پرش به محتوا

جنگل (محیط)

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
نسخهٔ قابل چاپ دیگر پشتیبانی نمی‌شود و ممکن است در زمان رندر کردن با خطا مواجه شوید. لطفاً بوکمارک‌های مرورگر خود را به‌روزرسانی کنید و در عوض از عمبکرد چاپ پیش‌فرض مرورگر خود استفاده کنید.
جنگل در جزیرهٔ تیومان، مالزی

جنگل (به سانسکریت: जङ्गल)، (به انگلیسی: Jungle)، زمین‌های پوشیده از پوشش گیاهی متراکم تحت سلطهٔ درختان است. معنی کاربردی این واژه در طول چند سدهٔ گذشته تا حد زیادی متفاوت بوده‌است. جنگل در ادبیات غربی می‌تواند معنی یک فضای کمتر متمدن یا سرکش، و خارج از کنترل تمدن را نمایندگی کند: که این در گفتمان استعمار در راج بریتانیا به مجتمع جنگل نسبت داده شده‌است؛ بنابراین، احتمالاً نزدیکترین اصطلاح علمی معادل آن می‌تواند جنگل‌های موسمی و فصلی مناطق استوایی باشد.

بن‌واژه

واژهٔ جنگل از زبان سانسکریت و واژهٔ «جنگالا» (سانسکریت: जङ्गल)، به معنی زمین‌های کشت نشده سرچشمه می‌گیرد. اگرچه کلمهٔ سانسکریت اشاره به زمین خشک (بایر) دارد، به باور یک تفسیر انگلیسی-هندی مفهوم این واژه به معنی انبوه و یک "بیشهٔ درهم" پیچیده نزدیک به "tangled thicket" در انگلیسی مرتبط است.[۱] در حالی‌که دیگران هم استدلال کرده‌اند که یک واژهٔ هم‌ریشه در زبان اردو به جنگل اشاره دارد.[۲] این اصطلاح در بسیاری از زبان‌ها از شبه قارهٔ هند، و فلات ایران، جایی که معمولاً برای اشاره به جایی که رشد گیاه جایگزین جنگل‌های بسیار کهن شده یا به پوشش گیاهی گرمسیری که مناطق به حال خود رها شده را پوشش می‌دهند.[۳]

حیات وحش

از آنجا که پیدیدهٔ ییدایش جنگل در همهٔ خشکی‌های مسکونی رخ می‌دهد و ممکن‌است پوشش گیاهی گوناگون و انواع زمین را در ترکیب خود داشته‌باشد، نمی‌توان تعریف جامعی از «حیات وحش جنگل» مشخص کرد. این حیات متشکل و شامل زیاگان (موجودات زنده)، نوع زمین و منطقه‌است.

جستارهای وابسته

منابع

  1. Francis Zimmermann (1999). The jungle and the aroma of meats: an ecological theme in Hindu medicine. Volume 4. Motilal Banarsidass. ISBN 81-208-1618-8.
  2. Dove, Michael R. (1992). "The Dialectical History of "Jungle" in Pakistan: An Examination of the Relationship between Nature and Culture". Journal of Anthropological Research. 48 (3): 231–253.
  3. Yule, Henry, Sir (1903). Hobson-Jobson: A glossary of colloquial Anglo-Indian words and phrases, and of kindred terms, etymological, historical, geographical and discursive. New ed. edited by William Crooke, B.A. J. Murray, London. Archived from the original on 7 July 2012. Retrieved 15 October 2016.{{cite book}}: نگهداری یادکرد:نام‌های متعدد:فهرست نویسندگان (link)