לדלג לתוכן

מספר קוונטי מגנטי – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
שורה 14: שורה 14:
כל אחד מהאורביטלים יכול להכיל עד שני [[אלקטרונים]] (עם [[עקרון האיסור של פאולי|ספינים מנוגדים]]) המהווים את הבסיס ל[[טבלה מחזורית|טבלה המחזורית]].
כל אחד מהאורביטלים יכול להכיל עד שני [[אלקטרונים]] (עם [[עקרון האיסור של פאולי|ספינים מנוגדים]]) המהווים את הבסיס ל[[טבלה מחזורית|טבלה המחזורית]].


== כותרת ==
== פיתוח ==
[[משוואת הגלים של שרדינגר]] ניתנת לפירוק ל-3 משוואות אשר פתרונן (חלקים שונים של [[פונקציית הגל]] המהווה [[וקטור עצמי]] של ה[[המילטוניאן]]) מוביל ל-3 ה[[מספר קוונטי#.D7.9E.D7.A1.D7.A4.D7.A8.D7.99.D7.9D .D7.A7.D7.95.D7.95.D7.A0.D7.98.D7.99.D7.99.D7.9D .D7.90.D7.9C.D7.A7.D7.98.D7.A8.D7.95.D7.A0.D7.99.D7.99.D7.9D|מספרים הקוונטיים האלקטרוניים]] הראשונים:
תוכן הכותרת.

<math>\psi(r,\theta,\phi) = R(r)P(\theta)F(\phi)</math>

ה[[מספר קוונטי מגנטי|מספר הקוונטי המגנטי]] נובע מתוך החלק האזימוטלי של [[פונקציית הגל]], <math>F(\phi)</math> (בהקשר זה, מושגי ה[[זווית מרחבית|זווית המרחבית]] וה[[אזימוט]] מובנים יותר כאשר עוברים למערכת [[קואורדינטות כדוריות]]).


== ראו גם ==
== ראו גם ==

גרסה מ־13:32, 1 במאי 2017

במכניקת הקוונטים, מספר קוונטי מגנטי (magnetic quantum number) אשר מסומן ב-, ולעיתים ב-, הוא השלישי מתוך 4 מספרים קוונטיים אלקטרוניים המתארים אלקטרון באטום. המספר הקוונטי המגנטי מבדיל בין האורביטלים האפשריים בתוך תת-קליפה אלקטרונית, ומשמש לחישוב הרכיב הזוויתי של וקטור האורביטל במרחב.

אלקטרונים בתת קליפה מסוימת מוגדרים לפי ערכי המספר הקוונטי הזוויתי, . ערך יכול לנוע במרווחים שלמים בטווח שבין כולל הערך אפס.


לפיכך תת-הקליפות מכילות מספרי אורביטלים וטווחי ערכי שונים בהתאם:


כל אחד מהאורביטלים יכול להכיל עד שני אלקטרונים (עם ספינים מנוגדים) המהווים את הבסיס לטבלה המחזורית.

פיתוח

משוואת הגלים של שרדינגר ניתנת לפירוק ל-3 משוואות אשר פתרונן (חלקים שונים של פונקציית הגל המהווה וקטור עצמי של ההמילטוניאן) מוביל ל-3 המספרים הקוונטיים האלקטרוניים הראשונים:

המספר הקוונטי המגנטי נובע מתוך החלק האזימוטלי של פונקציית הגל, (בהקשר זה, מושגי הזווית המרחבית והאזימוט מובנים יותר כאשר עוברים למערכת קואורדינטות כדוריות).

ראו גם

לקריאה נוספת

  • שם סופר, שם ספר, שם הוצאה, תאריך הוצאה

קישורים חיצוניים

הערות שוליים