ژرفاسنجی یونکره
این مقاله شامل فهرستی از منابع، کتب مرتبط یا پیوندهای بیرونی است، اما بهدلیل فقدان یادکردهای درونخطی، منابع آن همچنان مبهم هستند. |
در مخابرات و علوم رادیویی، ژرفاسنجی یونکره، روشی برای دستیابی به داده زنده بسامد بالای یونکرهٔ وابسته به پخش رادیویی است و از یک سامانه پایه ساخته شده از فرستنده و گیرنده هماهنگشده استفاده میکند.
تاخیر انتشار زمان بین تراگسیل و دریافت، به عنوان فرازای مؤثر لایه یونکره در نظر گرفته میشود. ژرفاسنجی عمودی از یک فرستنده و گیرنده کنار هم گذاشته، تشکیل میشود و با فرستادن طیف گستردهای از بسامدها به صورت عمودی به یونکره و اندازهگیری مقادیر بازتاب شده، فرازای مؤثر لایه یونکره را اندازه میگیرد. از این روش همچنین برای سنجش بسامد بحرانی نیز استفاده میشود. ژرفاسنجهای اُریب، از یک فرستنده در یک گوشه از مسیرِ پخشِ مشخص و یک گیرنده هماهنگشده که معمولاً با یک صفحه اسیلوسکوپ مانند (یونوگرام) در گوشه دیگر همراه است استفاده میکنند. اندازهگیریهای گیرنده، تاخیر انتشار زمان را به فرازای مؤثر لایه یونکره تبدیل میکند. نمودار یونوگرام، فرازای مؤثر لایه یونکره را به مانند تابعی از بسامد نشان میدهد.
جستارهای وابسته
[ویرایش]پانویس
[ویرایش]منابع
[ویرایش]- بر پایه استاندارد فدرال ۱۰۳۷سی این نوشتار در مالکیت عمومی قرار دارد.
- مشارکتکنندگان ویکیپدیا. «Ionospheric sounding». در دانشنامهٔ ویکیپدیای انگلیسی، بازبینیشده در ۲۱ ژانویه ۲۰۱۷.
پیوند به بیرون
[ویرایش]- Ionospheric sounding, Istituto Nazionale di Geofisica e Vulcanologia (به انگلیسی)
- Ionospheric radio sounding : basic principles and application, Near-Earth Space Data Infrastructue for e-Science (به انگلیسی)
- Vertical Incidence Soundings (Ionograms)، اداره ملی اقیانوسی و جوی، (به انگلیسی)