סשה ברון כהן
ברון כהן בפרימיירה לסרט "הוגו", 2011 | |
לידה |
13 באוקטובר 1971 (בן 53) האמרסמית', לונדון, הממלכה המאוחדת |
---|---|
שם במה | Ali G. |
סוגה מועדפת | קומדיה וסאטירה |
מדינה | הממלכה המאוחדת |
תקופת הפעילות | מ-1995 |
מקום לימודים | |
בן או בת זוג | איילה פישר (2010–2024) |
מספר צאצאים | 3 |
פרסים והוקרה | פרס גלובוס הזהב |
פרופיל ב-IMDb | |
סשה נועם ברון כהן (באנגלית: Sacha Noam Baron Cohen; נולד ב-13 באוקטובר 1971) הוא קומיקאי ושחקן יהודי-בריטי. זוכה פרס גלובוס הזהב.
כהן התפרסם בשל הדמויות הקומיות האקסצנטריות אותן גילם בטלוויזיה ובקולנוע: עלי ג'י, אנגלי לבן שאימץ באופן מוגזם את תרבות המהגרים הג'מייקנים; בוראט, כתב חדשות קזחי עילג וגזען; ברונו, כתב אופנה אוסטרי הומוסקסואל מוחצן וקיטשי; הגנרל-אדמירל אלאדין, הדיקטטור הצפון-אפריקאי; ונובי מגרימסבי, חוליגן כדורגל אנגלי.
ביוגרפיה
[עריכת קוד מקור | עריכה]ברון כהן נולד למשפחה יהודית-אשכנזית בהאמרסמית' שבלונדון, אנגליה, והוא הצעיר מבין שלושה ילדים. אביו, ג'רלד ברון כהן, היה בנם של מהגרים ממזרח אירופה, אם כי אמו דניאלה (לבית וייזר) נולדה בעיר חיפה, להוריה שעלו לישראל, לאחר שנמלטו מגרמניה. סבו הפרופ' הנס איזידור וייזר היה מפורצי הדרך במדינת ישראל ברפואת השיקום, וסבתו של ברון כהן התגוררה בדיור מוגן בבת ים עד פטירתה בנובמבר 2014[1][2]. שני אחיו הגדולים, ערן ואמנון, מתגוררים בישראל גם הם. בן דודו הוא הפרופסור סיימון ברון-כהן, חוקר אוטיזם מאוניברסיטת קיימברידג'.
ברון כהן העביר חלק נכבד מילדותו כחבר בתנועת הנוער הציונית-סוציאליסטית "הבונים דרור". לאחר סיום לימודיו בתיכון למד ברון כהן היסטוריה בקרייסט קולג' (אנ') בקיימברידג'. עבודת הגמר שלו עסקה בשיתוף פעולה בין יהודים לשחורים בתנועה לזכויות האזרח בשנות ה-60. ב-1989 נסע ברון כהן לישראל, בה יש לו קרובי משפחה. שהה כשנה בקיבוץ ראש הנקרה ובבית העמק כחלק משנת הבונים דרור, וגם כחלק מהתוכנית "מכון למדריכי חוץ לארץ" למנהיגים צעירים יהודים.
ב-1994 החל לעבוד בחברת טלוויזיה בסווינדון (אנ') כמנחה תוכנית הבידור "פאמפ טי.וי." כעבור כשנה עבר להנחות את התוכנית "טוק טי. וי." בה נולדו הדמויות של עלי ג'י וברונו.
הזינוק בקריירה ו"המופע של עלי ג'י"
[עריכת קוד מקור | עריכה]בשנת 2000 פרץ ברון כהן לתודעה הבריטית עם תוכניתו "המופע של עלי ג'י" בה ניהל ראיונות קומיים באולפן ויצא לכתבות שטח, בדמות עלי ג'י, בוראט או ברונו. הוא הצליח לגרום למרואיינים רבים לגלות דעות ורגשות שבדרך כלל מוסתרים, בהם אנטישמיות, הומופוביה, שנאת נשים, עודף תקינות פוליטית, צביעות ועוד. התוכנית הפכה ללהיט וב-2003 טס ברון כהן לארצות הברית על מנת לצלם שם את העונה השנייה.
הדמויות בתוכנית
[עריכת קוד מקור | עריכה]עלי ג'י
[עריכת קוד מקור | עריכה]- ערך מורחב – המופע של עלי ג'י
עלי ג'י הוא הדמות המרכזית בתוכנית. על פי רוב הוא לבוש באופן צעקני במותגי אופנה של תרבות ההיפ הופ, כגון טומי הילפיגר ונייקי. הוא מדבר אנגלית קלוקלת במבטא ובעגה ג'מייקניים כבדים, על אף היותו אנגלי אתני בן המעמד הבינוני (ושמו האמיתי הוא אליסטר לזלי גרהם) המתגורר בפרבר מנומנם, אליו הוא מתייחס כ"שכונה" או כ"גטו". לפעמים כשהוא מרגיש מותקף הוא שואל "האם זה משום שאני שחור?" ג'י הוא פארודיה על צעירים לבנים המחקים באופן מוגזם את תת-תרבות ה-Rude boy של בני המהגרים מהמעמדות הנמוכים.
ברון כהן ראיין בתור עלי ג'י פוליטיקאים וידוענים שונים, כגון באז אלדרין, בוטרוס בוטרוס ראלי, גור וידאל, דונלד טראמפ, שאקיל אוניל, מחמד אל פאייד, נועם חומסקי, או פט ביוקנן. העובדה כי מרואייניו לא ידעו כי לפניהם קומיקאי יצרה ראיונות בעלי פוטנציאל סאטירי ונפיץ, לאור מבוכתם מהתבטאויותיו.
ב-2002 יצא "עלי ג'י - הסרט", סרט באורך מלא המתאר את חייו של עלי ג'י בשכונה, היבחרו לפרלמנט הבריטי ומלחמתו בסגן ראש הממשלה המרושע (צ'ארלס דאנס).
בוראט סאגדייב
[עריכת קוד מקור | עריכה]- ערכים מורחבים – בוראט (סרט), סרט המשך בוראט
בוראט מרגרט סאגדייב הוא דמות של עיתונאי מקזחסטן, אשר כביכול מציג את החיים האמריקאים בפני צופיו במולדתו. על מנת ליצור תחושה של זרות בפני מרואייניו של בוראט, הוא לבוש חליפה מיושנת, מטפח שפם עבות ומבטא זר כבד, כביכול קזחי. ברון כהן עצמו אינו דובר קזחית או רוסית ומשתמש בשפת העברית כ"קזחית", בין היתר משתמש פעמים רבות בביטוי המפורסם של דב גליקמן "ווא ווא ווי ווא".[3]
מרואייניו של בוראט הם אנשים "מהרחוב" שאינם מודעים לכך שבוראט הוא דמות בדיונית ומתייחסים אליו ואל התבטאויותיו ברצינות. הוא מביע דעות גזעניות, אנטישמיות, הומופוביות, מיזוגניות ועוד. על ידי הבעת דעות אלה מצליח בוראט להוציא ממרואייניו זעזוע עמוק או הסכמה מלאה. בכתבה על דרום ארצות הברית שר בוראט בפאב באריזונה שיר בו הוא קורא "להשליך את היהודים לבאר", והקהל הצטרף אליו במחיאות כפיים. בנוסף, הוא נהנה לזעזע את מרואייניו בגילויים על מנהגים הנהוגים כביכול בקזחסטן: לטענתו נולד כפרי יחסי אונס בין אביו לאמו, ביצע גילוי עריות עם אחותו (העובדת בזנות), וקיים יחסי מין עם חיות. בוראט גם הנחה את טקס פרסי ה-MTV בליסבון בשנת 2005. הוא עורר מחלוקת כאשר דוברים מממשלת קזחסטן ביקשו להבהיר כי בוראט אינו קזחי ומחו נגד הצגת הדעות החשוכות כ"קזחיות".
ב-3 בנובמבר 2006 יצא לאקרנים סרט באורך מלא (82 דקות) על עלילותיו של בוראט בארצות הברית, בשם "בוראט: רוצה לומד תרבות אמריקה בשביל נהדרת קזחסטן". בסרט זה נוסע בוראט לארצות הברית כדי ללמוד על מנהגיהם. בסרט זה מוצג בוראט כרגיל בקיצוניות רבה בדבריו הגזעניים למיניהם. במהלך מסעו, בוראט, מחליט לחפש אחר הכוכבת האמריקאית, פמלה אנדרסון, על מנת שתהיה אשתו, דבר המוביל לסדרת אירועים מצחיקים. על סרט זה סשה ברון כהן קיבל את פרס גלובוס הזהב על השחקן הקומי הטוב ביותר.
ב-24 במרץ 2012 הושמעה בטעות, בטקס הענקת המדליות של תחרות קליעה בינלאומית שנערכה בכווית, הגרסה הפרודית והלועגת מהסרט "בוראט", במקום ההמנון הלאומי של קזחסטן.[4] דובר שר החוץ הקזחי כינה את התקרית "סקנדל" ודרש לפתוח בחקירה מיידית של האירוע. מאוחר יותר, מארגני האירוע בכווית ונשיא התאחדות הקליעה התנצלו באופן רשמי בפני המשלחת מקזחסטן.
ב-23 באוקטובר 2020 יצא לאקרנים סרט המשך לסרט "בוראט", בהפצת אולפני אמזון, ששמו "סרט המשך בוראט: העברת שוחד עצום לשלטון אמריקני לרווחת קזחסטן בעבר אומה מופלאה". על תפקידו בסרט זכה בפרס גלובוס הזהב.
ברונו ג'יהארד
[עריכת קוד מקור | עריכה]- ערך מורחב – ברונו (סרט, 2009)
ברונו ג'יהארד הוא כתב האופנה האוסטרי של התוכנית. הוא סטראוטיפ מוקצן של הומוסקסואל, הלבוש בבגדים חשופים ופרובוקטיביים ומדבר במבטא אוסטרי כבד. לעיתים קרובות הוא מנהל ראיון ארוך ובו שאלות אשר סותרות אחת את השנייה. המרואיינים, בדרך כלל מעצבי אופנה או דוגמניות, מגיבים בצורה אוטומטית לשניהם ולא מבחינים בסתירה ולעיתים הוא אף גורם להם להביך את עצמם על ידי נתינת שאלות שעצם התשובה שלהן היא מביכה, לדוגמה - באחד הראיונות שלו עם כומר נוצרי דרש ממנו ברונו לענות על שאלות כן/לא בצורה של "אח, יה!" (כן) ו-"נישט, נישט" (לא). בדמותו של ברונו מעביר בארון כהן ביקורת חברתית לא רק בנושא הומופוביה, אלא גם בנושאים כמו דחיפת ילדים לתעשיית הבידור, הסכסוך הישראלי-ערבי, שרלטנים המתיימרים לתקשר עם המתים. הסרט מזעזע את הצופים שוב ושוב בהצגת סצינות גרפיות קיצוניות, בעיקר בהקשר של מין, גוף ומיניות חריגה, ובכך גורם לצופים לבחון את ערכי וגבולות המוסר והליברליות שלהם עצמם.
אדמירל גנרל אלאדין
[עריכת קוד מקור | עריכה]- ערך מורחב – הדיקטטור
עלילת הסרט מתמקדת בעלילותיו של דיקטטור בשם אלאדין ממדינה איסלמית בדיוניות בצפון אפריקה בשם וואדייה, אשר מוחלף בחשאי בכפיל, וכעת הוא חייב לבנות מחדש את חייו בניו יורק. דמותו של הדיקטטור המגולמת על ידי ברון כהן מהווה פרודיה למספר מנהיגים של משטרים טוטליטריים, כמו מועמר קדאפי ואידי אמין.
ב-26 בפברואר 2012 הודיעה האקדמיה האמריקאית לקולנוע כי היא אוסרת את כניסתו של סשה ברון כהן לטקס פרסי אוסקר ה-84 בשל החשש שיעורר מהומות כמנהגו.[5] על אף האיסור הגיע ברון כהן לקבלת הפנים של פרסי האקדמיה, מחופש בתור הדיקטטור, מלווה בשתי שומרות ראש (רמז למועמר קדאפי), בעודו מברך את הכתבים ב"שלום, מוות למערב!" ומחזיק בכד שלטענתו הכיל את האפר של המנהיג הצפון קוריאני המנוח קים ג'ונג איל. בהמשך, במהלך ראיון טלוויזיה שהעניק, שפך ברון כהן את תכולת הכד על חליפתו של מנחה תוכנית הטלוויזיה "אמריקן איידול" ראיין סיקרסט.[6] בנוסף, העלה ברון כהן סרטונים לאינטרנט בהם הוא מכריז כי הוא "ניצח את המערב והציוניים" על ידי הגעתו לאוסקר.
גרימסבי
[עריכת קוד מקור | עריכה]- ערך מורחב – גרימסבי (סרט)
סרט סרט פעולה-ריגול קומי בריטי-אמריקאי משנת 2016, בו ברון כהן מככב בתור קארל "נובי" בוצ'ר, חוליגן כדורגל אנגלי.
מי זו אמריקה?
[עריכת קוד מקור | עריכה]- ערך מורחב – מי זו אמריקה?
ביולי 2018 החל בשידור הסדרה "מי זו אמריקה?" של רשת Showtime, בה מככב ברון כהן במספר דמויות מוחצנות שנפגשות עם מפורסמים אמריקאים בהם פוליטיקאים וידוענים. בחלק ממפגשים אלה מוצגים צדדים שליליים או מגוחכים אצל אותם אמריקאים. אחת הדמויות שאותן ברון כהן מגלם היא ערן מורד, איש צבא ישראלי לוחמני.
אלי
[עריכת קוד מקור | עריכה]- ערך מורחב – אלי (מיני-סדרה)
באפריל 2018 פורסם כי ברון כהן יגלם את המרגל הישראלי אלי כהן בסדרה "אלי". את הסדרה בת ששת הפרקים יצר גידי רף, בהפקה משותפת של הערוץ הצרפתי +Canal (אנ') ונטפליקס. הסדרה עלתה לשידור ב-6 בספטמבר 2019.
פרויקטים נוספים
[עריכת קוד מקור | עריכה]באוקטובר 2024, פורסם כי ברון כהן ורוזמונד פייק ישחקו בתפקידים הראשיים בסרט "Ladies First" עבור נטפליקס. ברון כהן יגלם דמות של גבר שוביניסט שמוצא את עצמו בעולם מקביל שבו נשים שולטות.[7]
אקטיביזם ונדבנות
[עריכת קוד מקור | עריכה]כהן ידוע בפעילויות פילנתרופיות, כגון תמיכה בילדים בסוריה, עיראק, תימן וסומליה, וכן תרומת ציוד מגן לעובדי מערכת הבריאות הבריטית בתקופת הקורונה. כהן הוא ממייסדי הקואליציה "Stop Hate for Profit", הפועלת נגד רווחים של חברות המדיה החברתית מקונספירציות, גזענות ודברי שנאה.[8]
באוקטובר 2024, ברון כהן תרם חצי מיליון דולר לוועד ההצלה הבינלאומי (אנ') (IRC) ולארגון "הצילו את הילדים" (אנ') עבור סיוע לילדים בסודאן, הנמצאים במצוקת רעב חמורה. התרומה נועדה לתמוך בפעילות של הארגונים בתחום התזונה, מים, תברואה ושירותי בריאות לאנשים הנזקקים, בתוך סודאן ובמדינות שכנות שאליהן נמלטו פליטים. כהן הצהיר כי בסודאן ישנם כ-25.6 מיליון אנשים הסובלים מרעב, ומשבר הרעב החמור במדינה לא זוכה לתשומת לב מספקת מהעולם.[8]
אקטיביזם פרו-יהודי ופרו-ישראלי
[עריכת קוד מקור | עריכה]ברון כהן התבטא מספר פעמים במוצהר כנגד אנטישמיות באופן כללי, ואף הציג דוגמאות בחלק מסרטי הסאטירה שלו ("בוראט")[9][10], התבטא גם פעמים רבות בעד מדינת ישראל ואף כיכב במיני-סדרה בינלאומית על אודות גיבור ישראל (איש המוסד אלי כהן ב"אלי") שהופצה ב-Netflix[11]. בתחילת מלחמת חרבות ברזל חתם, יחד עם עוד מאות שחקנים קומיקאים ומנהלי בידור מהוליווד, על מכתב פתוח לנשיא ביידן. הם קראו לשחרור בני ערובה המוחזקים על-ידי ארגון הטרור הפלסטיני חמאס, בעקבות פלישתם במהלך מתקפת הפתע על ישראל ב-7 באוקטובר 2023. הקמפיין שהושק לצד המכתב נקרא #NoHostageLeftBehind.[12] בנוסף ברון כהן שותף למכתב מחאה פומבי שמתח ביקורת כלפי גילדת התסריטאים, בגנות שתיקתם הרועמת בנוגע לזוועות ולרציחות ההמוניות הרבות שבוצעו על-ידי מחבלים ערבים ומוסלמים נגד יהודיות וישראלים באותה עת[9].
חיים אישיים
[עריכת קוד מקור | עריכה]ב-16 במרץ 2010 התחתן ברון כהן עם השחקנית האוסטרלית איילה פישר, שהתגיירה בזמן שהיו מאורסים. לזוג שתי בנות ובן. ב-5 באפריל 2024 הודיעו פישר וברון כהן באמצעות אינסטגרם כי הגישו בקשה לגירושין ב-2023[13].
פילמוגרפיה חלקית
[עריכת קוד מקור | עריכה]קולנוע
[עריכת קוד מקור | עריכה]שנה | שם הסרט | תפקיד | הערות |
---|---|---|---|
1996 | Punch | דמות ללא שם | סרט קצר |
2000 | The Jolly Boys' Last Stand | ויני | |
2002 | עלי ג'י - הסרט | עלי ג'י בוראט סגדאייב |
תסריטאי / מפיק |
2003 | Spyz | ג'יימס בונד (עלי ג'י) | סרט קצר תסריטאי / מפיק |
2005 | מדגסקר | המלך ג'וליאן השלושה עשר | דיבוב |
2006 | לילות טלדגה: הבלדה על ריקי בובי | ג'ין ג'ירארד | |
2006 | בוראט | בוראט סגדאייב | תסריטאי / מפיק |
2007 | סוויני טוד: הספר השטן מרחוב פליט | אדולפו פירלי | |
2008 | מדגסקר 2 | המלך ג'וליאן השלושה עשר | דיבוב |
2009 | ברונו | ברונו ג'הארד | תסריטאי / מפיק |
2011 | הוגו | המפקח גוסטאב | |
2012 | הדיקטטור | אדמירל גנרל חאפז אלאדין | תסריטאי / מפיק |
2012 | מדגסקר 3: מקרקסים את אירופה | המלך ג'וליאן השלושה עשר | דיבוב |
2012 | עלובי החיים | מר ת'נרדייה | |
2013 | חדשות בהפרעה | עיתונאי BBC News | |
2016 | גרימסבי | נורמן "נובי" גרימסבי | תסריטאי / מפיק |
2016 | אליס מבעד למראה | זמן | |
2020 | משפט השבעה משיקגו | אבי הופמן | |
2020 | בוראט 2 | בוראט סאגדייב | |
יפורסם בהמשך | Ladies First | יפורסם בהמשך | [7] |
טלוויזיה
[עריכת קוד מקור | עריכה]- טו-אף-טו (1996 - 1997) (סדרת טלוויזיה)
- המופע של שעה 11 (1998 - 1999) (סדרת טלוויזיה)
- המופע של עלי ג'י (2000, 2003 - 2004) (סדרת טלוויזיה)
- משפחת סימפסון; הפרק "The Greatest Story Ever D'ohed" (2013)
- מי זו אמריקה? (2018 - 2019)
- אלי (2019)
- "כתב ויטור" (2023)
קישורים חיצוניים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- סשה ברון כהן, ברשת החברתית פייסבוק
- סשה ברון כהן, ברשת החברתית אקס (טוויטר)
- סשה ברון כהן, ברשת החברתית אינסטגרם
- סשה ברון כהן, במסד הנתונים הקולנועיים IMDb (באנגלית)
- סשה ברון כהן, באתר "אידיבי", מאגר הידע העברי לקולנוע ישראלי ועולמי
- סשה ברון כהן, באתר AllMovie (באנגלית)
- סשה ברון כהן, באתר Rotten Tomatoes (באנגלית)
- סשה ברון כהן, באתר Box Office Mojo (באנגלית)
- סשה ברון כהן, באתר Metacritic (באנגלית)
- סשה ברון כהן, במסד הנתונים הקולנועיים KinoPoisk (ברוסית)
- סשה ברון כהן, באתר MusicBrainz (באנגלית)
- סשה ברון כהן, באתר Discogs (באנגלית)
- סשה ברון כהן, באתר אנציקלופדיה בריטניקה (באנגלית)
כתבות על ברון כהן ודמויותיו
[עריכת קוד מקור | עריכה]- שחר סמוחה, ניו יורק, נקודת הג'י, באתר הארץ, 10 באוקטובר 2006
- גרדיאן, ארלן אידריסוב, עוד אבו עלי, באתר הארץ, 10 באוקטובר 2006
- ברוקס בארנס, ניו יורק טיימס, עכבר העיר אונליין, "ברונו": סרט עם מגן ביצים, באתר הארץ, 19 ביוני 2009
- דנה שוופי, עכבר העיר אונליין, ההשראה של סשה ברון כהן: סבתא שלו, באתר הארץ, 15 ביוני 2009
- נטע אלכסנדר, עכבר העיר אונליין, סשה ברון כהן כבר זקן מדי בשביל בוראט, באתר הארץ, 14 באוקטובר 2011
- אמיר בוגן, מנותק מהמציאות: סשה בארון כהן, הפעם הגזמת, באתר ynet, 19 ביוני 2012
- אלון גור אריה, סשה ברון כהן: צוחק עלינו, וכמה שזה מצחיק, באתר ynet, 14 בספטמבר 2012
- במשך שנים סשה ברון כהן סירב להתראיין אצלי בתור הוא עצמו, באתר הארץ, 21 באוקטובר 2020
הערות שוליים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- ^ שי ארזואן, חולק כבוד אחרון: סשה ברון כהן בישראל, באתר וואלה, 30 בנובמבר 2014
- ^ https://celebs.walla.co.il/item/2547309
- ^ קרן נתנזון, גליקמן יתבע את בוראט?, באתר ynet, 28 בינואר 2007
- ^ תקרית המנון בוראט: מארגני האירוע התנצלו, 25 במרץ 2012
- ^ ynet, אוסקר 2012: סשה ברון כהן מנודה מהטקס, באתר ynet, 23 בפברואר 2012
- ^ nrg מעריב, הרגע של האוסקר? ברון כהן שפך "אפר" על סיקרסט, באתר nrg, 27 בפברואר 2012
- ^ 1 2 Mike Fleming Jr,Matt Grobar, Sacha Baron Cohen, Rosamund Pike Set To Star For Netflix In Thea Sharrock-Helmed ‘Ladies First’, Deadline, 2024-10-09 (באנגלית אמריקאית)
- ^ 1 2 Chris Gardner, Sacha Baron Cohen Donates $500K to Children in Sudan Amid Hunger Crisis, The Hollywood Reporter, 2024-10-24 (באנגלית אמריקאית)
- ^ 1 2 "דווקא כשטרוריסטים פלשו לישראל כדי לרצוח, אתם שומרים על שתיקה", באתר www.israelhayom.co.il
- ^ סשה ברון כהן בנאום שאתם חייבים לראות: "פייסבוק הייתה מאפשרת להיטלר לנהל בה תעמולה", באתר Geektime, 24 בנובמבר 2019
- ^ מערכת ישראל היום, אחינו אתה: הפוסט קורע הלב של סשה ברון כהן, באתר ישראל היום, 15 באוקטובר 2023
- ^ Matt Donnelly, Hollywood Stars and Executives Thank President Biden for Leadership, Call for Release of All Hamas Hostages, Variety, 2023-10-23 (באנגלית אמריקאית)
- ^ אלון פרוכטר, ברקע ההאשמות: סשה ברון-כהן ואיילה פישר נפרדו, באתר כאן – תאגיד השידור הישראלי, 6 באפריל 2024
סשה ברון כהן | ||
---|---|---|
דמויות | עלי ג'י • בוראט סאגדייב • ברונו ג'יהארד • אדמירל גנרל אלאדין • ערן מורד | |
סרטים | עלי ג'י: הסרט (2002) • בוראט (2006) • ברונו (2009) • הדיקטטור (2012) • גרימסבי (2016) • סרט המשך בוראט (2020) | |
טלוויזיה | המופע של עלי ג'י (2000–2004) • מי זו אמריקה? (2018) |
פרס הסרטים והטלוויזיה של MTV להופעה הקומית הטובה ביותר | |
---|---|
|
זוכי פרס באפט"א לטלוויזיה להופעה הקומית הטובה ביותר | |
---|---|
|
הקודם: 2019: טארון אגרטון, רוקטמן |
פרס סטלייט לשחקן הטוב ביותר בסרט קומדיה או מוזיקלי 2021: סשה ברון כהן, בוראט 2 |
הבא: 2022: |
הקודם: 2020: בראד פיט – היו זמנים בהוליווד |
פרסי האקדמיה האוסטרלית לאמנויות הקולנוע והטלוויזיה – שחקן המשנה הטוב ביותר 2021: סשה ברון כהן – משפט השבעה משיקגו |
הבא: 2022: קודי סמית-מקפי – כוחו של הכלב |
- זוכי פרס באפט"א לטלוויזיה להופעה הקומית הטובה ביותר
- קומיקאים יהודים בריטים
- שחקני קולנוע וטלוויזיה יהודים בריטים
- מפיקי טלוויזיה יהודים בריטים
- מפיקי קולנוע יהודים בריטים
- תסריטאי קולנוע יהודים בריטים
- סאטיריקנים יהודים
- סאטיריקנים בריטים
- מדבבים יהודים בריטים
- יוצרים של סרטי מתיחות
- בוגרי אוניברסיטת קיימברידג'
- זוכי פרס גלובוס הזהב: קולנוע: שחקן ראשי בקומדיה או בסרט מוזיקלי
- זוכי פרס גילדת שחקני המסך - שחקנים
- בריטים שהופיעו ברשימת טיים 100
- יהודים שהופיעו ברשימת טיים 100
- אנגלים ממוצא יהודי-גרמני
- אישים זוכי פרסי איגוד מבקרי הקולנוע של לוס אנג'לס
- בריטים שנולדו ב-1971