جندق

شهری در استان اصفهان، ایران

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط 5.123.194.42 (بحث) در تاریخ ۲۲ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۰:۰۰ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

جَندَق شهری در بخش مرکزی شهرستان خور و بیابانک استان اصفهان ایران است که در حاشیهٔ جنوبی دشت کویر ایران می‌باشد. این شهر در شمال‌شرقی استان اصفهان واقع شده‌است.

جندق
جَنْدَق
کشور ایران
استاناصفهان
شهرستانخور و بیابانک
بخشمرکزی
مردم
جمعیت۴،۶۶۵ نفر (۱۳۹۵)
جغرافیای طبیعی
ارتفاع۹۸۵
اطلاعات شهری
شهردارمحمد سلمان
تأسیس شهرداری١٣٧۴
پیش‌شمارهٔ تلفن٠٣١۴۶٣۴
وبگاه
شناسهٔ ملی خودروپلاک ایران بیست و سه ۲۳ و پلاک ایران ۴۳ مربوط می شود به سایر شهرستان های استان اصفهان.همچنین پلاک های ۶۷ ، ۱۳ و ۵۳ مربوط می شود به شهر اصفهان (مرکز استان اصفهان)
کد آماری۲۲۰۳
جندق بر ایران واقع شده‌است
جندق
روی نقشه ایران
۳۴°۰۲′۱۸″شمالی ۵۴°۲۴′۵۰″شرقی / ۳۴٫۰۳۸۳۱۳۰۰°شمالی ۵۴٫۴۱۳۹۰۵۰۰°شرقی / 34.03831300; 54.41390500

موقعیت

جندق از توابع شهرستان خور در ۳۵۰ کیلومتری شمال شرقی اصفهان قرار دارد. موقعیت جغرافیایی آن عرض ۳۳:۵۶:۲۳ شمالی و طول ۵۴:۲۱:۲۹ شرقی ارتفاع آن از سطح آبهای آزاد ۹۷۷ متر می‌باشد. جندق از شمال به کویر بزرگ، از غرب به کویر ریگ جن و سلسله کوه‌های جندق، از جنوب به بیاباتهای اطراف خور و از شرق به حاشیه جنوبی دشت کویر محدود می‌شود.

شهر جندق در زمان‌های گذشته در مسیر شاه راه ارتباطی کاروان گذر جندق به بیدستان قرار داشته و کاروانهایی که از سمت جنوب ایران قصد عزیمت به ری و شمال کشور را داشته‌اند، قبل از عبور از دریای کویر در جندق اتراق می‌کرده‌اند.

سون هدین کویر نورد بزرگ سوئدی در کتاب کویرهای ایران به نام جندق اشاره کرده و ۲ روز را قبل از عزیمت به طرود در جندق سپری کرده‌است. در حال حاضر جندق محور ارتباطی اصفهان-نایین-جندق-دامغان-مشهد است و مسافرانی که از اصفهان و شهرهای جنوبی ایران قصد عزیمت به مشهد را دارند از این محور استفاده می‌کنند.

روستای زیبای مصر از توابع جندق در۴۰ کیلومتری شمال شرق واقع است که بخاطر طبیعت خاص آن و آسمان پرستارهٔ کویری و ماسه‌های روانش جذابیت زیادی برای توریست‌های داخلی دارد.

پیشینه

این شهر قدمتی بیش از هزار سال دارد و قلعهٔ خشتی باستانی در شمال آن مربوط به دورهٔ ساسانی می‌باشد.

سرشناسان

عقیل سمیعی

نگارخانه

منبع