Ero sivun ”Ruhnama” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
FlaBot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: no:Ruhnama
JannE (keskustelu | muokkaukset)
pEi muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''''Ruhnama''''', joka suomeksi tarkoittaa ''sielun kirjaa'', on [[Turkmenistan]]in elinikäisen presidentin [[Saparmurat Nijazov]]in kirjoittama kaksiosainen teos, jossa yhdistyvät omaelämäkerta, historiallinen fiktio ja hengelliset ohjeet. Ensimmäinen osa ilmestyi vuonna [[2001]] ja toinen osa vuonna [[2004]]. Nijazov lupasi kansalleen, että se joka lukee Ruhnaman kolme kertaa, muuttuu älykkäämmäksi ja lukija pääsee myös automaattisesti taivaaseen. Turkmenistanissa ei saa ajokorttia tai työpaikkaa jos ei ole lukenut Ruhanamania, sillä se on pyhä kirja ja virallinen ohjenuora lähes kaikkeen. Monet ulkomaiset yritykset ovat käännättäneet Ruhnaman omille kielilleen liehitelläkseen presidentti Nijazovia ja päästäkseen näin Turkmenistanin markkinoille.
'''Ruhnama''', joka suomeksi tarkoittaa ''sielun kirjaa'', on [[Turkmenistan]]in elinikäisen presidentin [[Saparmurat Nijazov]]in kirjoittama kaksiosainen teos, jossa yhdistyvät omaelämäkerta, historiallinen fiktio ja hengelliset ohjeet. Ensimmäinen osa ilmestyi vuonna [[2001]] ja toinen osa vuonna [[2004]]. Nijazov lupasi kansalleen, että se joka lukee Ruhnaman kolme kertaa, muuttuu älykkäämmäksi ja lukija pääsee myös automaattisesti taivaaseen. Turkmenistanissa ei saa ajokorttia tai työpaikkaa jos ei ole lukenut Ruhanamania, sillä se on pyhä kirja ja virallinen ohjenuora lähes kaikkeen. Monet ulkomaiset yritykset ovat käännättäneet Ruhnaman omille kielilleen liehitelläkseen presidentti Nijazovia ja päästäkseen näin Turkmenistanin markkinoille.


==Aiheesta muualla==
==Aiheesta muualla==

Versio 28. joulukuuta 2006 kello 18.42

Ruhnama, joka suomeksi tarkoittaa sielun kirjaa, on Turkmenistanin elinikäisen presidentin Saparmurat Nijazovin kirjoittama kaksiosainen teos, jossa yhdistyvät omaelämäkerta, historiallinen fiktio ja hengelliset ohjeet. Ensimmäinen osa ilmestyi vuonna 2001 ja toinen osa vuonna 2004. Nijazov lupasi kansalleen, että se joka lukee Ruhnaman kolme kertaa, muuttuu älykkäämmäksi ja lukija pääsee myös automaattisesti taivaaseen. Turkmenistanissa ei saa ajokorttia tai työpaikkaa jos ei ole lukenut Ruhanamania, sillä se on pyhä kirja ja virallinen ohjenuora lähes kaikkeen. Monet ulkomaiset yritykset ovat käännättäneet Ruhnaman omille kielilleen liehitelläkseen presidentti Nijazovia ja päästäkseen näin Turkmenistanin markkinoille.

Aiheesta muualla

Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.