompis i Björnes magasin i slutet av 1980-talet. Sedan dess har det blivit flera TV-produktioner, bland annat Gäster med gester, Rena rama Rolf, NileCity 105,6, Percy Tårar, Parlamentet och Time Out. I december 2005 medverkade han i SVT:s julkalender En decemberdröm, där han spelade två roller, chefen i Underjorden och Zigge i korvkiosken.

Gustafsson studerade till skådespelare på Scenskolan i Göteborg 1987–1990.[9] Han har medverkat i en mängd teaterproduktioner, bland annat i revy med Apolloteatern på Tibble Teater i Täby kommun, Bosse Parneviks revy på Cirkus, krogshowen I manegen med Glenn KillingBerns, titelrollen i Arne AnkaStockholms stadsteater, LektionenDramaten, farserna Hotelliggaren, Revisorn och Lögn i helveteChinateatern och Maken till fruarOscarsteatern. Han turnerade med Robert Wells i Rhapsody in Rock 2002 där han fick visa prov på sin sångröst. Åren 2004 och 2005 turnerade han med showen Tältprojektet, tillsammans med bland andra Johan Rheborg och Lena Philipsson.

Gustafsson är imitatör och har gjort många imitationer av bland annat Sven Wollter, Peps Persson, Per Gessle, Göran Persson, Ingmar Bergman, Ernst-Hugo Järegård, Tony Rickardsson, Sten Broman, Magnus Härenstam, Carl Bildt, Bertil Svensson, Tony Irving, Bengt Frithiofsson, Bosse "Bildoktorn" Andersson, Lena Philipsson, Marcus Oscarsson och Jonas Gardell. Han imiterade även Olof Palme som ung, före sin TV-karriär. Han medverkade vid Kungagalan i Globen då kung Carl XVI Gustaf fyllde 50 år. I finalprogrammet av Allsång på Skansen har Gustafsson överraskat med upptåg varje sommar sedan mitten av 1990-talet.

Han har tillsammans med de övriga i Killinggänget skrivit manuskript till filmen Fyra nyanser av brunt (2004) som belönades med flera film- och TV-priser internationellt. Gustafsson vann själv en Guldbagge för bästa manliga huvudroll 2004 efter den filmen. Han var även nominerad till Guldbaggegalans bästa manliga huvudroll 2013, och var med och vann ännu en Guldbagge för Biopublikens pris, på samma gala. Det var efter biosuccén Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann (2013.)

I de svenska tv-programmen Folktoppen (2006) samt Sveriges bästa (2017) röstades Gustafsson fram till världens roligaste man respektive Sveriges roligaste komiker.[10] År 1998 tilldelades Robert Karl Gerhards hederspris.

År 2008 väckte han åter liv i sin gamla rollfigur Roland Järverup från filmen Torsk på Tallinn (1999) genom att skapa dansbandet Rolandz tillsammans med Joakim Nordborg, där Järverup figurerar som sångare.

År 2009 blev Gustafsson "roastad" i TV-programmet Roast på Berns.

Roll i Killinggänget

[redigera | redigera wikitext]

I Killinggänget har Robert Gustafsson gestaltat många olika rollfigurer. Det är ett flertal bara i NileCity 105.6. Många av de roller som Gustafsson spelat med Killinggänget har ofta dykt upp i andra sammanhang, både med och utan gruppen. Bland dem finns Greger Hawkwind, brandchefen från NileCity 105.6, som ett par gånger har dykt upp i Allsång på Skansen och Roland, den försynta och godhjärtade dansbandsfantasten från filmen Torsk på Tallinn och många andra.

Förutom att spela olika roller skriver han ofta manus till Killinggängets olika produktioner.

Medverkan i Allsång på Skansen

[redigera | redigera wikitext]

År 1995 samt från 1997 till och med 2008 deltog Gustafsson varje år i finalprogrammet av Allsång på Skansen. Vid framträdandena spelade han olika påhittade figurer och/eller imiterade kända personer. 2009 och 2013 deltog han också i allsången.

Här nedan följer en lista över Gustafssons framträdanden i allsången genom åren (alla framträdande före 2009 är i finalprogrammet)

Kända rollfigurer

[redigera | redigera wikitext]

Rollfigurer från hela Roberts historia som komiker:

Nils "Nisse" Gustav Bertil Lind
Gustafsson gestaltade Nisse i Rena rama Rolf under de tre första säsongerna.
Roland Järverup
I Torsk på Tallinn fick man för första gången stifta bekantskap med den hängivne (och ensamme) dansbandsfantasten Roland Järverup. Han är en mycket trevlig och sympatisk värmlänning som åker på resan till Tallinn för att kunna skaffa sig ett trevligt sällskap att dela vardagen med.
Roland dök aldrig upp i ytterligare produktioner med Killinggänget, men karaktären har dykt upp på Tältprojektet och i Melodifestivalen.
Nu har Gustafsson i rollen som Roland startat ett eget dansband som heter Rolandz och sommaren 2009 turnerade de i Sverige. I december 2009 släpptes den musikaliska roadmovien Rolandz - The Movie på DVD. Den handlar om Roland Järverups resa från de mörka skogarna till de stora scenerna.
Greger Hawkwind
Greger Hawkwind syntes för första gången i NileCity 105.6, som brandchef. Han är en homosexuell man med machoimage, iklädd kilt, vita pumps, magväska och med en rökpipa i munnen. Han blev senare även "gravid" och led då av svåra ryggsmärtor.
Under de gånger som Gustafsson uppträdde på Allsång på Skansen var han Greger några gånger.
Fred Asp
Fred Asp är en alkoholiserad man som ofta har "fest" med sin iller Göran. Hans debut var i I manegen med Glenn Killing men han har sedan dess medverkat i andra sammanhang utanför Killinggänget.
Weiron i Ottan
Weiron syntes för första gången i NileCity 105.6. Varje morgon exakt klockan 03.30 inleder han sändningarna i NileCity 105,6. Med sig i studion har han en kaffetermos, en flaska vodka, en stock snus, en matlåda innehållande en smörgås med prickig korv och porrtidningar. Han ringer upp och väcker folk på måfå, leker ordlekar, fritolkar deras jobb och uttrycker förakt för stockholmare (nollåttor) och borgare, samtidigt som han arbetar med tunga och högljudda maskiner i studion. Han framställs sig som en riktig urgöteborgare, vars sympatier för arbetarklassen är starka, något som även kan ses genom att han kör en gaffeltruck till arbetet. Inspirationen till figuren kom från Weiron Holmberg och Frank Gunnarsson.
Sudden

Sudden syntes för första sången i NileCity 105.6, och är en antydd mentalpatient som under sina permissioner gör sportreferat i radiostudion för väldigt obskyra sporter som t.ex. botanisk thaiboxning. Han förekom även senare i Percy Tårar i ett TV-sänt sportprogram där han själv utför den obskyra sporten "njurfäktning" i Pamplona.

Lasse Kongo

Lasse Kongo förekom för första gången i Torsk på Tallinn, och är en gravt alkoholiserad man från Södertälje som agerar som busschaufför åt Percy Nilegårds arrangerade "kärleksresor" till Tallinn. På grund av sin alkoholism så har han en begränsad talförmåga, där de få meningar som faktiskt går att förstå består av orden "håll käften". Lasse Kongo förekom även i scenföreställningen Glenn Killing på Grand.

Tobias (Morran & Tobias)
Tobias är en man i 35-årsåldern, som fortfarande bor kvar hos sin ensamstående mor Monica (även kallad "Morran"). Han är intresserad av att syssla med nya tekniska prylar och maskiner, som han ständigt beställer på nätet. Tobias hatar sin mamma och kallar henne bland annat för "hora" och "tjockkärring", samtidigt som han anser att han måste bo kvar hos henne för att hon är "hjärnskadad" och inte klarar sig själv. Tobias har också lätt för att förstöra saker i hemmet, när han vill testa vad som fungerar. När han är inne på Facebook kallar han sig för "Tobias the_destr0yer". Tobias medverkar i komediserien Morran och Tobias och långfilmen Morran & Tobias – Som en skänk från ovan.
År Titel Roll Noter
1991 Underjordens hemlighet Ung man
1993 Drömkåken Fredrik
1993 Pariserhjulet Karlberg
1993 Sunes sommar Leffe
1994 Lust Uffe
1995 Alfred Ragnar Sohlman
1996 Att stjäla en tjuv Roger
1997 Tartuffe – hycklaren Tartuffe
1997 Lilla Jönssonligan på styva linan Kanonkulan
1999 Gunnar Rehlin – en liten film om att göra någon illa Olika roller Ingår i serien Fyra små filmer.
1999 Rundgån Olika roller Ingår i serien Skallgång och Rundgång.
1999 Ben & Gunnar Ben Ingår i serien Fyra små filmer.
1999 På sista versen Dr Hanke / "Ajajaj-Mannen" / TV-chef Ingår i serien Fyra små filmer.
1999 Torsk på Tallinn Roland Järverup / Micke "Jan Banan" / Lasse Kongo Ingår i serien Fyra små filmer.
2000 Naken Bonde
2001 Monsters, Inc. Michael "Mike" Wazowski Svensk röst.
2002 Ice Age Sid Svensk röst.
2003 Skenbart – en film om tåg Soldaten
2004 Fyra nyanser av brunt Christer Landin / Johan Tilldelades Guldbaggen för bästa manliga huvudroll.
2004 Ett litet hjärta Hjärtat Kortfilm.
2005 Landins Christer
2005 Pappas lilla tjockis Johan
2005 Robotar Fender Svensk röst.
2006 Ice Age 2: Istiden har aldrig varit hetare Sid Svensk röst.
2008 Horton Horton Svensk röst
2008 Lånta fjädrar Hilding Hörnberg
2009 Ice Age 3: Det våras för dinosaurierna Sid Svensk röst.
2009 Rolandz – The Movie Roland Järverup Även regissör och manusförfattare.
2009 Planet 51 Kapten Charles T. "Chuck" Baker Svensk röst.
2010 Rolandz danzar igen Roland Järverup Även regissör och manusförfattare.
2011 Rolandz – Fadersjakten Roland Järverup Även regissör och manusförfattare.
2012 Rolandz – Scensommar Roland Järverup Även regissör och manusförfattare.
2012 Ice Age 4: Jorden skakar loss Sid Svensk röst
2013 Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann Allan Karlsson Nominerades till Guldbaggen för bästa manliga huvudroll.
2015 En underbar jävla jul Ulf
2016 Morran & Tobias – Som en skänk från ovan Tobias / prästen / bröllopsgäst
2016 Hundraettåringen som smet från notan och försvann Allan Karlsson
2016 Ice Age 5: Scratattack Sid Svensk röst.
2019 Eld & lågor Gustaf Nilsson
2019 Toy Story 4 Gaffe Svensk röst
2020 Rymdresan Albert Mann
2021 Bröllop, begravning och dop Präst
2024 Jönssonligan Charles–Ingvar "Sickan" Jönsson
År Titel Roll Noter
1985 Skrotnisse och hans vänner Karl "Kalle" Järnberg Röstroll.
1987 Björnes magasin Robert
1991 Brutal-TV Olika roller Avsnitt 1 och 2
1991 Felix & Fenix Felix
1992 I manegen med Glenn Killing Robban / Fred Asp / Alla gäster
1993 Chefen fru Ingeborg Bokhållaren
1993 Nästa man till rakning Leffe
1994 Rapport till himlen Vaktpolis Avsnitt 3.
1994 I manegen med Glenn Killing - Live från Berns Robban
1994 Rena rama Rolf Nils "Nisse" Gustav Bertil Lind / Rolf / Bettans granne Säsong 1 till 4.
1995 Ni bad om det Lukas Berndtz
1995 Majken Tage
1995 NileCity 105,6 Weiron i Ottan / Sudden / Greger Hawkwind / Bad Boy Rune /
Mick Talbot / Nate Dogg / Lol Tolhurst / Pelle Alsing / Näst siste Mohikanen
1996 Percy tårar Kapten Klänning / Jarvis Cocker / Allan i Dalen / Sudden
1997–2013 Allsång på Skansen Olika roller
1999 Har du hört den förut? Sig själv Säsong 15
2000 Glenn Killing på Grand Lasse Kongo / Lars Brundin / Kungen av Sverige / Representant för Nackanazisterna / Tant Råbiff.
2000 Grogg Olika roller
2001 Pangbulle Olika roller
2002–2020 Parlamentet Sig själv Debuterade i det blåa partiet. Blev senare en
återkommande medlem i det röda partiet.
2003 Åpen post Classe Ekman Säsong 4.
2003 TV2-nøttene Bertil Svensson Norskt humorprogram.
2003–2012 Time out Sig själv Säsong 1 till 13
2005 En decemberdröm Chefen / Korvgubben Zigge SVT:s julkalender 2005.
2006 Jul i tøyengata Sykkelbud Norges julkalender 2006.
2007 Hjälp! Papa Papadopolous Säsong 1.
2009 Roast på Berns Sig själv Avsnitt 3.
Roastad av Sissela Kyle, Petra Mede,
Johan Rheborg, André Wickström,
Henrik Schyffert och David Batra.
2011 Sara & Selma Håkan
2011 Gäster med gester Hemlig gäst Säsong 2011.
2011–2012 Gustafsson 3 tr Fredrik och Gottfrid Gustafsson / Nils Emanuel Herman Regisserade avsnitt 1 och 2
med Kjell Sundvall.
2012–2013 Stjärnorna på slottet Sig själv Säsong 7
2013 Partaj Fred Asp, Sudden mfl. Säsong 5
2013–2014 SNN News Sig själv Säsong 1 och 2
2014–2018 Morran och Tobias Tobias "Tobbe"
2018 Melodifestivalen 2018 Roland Järverup Tävlade med Rolandz, där de
framförde låten "Fuldans".
2018 Det som göms i snö Peter Wendel
2019 Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet Ture Sventon
2021 Den osannolika mördaren Stig Engström
2021 Ture Sventon och jakten på Ungdomens källa Ture Sventon
2023 LOL: Skrattar bäst som skrattar sist Sig själv
År Roll Produktion Regi Teater
1989 Bartender m. fl. Besökare (Besucher)
Botho Strauss
Jan Maagaard Stockholms stadsteater
1992 Medverkande Bollarna i luften, revy
Nicke Wagemyr, Robert Gustafsson m.fl.
Marianne Tedenstad Apolloteatern på Tibble Teater, Täby
1993 Arne Anka Arne Anka
Charlie Christensen
Stockholms stadsteater
Medverkande Parneviks Cirkusparty, revy
Bosse Parnevik
Anders Albien Cirkus, Stockholm[17][18]
1996 Läraren Lektionen (La Leçon)
Eugène Ionesco
Hans Klinga Dramaten
1997 Georg Dahlberg Hotelliggaren (Two Into One)
Ray Cooney
Bo Hermansson Chinateatern[19]
2000 Per-Arne Nilsson Maken till fruar (Run for Your Wife)
Ray Cooney
Bo Hermansson Oscarsteatern[20][21]
2002 Chlestakov, tjänsteman från Petersburg Revisorn (Ревизо́р, Revizór)
Nikolaj Gogol
Wilhelm Carlsson Chinateatern[22]
2003 Ivan Iljitj Tjerdjakov
Kurjatin
Den äkta mannen
Sjömannen
Kistunov
Sonen
Nysningen (The Good Doctor)
Neil Simon
Johan Wahlström Stockholms stadsteater
2004 Per-Arne Nilsson Fångad på nätet (Caught in the net)
Ray Cooney
Bo Hermansson Oscarsteatern[23]
2006 Medverkande Oscars 100-årsjubileum Hans Marklund Oscarsteatern[24]
2007 Freddy Benson Rivierans Guldgossar (Dirty Rotten Scoundrels)
David Yazbek och Jeffrey Lane
Bo Hermansson Cirkus, Stockholm[25]
2008 Konstapel Johnson Lögn i helvete (The Lying Kind)
Anthony Neilson
Lars Amble Vasateatern,
senare flyttad till Chinateatern[26]
Hilding Hörnberg Lånta Fjädrar (Der Keusche Lebemann)
Franz Arnold och Ernst Bach
Stefan Ekman Krusenstiernska gården[27]
2009 Drömmen om Herrön Dramaten
2010 Molgan Ribba Zpanska flugan (Die spanische Fliege)
Franz Arnold och Ernst Bach
Leif Lindblom Krusenstiernska gården[28]
Medverkande Robert Gustafsson - 25 års jubileum Rondo, Göteborg
Amiralen
Cirkus, Stockholm[29]
2012 Bokhandlaren Hjälten från Kalmarsund (Der kühne Schwimmer)
Franz Arnold och Ernst Bach
Bo Hermansson Krusenstiernska gården[30]
2013 Raymond Babitt Rain Man
Dan Gordon
Emma Bucht Rival[31]
2014 Birger Molander Charmörer på vift (Der wahre Jacob)
Franz Arnold och Ernst Bach
Bo Hermansson Krusenstiernska gården[32]
Charlie Baker Kom igen, Charlie (The Foreigner)
Larry Shue
Peter Dalle Oscarsteatern[33]
2015 Knut Tresteg i snedsteg (Anyone for Breakfast?)
Derek Benfield
Adde Malmberg Krusenstiernska gården[34][35]
2016 Medverkande Oscarsrevyn, revy
Calle Norlén
Edward af Sillén Oscarsteatern[36]
2017 Sigge Sackarin Flaggan i topp (Hurra, ein Junge)
Franz Arnold och Ernst Bach
Adde Malmberg Krusenstiernska gården[37]
2019 Göran, assistent Trassel (Out of Order)
Ray Cooney
Edward af Sillén Krusenstiernska gården[38]
2021 Raymond Babbitt Rain Man
Dan Gordon
Emma Bucht Oscarsteatern[39]
2022 Michael Dorsey/Dorothy Michaels Tootsie
David Yazbek(en) och Robert Horn
Edward af Sillén Oscarsteatern
2024 Kalle Stolpe Oj då! … en till?! (One For the Pot)
Ray Cooney och Tony Hilton
Edward af Sillén Krusenstiernska gården
År Roll Produktion Regi Teater
2002 Medverkande Rhapsody in rock (turné)
2004 Medverkande Tältprojektet (turné)
2005 Medverkande Tältprojektet (turné)
2009 Medverkande Rolandz (dansbandsturné)
2014 Medverkande Rolandz (dansbandsturné)
2018 Medverkande Rolandz på Rondo (krogshow)
  • 2001 - Ur Löjlig Synvinkel 2.0 - Collector's Editon
  • 2002 - En rejäl omgång
  • 2006 - Jag ä inte bitter
  • 2006 - Robert Gustafsson - Sveriges roligaste man (DVD-box)
  • 2007 - Fullpackat
  • 2008 - Complete Bertil
  • 2008 - Nyblandad grogg
  • 2008 - Lösvikt
  • 2009 - De' ä kanon
  • 2009 - Arne Anka - En afton på Zekes
  • 2010 - Galleri Gustafsson
  • 2012 - Kulgodis
  • 2012 - 25-års jubileumsrevyn - Kungen av humor
  • 2013 - Garvsyra
  • 2014 - Rolandz - Scensommar
  • 2014 - Kulfadern
  • 2017 - Roberts P-Rulle
  • 2010 - Från vaggan till deadline (självbiografi)
  • 2012 - Herrarna i hagen

Ljudboksuppläsningar

[redigera | redigera wikitext]

Priser och utmärkelser

[redigera | redigera wikitext]

När Robert Gustafsson fyllde 50 år 2014 instiftade han ett eget kulturpris, Guldnyckeln.[41] Det första stipendiet gick till humorkollektivet Kass humor.[42]

  1. ^ https://www.svd.se/a/Jdaz4/robert-gustafsson-jag-kanner-mig-helt-borta
  2. ^ Sveriges befolkning 2000: Gustafsson, Carl Robert Olof (1964-12-20) Försäkringskassan, uttag avseende 20001231 (2014)
  3. ^ ”Gustafsson är världens roligaste man”. Aftonbladet. 9 september 2006. http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article10951699.ab. Läst 29 april 2017. 
  4. ^ Robert Gustafson - Sveriges bästa komikerYoutube
  5. ^ Gustafsson, Robert: Från vaggan till deadline s 300 (Albert Bonniers förlag).
  6. ^ Sveriges Dödbok 1901–2009, DVD-ROM, Version 5.00, Sveriges Släktforskarförbund (2010).
  7. ^ Begravda i Sverige, CD-ROM, Version 1.00, Sveriges Släktforskarförbund.
  8. ^ Robins, SVT Robert Gustavsson som gäst
  9. ^ ”Robert Gustafsson - SFdb”. 20 december 1964. https://www.svenskfilmdatabas.se/sv/item/?type=person&itemid=175184. Läst 14 februari 2024. 
  10. ^ Robert Gustafson - Sveriges bästa komikerYoutube
  11. ^ ”Arkiverade kopian”. Arkiverad från originalet den 3 november 2011. https://web.archive.org/web/20111103112731/http://wwwc.aftonbladet.se/noje/0008/09/skansen.html. Läst 14 juli 2011. 
  12. ^ http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article303373.ab?service=print
  13. ^ http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article227407.ab?service=print
  14. ^ http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article305389.ab?service=print
  15. ^ "Greger" stötte på Lill Lindfors Expressen 1 augusti 2006
  16. ^ http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article11181082.ab
  17. ^ ”Parneviks Cirkusparty”. Chinateatern. Arkiverad från originalet den 23 september 2015. https://web.archive.org/web/20150923202915/http://www.chinateatern.se/show/parneviks-cirkusparty/. Läst 3 september 2015. 
  18. ^ "Om Bosse Parnevik". Arkiverad 4 mars 2016 hämtat från the Wayback Machine. Parnevik.se. Läst 2011-12-01.
  19. ^ ”Hotelliggaren”. Chinateatern. Arkiverad från originalet den 23 september 2015. https://web.archive.org/web/20150923202843/http://www.chinateatern.se/show/hotelliggaren/. Läst 23 juni 2015. 
  20. ^ ”Maken till fruar”. Musikverket. http://calmview.musikverk.se/CalmView/Record.aspx?src=CalmView.Performance&id=PERF11046&pos=96. Läst 15 juni 2015. 
  21. ^ ”Maken till fruar”. Chinateatern. Arkiverad från originalet den 23 september 2015. https://web.archive.org/web/20150923202907/http://www.chinateatern.se/show/maken-till-fruar/. Läst 3 september 2015. 
  22. ^ ”Chinateatern”. Revisorn. Arkiverad från originalet den 24 juni 2015. https://web.archive.org/web/20150624015559/http://www.chinateatern.se/show/revisorn/. Läst 23 juni 2015. 
  23. ^ ”Fångad på nätet”. Chinateatern. Arkiverad från originalet den 2 september 2015. https://web.archive.org/web/20150902004341/http://www.oscarsteatern.se/show/fangad-pa-natet/. Läst 3 september 2015. 
  24. ^ ”Oscars 100-årsjubileum”. Chinateatern. Arkiverad från originalet den 23 september 2015. https://web.archive.org/web/20150923202913/http://www.chinateatern.se/show/oscarsteaterns-100-ars-jubileum/. Läst 3 september 2015. 
  25. ^ ”Rivierans guldgossar”. Chinateatern. Arkiverad från originalet den 23 september 2015. https://web.archive.org/web/20150923202921/http://www.chinateatern.se/show/rivierans-guldgossar/. Läst 3 september 2015. 
  26. ^ ”Lögn i helvete”. Chinateatern. Arkiverad från originalet den 29 juni 2017. https://web.archive.org/web/20170629215518/http://www.chinateatern.se/show/logn-i-helvete/. Läst 3 september 2015. 
  27. ^ ”Lånta Fjädrar”. Chinateatern. Arkiverad från originalet den 23 september 2015. https://web.archive.org/web/20150923202858/http://www.chinateatern.se/show/lanta-fjadrar/. Läst 3 september 2015. 
  28. ^ ”Zpanska flugan”. Chinateatern. Arkiverad från originalet den 23 september 2015. https://web.archive.org/web/20150923202954/http://www.chinateatern.se/show/zpanska-flugan/. Läst 3 september 2015. 
  29. ^ ”Robert Gustafsson - 25 års jubileum”. Chinateatern. Arkiverad från originalet den 23 september 2015. https://web.archive.org/web/20150923202923/http://www.chinateatern.se/show/robert-gustafssons-25-ars-jubileumsrevy/. Läst 3 september 2015. 
  30. ^ ”Hjälten från Kalmarsund”. Chinateatern. Arkiverad från originalet den 23 september 2015. https://web.archive.org/web/20150923202841/http://www.chinateatern.se/show/hjalten-fran-kalmarsund/. Läst 3 september 2015. 
  31. ^ ”Rain Man”. Chinateatern. Arkiverad från originalet den 23 september 2015. https://web.archive.org/web/20150923202917/http://www.chinateatern.se/show/rain-man/. Läst 3 september 2015. 
  32. ^ Jens Peterson (27 juni 2014). ”Capocci räddar den mossiga farsen: Men Robert Gustafsson försöker blåsa liv i ”Charmörer på vift” med sex och sprit”. Aftonbladet. http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/scen/article19128751.ab. Läst 3 september 2015. 
  33. ^ ”Kom igen, Charlie”. Oscarsteatern. Arkiverad från originalet den 11 september 2015. https://web.archive.org/web/20150911083845/http://www.komigencharlie.se/. Läst 3 september 2015. 
  34. ^ ”Tresteg i snedsteg”. 2entertain. Arkiverad från originalet den 30 juni 2015. https://web.archive.org/web/20150630224740/http://www.2entertain.com/show/tresteg-snedsteg/. 
  35. ^ Jens Peterson (25 juni 2015). ”Gustafssons otrohetsfars - en av sommarens höjdare”. Aftonbladet. http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/scen/article21027243.ab. Läst 13 september 2015. 
  36. ^ ”Oscarsrevyn”. Oscarsteatern. Arkiverad från originalet den 16 april 2016. https://web.archive.org/web/20160416125338/http://www.oscarsteatern.se/oscarsrevyn/. Läst 3 april 2016. 
  37. ^ ”Flaggan i topp”. Krusenstiernska teatern. Arkiverad från originalet den 15 maj 2017. https://web.archive.org/web/20170515170050/http://www.krusenstiernskateatern.se/. Läst 11 juli 2017. 
  38. ^ ”Trassel”. Krusenstiernska teatern. Arkiverad från originalet den 15 maj 2017. https://web.archive.org/web/20170515170050/http://www.krusenstiernskateatern.se/. Läst 18 juli 2019. 
  39. ^ ”Rain Man”. Oscarsteatern. Arkiverad från originalet den 14 september 2021. https://web.archive.org/web/20210914155420/http://www.oscarsteatern.se/show/rain-man/. Läst 14 september 2021. 
  40. ^ ”Arkiverade kopian”. Arkiverad från originalet den 11 april 2016. https://web.archive.org/web/20160411061023/http://www.kungahuset.se/press/pressmeddelanden/2015/2015pressmeddelanden/medaljforlaningar.5.6b3f01514d8a67974b4ca.html. Läst 6 juni 2015. 
  41. ^ Robert Gustafsson instiftar nytt kulturstipendium, Sveriges Television, 7 juli 2014
  42. ^ Kass humor fick Robert Gustafssons guldnyckel, Sveriges Television, 7 november 2014

Externa länkar

[redigera | redigera wikitext]