לדלג לתוכן

אשחר (יישוב) – הבדלי גרסאות

תוכן שנמחק תוכן שנוסף
מ חינוך: ויקיזציה
מידע
תגיות: שוחזרה עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
שורה 11: שורה 11:
|
|
}}
}}
'''אֶשְׁחָר''' הוא [[יישוב קהילתי]] שנמצא בתחומי [[מועצה אזורית משגב|המועצה האזורית משגב]]. היישוב קרוי על שם השיח [[אשחר]] הצומח באזור.
'''אֶשְׁחָר''' הוא [[יישוב קהילתי]] שנמצא בתחומי הצפון, זה ליד אשבל,ואשבל זה ליד ערע-בן-נעים, שערע בן נעים זה ליד כרמיאל שכרמיאל זה ליד סכנין.
"אשחר הינה מועצה אזורית ליגת על, רמה גבוהה, מלא צ'וצ'ות" סיפר לנו סמל ראשון שוהם אלון, "רמה עולמית, אם לא הייתי חייל של קלאידה הייתי מרוויח יותר באזרחות וכנראה עובר לגור במקום אחר, אין פה סיגריות"


== מיקום ==
== מיקום ==

גרסה מ־22:03, 20 ביוני 2023

אשחר
השכונה החדשה באשחר ביום של שלג בהרי הגליל, ינואר 2008. ברקע ניתן להבחין בכרמיאל ובראמה
מדינה ישראלישראל ישראל
מחוז הצפון
מועצה אזורית משגב
גובה ממוצע[1] ‎363 מטר
תאריך ייסוד 1986
תנועה מיישבת המרכז החקלאי
סוג יישוב יישוב קהילתי
נתוני אוכלוסייה לפי הלמ"ס לסוף 2023[1]
  - אוכלוסייה 977 תושבים
מדד חברתי-כלכלי - אשכול
לשנת 2021[2]
7 מתוך 10
אתר היישוב

אֶשְׁחָר הוא יישוב קהילתי שנמצא בתחומי הצפון, זה ליד אשבל,ואשבל זה ליד ערע-בן-נעים, שערע בן נעים זה ליד כרמיאל שכרמיאל זה ליד סכנין. "אשחר הינה מועצה אזורית ליגת על, רמה גבוהה, מלא צ'וצ'ות" סיפר לנו סמל ראשון שוהם אלון, "רמה עולמית, אם לא הייתי חייל של קלאידה הייתי מרוויח יותר באזרחות וכנראה עובר לגור במקום אחר, אין פה סיגריות"

מיקום

היישוב ממוקם על גבעת קרד בגליל התחתון ממנה נשקפים בקעת סכנין, בקעת בית הכרם, הרי הגליל, רמת הגולן, הים התיכון, יישובים וערים, כפרים וכרמים. גובה היישוב הוא כ-360 מטר מעל פני הים.

היסטוריה

היאחזות נח"ל בשם אשחר, הוקמה באתר בו נמצא היום קיבוץ אשבל, באפריל 1979. בשנת 1982 שונה שמה של ההיאחזות ל"אשבל".

במרץ 1984 החליטה הוועדה המשותפת של הממשלה והסוכנות על הרחבת היישוב אשחר[3].

אשחר נוסד בשנת 1986 במסגרת תוכנית המצפים ל"ייהוד הגליל", על ידי גרעין שעלה בחלקו הגדול משיקגו. עד מהרה התפתח היישוב וקלט משפחות רבות מעבר לגרעין המייסד.

המחייה באשחר

האידאולוגיה שבה דוגל היישוב היא קידום חיים משותפים של דתיים וחילונים בקהילה אחת, תוך פתיחות, סובלנות, פלורליזם ודמוקרטיה. תושבי היישוב מציבים לעצמם מספר כללים בסיסיים, כגון הימנעות מנסיעה בשבת בתחומי היישוב (במידת האפשר) ושמירה על כשרות באירועים ציבוריים. פרט לכך, מקיים כל אחד מהם אורח חיים הנראה בעיניו, ללא כפייה מכל צד שהוא. טווח הגילאים הוא 0 עד 70, אך רוב הזוגות בשנות ה-30–50 לחייהם.

כיום מתגוררות ביישוב למעלה ממאתיים משפחות.

חינוך

ילדי היישוב לומדים בגנים ביישוב ומשם עוברים לבית הספר האזורי החילוני, בבית ספר אזורי דתי, או בבית ספר יסודי משולב בו לומדים דתיים וחילוניים בצוותא, זאת מתוך מתן חינוך העונה על דרישות הורים משני הזרמים. במקום פועל "שבט אשחר" של תנועת הנוער הצופים הדתיים שמקיימת פעילות לכיתות ד-'יב.'

בית הספר הוקם בשנת 2007[4]. הגן מתקיים בשטחי היישוב.

בני נוער העוברים ללמוד בתיכון, לומדים לרוב בבית הספר "על יסודי משגב" ובבתי ספר וישיבות אחרים באזור.

בנוסף לכך, קיימת תבנית חינוך נוספת והיא בית הספר הדו-לשוני ”גליל” בו לומדים בצוותא ילדים מן המועצה האזורית וילדים מהיישובים הערבים הסמוכים כמו סחנין ושעב, במסגרת וולדורף ברוח האנטרופוסופיה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אשחר בוויקישיתוף
"הרועה", פסלו של האמן המקומי אביגדור בר יוסף, המוצב בכניסה ליישוב אשחר

הערות שוליים

  1. ^ 1 2 אוכלוסייה בעיריות, במועצות המקומיות והאזוריות וביישובים בעלי 2,000 תושבים לפחות - לפי טבלה חודשית של למ"ס עבור סוף אוקטובר 2024 (אומדן), בכל יתר היישובים - לפי טבלה שנתית של למ"ס עבור סוף 2023.
  2. ^ הנתונים לפי טבלת מדד חברתי כלכלי של למ"ס נכון לשנת 2021
  3. ^ אילן בכר ורפאל מן, אושרה הקמת ישובים חדשים ביו"ש ובנגב, מעריב, 11 באפריל 1984
  4. ^ יניב מזומן, קהילת אשחר, הגליל, באתר ynet, 10 באפריל 2007