کلیدواژه:

تاب اوری

تعداد اسناد علمی: 5552

مقاله نشریه پیش بینی طلاق عاطفی بر اساس تمامیت خواهی زوجی و تاب آوری

نویسندگان: سهیلا غنی آبادی، هاجر فلاح زاده، وفا مصطفی*،
نشریه مطالعات زن و خانواده » دوره 11، شماره 4 (Winter 2024)
کلیدواژه: طلاق عاطفی، تمامیت خواهی زوجی، تاب آوری
چکیده:

پژوهش حاضر با هدف پیش بینی طلاق عاطفی زنان بر اساس تمامیت خواهی زوجی و تاب آوری در سال 1400 انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش حاضر، شامل تمامی زنان ساکن شهر تهران در سال 1400 است. در پژوهشی با روش توصیفی از نوع همبستگی، نمونه ای به حجم 360 نفر از میان تمامی زنان ساکن منطقه سیزده شهر تهران به روش نمونه-گیری در دسترس انتخاب شدند. شرکت کنندگان در مطالعه، پرسشنامه طلاق عاطفی گاتمن (1994)، پرسشنامه تمامیت خواهی زوجی شی و اسلنی (1999) و پرسشنامه تاب آوری کونور و دیویدسون (2003) را تکمیل نمودند. نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون چندمتغیری حاکی از آن است که بین طلاق عاطفی با تمامیت خواهی زوجی و تاب-آوری در نمونه مورد بررسی به ترتیب به صورت مثبت و منفی از لحاظ آماری رابطه معناداری وجود دارد (05/0

مقاله نشریه رابطه تعامل والد-فرزند، احساس امنیت، طرحواره استحقاق و سازگاری با نقش میانجی تاب آوری

نویسندگان: الهه جوانمرد کامل*، میلاد سبزه آرای لنگرودی، معصومه ملکی پیربازاری،
نشریه Journal of Modern Psychology » دوره 4، شماره 1 (Winter 2024)
کلیدواژه: احساس امنیت، تاب آوری، تعامل والد-فرزند، سازگاری، طرحواره استحقاق
چکیده:
هدف
یکی از نشانه های سلامت روان در افراد توانایی سازگاری با شرایط مختلف زندگی است. هدف از این مطالعه بررسی رابطه تعامل والد-فرزند، احساس امنیت، طرحواره استحقاق و سازگاری با نقش میانجی تاب آوری است.
روش
پژوهش حاضر از نوع همبستگی به روش معادلات ساختاری است. جامعه آماری پژوهش متشکل از دانش آموزان دختر مقطع متوسطه دوم شهرستان رودسر در سال تحصیلی 2023 -2022 است که از میان آن ها 250 نفر از 5 مدرسه به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. داده های پژوهش به صورت مجازی و با استفاده از پرسشنامه ارزیابی رابطه والد - فرزند (PCRS)، پرسشنامه احساس امنیت در نظام خانواده (SIFS)، پرسشنامه طرحواره های ناسازگار اولیه (YSQ)، پرسشنامه سازگاری اجتماعی کالیفرنیا (CSAQ) و مقیاس تاب آوری (SQRS) جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها و اطلاعات به وسیله آزمون ضریب همبستگی پیرسون و همچنین روش معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزارهای LISREL-8/8 و SPSS-22 انجام شد.
نتایج
نتایج تحلیل داده ها نشان داد تعامل والد-فرزند، احساس امنیت و طرحواره استحقاق بر سازگاری دانش آموزان دختر اثر مستقیم و معنادار دارند. همچنین بین تعامل والد-فرزند و احساس امنیت و طرحواره استحقاق به واسطه نقش میانجی تاب آوری با سازگاری دانش آموزان اثر غیرمستقیم و معنادار وجود داشت (0/05 > p).
نتیجه گیری
بر اساس یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت که نوع تعامل والد-فرزند، احساس امنیت و طرحواره های ایجاد شده می تواند در سازگاری فرد با محیط نقش داشته و تاب آوری فرد در این رابطه نقش میانجی را دارد.

مقاله نشریه مروری سیستماتیک از تحقیقات حوزه تاب آوری سازمانی، تداوم کسب و کار و ریسک: حرکت به سمت تاب آوری و تداوم فرآیند

نویسندگان: بختیار استادی*، مهناز ابراهیمی، محمدمهدی سپهری، علی حسین زاده کاشان،
نشریه مجله ایرانی مطالعات مدیریت » دوره 16، شماره 1 (Winter 2023)
کلیدواژه: تاب آوری، تداوم کسب و کار، ریسک، ایمنی فرایند، منابع
چکیده:

پژوهش حاضر سعی دارد با مروری بر مقالات و بررسی شکاف ها و چالش های موجود تحقیقاتی در حوزه های تاب آوری، تداوم کسب وکار، ریسک و ایمنی فرآیند با هدف ارایه چندین جهت برای تحقیقات آتی به درک پژوهش های مختلف در این حوزه ها با دیدگاه های مختلف بپردازد. همچنین در این پژوهش رابطه مقالات این حوزه ها با یکدیگر بررسی شده است. در این پژوهش، پژوهش های مرتبط بررسی و گزارش شده است تا چارچوب ها، مدل ها و روش های ارایه شده برای آنها شناسایی شود. در مرحله اول، مقالات بر اساس شباهت به سه دسته «به حداکثر رساندن ارزش تداوم کسب وکار و تاب آوری»، «به حداکثر رساندن ایمنی فرآیند و تاثیر عوامل ریسک و تاب آوری» و «به حداقل رساندن ریسک و تاثیر عدم قطعیت.» در مرحله دوم چارچوب های مفهومی مناسب تحت عنوان خانه تحقیق مبتنی بر سه حوزه تاب آوری، تداوم کسب وکار، ریسک برای هر دسته ایجاد شده است. در مرحله سوم با بررسی دقیق مقالات بیست و دو کد بسته به دست آمده و شبکه های هم رخدادی آنها بررسی شده است. یافته های اصلی این مقاله، به دست آوردن دسته بندی مقالات مورد مطالعه، ارایه چارچوب های مفهومی حاصل از تحلیل مقاله و همچنین ارایه مدل مفهومی است.

مقاله نشریه رابطه تاب آوری و افسردگی در بیماران مبتلا به بیماری قلبی عروقی

نویسندگان: حریه عباس مفرد*، سارا ابوطالبی،
نشریه Journal of Modern Psychology » دوره 3، شماره 3 (Autumn 2023)
کلیدواژه: افسردگی، تاب آوری، قلبی-عروقی
چکیده:

بیماریهای عروق کرونر قلب رایجترین نوع بیماری قلبی است که در آن، سرخرگ های قلب باریک و سفت می شوند هدف از پژوهش حاضر، رابطه تاب آوری و افسردگی در  بیماران مبتلا به بیماری قلبی عروقی این پژوهش از نوع توصیفی همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه بیماران قلبی و عروقی شرق گیلان در سال 1398 است. از جامعه مورد نظر تعداد 150 بیمار با استفاده از نمونه گیری هدفمند، انتخاب شدند و سپس پرسشنامه های تاب آوری (CD-RIS) و افسردگی (ZSD) بر روی آنها اجرا شد و سپس داده ها با استفاده از روش همبستگی و رگرسیون چندگانه تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها نشان داد بین تاب آوری و افسردگی در بین بیماران مبتلا به بیماری قلبی عروقی رابطه منفی وجود دارد (01/0

مقاله نشریه تاب آوری و اضطراب کرونا در ایران: نظرسنجی آنلاین بین کارکنان بهداشتی و غیربهداشتی

نشریه اصول بهداشت روانی » دوره 25، شماره 5 (Oct-Nov 2023)
کلیدواژه: اضطراب، تاب آوری، کارکنان بهداشتی، کووید-19
چکیده:
مقدمه

کارکنان بهداشتی و درمانی در خط مقدم مبارزه با بیماری قرار دارند و بدون شک بیشترین مسیولیت و بار استرس را بر عهده دارند. آنها تحت فشار شدید جسمی و روحی هستند. این مطالعه اضطراب ناشی از کرونا و تاب آوری را در کارکنان مراقبت های بهداشتی و غیربهداشتی مقایسه کرد.

روش کار

این مطالعه مقطعی با استفاده از پرسشنامه خودگزارشی آنلاین در ایران انجام شد. نمونه شامل 102 کارمند بهداشت و درمان و 123 کارمند غیر بهداشتی بود که پرسشنامه شبکه اجتماعی را از 1 تا 9 مارس 2021 تکمیل کردند. شرکت کنندگان با استفاده از مقیاس تاب آوری Connor-Davidson (CD-RISC) و مقیاس اضطراب بیماری کرونا (CDAS) مورد ارزیابی قرار گرفتند.). داده ها با استفاده از آمار توصیفی، مجذور خی، تی، من ویتنی، آنکووا و SPSS 16 تحلیل شدند.

یافته ها

کووید-19 منجر به اضطراب به طور معنی داری در کارکنان مراقبت های بهداشتی درعلایم جسمی نسبت به کارکنان غیربهداشتی شده است (037/0= P). همچنین، پرسنل بهداشتی نمره بالاتری در CDAS داشتند (029/0= P). امتیاز کلی CD-RISC نیز در بین کارکنان غیربهداشتی 9/13±6/90 و در بین کارکنان بهداشتی و درمانی 8/19±1/84 بود (036/0=P). پس از تعدیل برای اثر مخدوش کننده احتمالی سطح تحصیلات، مجددا نمرات کل دو مقیاس بین دو گروه تفاوت معنی داری داشت (05/0P<>

نتیجه گیری

با توجه به نتایج، کووید-19 منجر به اضطراب بالاتر و تاب آوری کمتر در کارکنان مراقبت های بهداشتی نسبت به کارکنان غیربهداشتی شده است.

مقاله نشریه بررسی اثربخشی مهارت های گفت و گو بر تاب آوری و سازگاری مادران دارای کودکان ناتوان جسمی

نشریه اصول بهداشت روانی » دوره 25، شماره 5 (Oct-Nov 2023)
کلیدواژه: ارتباط، تاب آوری، سازگاری، ناتوانی جسمی، والد
چکیده:
مقدمه

هدف این پژوهش بررسی اثربخشی مهارت های گفت و گو بر تاب آوری و سازگاری مادران دارای کودکان ناتوان جسمی بود.

روش کار

جامعه آماری شامل کلیه مادران کودکان کم توان جسمی مشهد بود که در فاصله شهریور تا آبان 1400 به مراکز مشاوره و درمان معلولان جسمی حرکتی مشهد مراجعه کردند. نمونه ها با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه آزمون (30 نفر) و شاهد (30 نفر) تقسیم شدند. ابزارهای تحقیق شامل مقیاس تاب آوری کانر- دیویدسون (CD-RISC) و پرسشنامه سازگاری بل بود. گروه آزمون به مدت 6 جلسه 2 ساعته آموزش مهارت های گفت و گو را دریافت کردند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی، ANCOVA و نرم افزار SPSS انجام شد.

یافته ها

نتایج نشان داد که اجرا و آموزش مهارت های گفت وگوی تاثیر مثبت و معناداری بر تاب آوری (001/0>P) و سازگاری (001/0>P) مادران دارای فرزند ناتوان جسمی دارد.

نتیجه گیری

با توجه به نتایج، آموزش مهارت های گفت وگو نقش مهم و موثری در تاب آوری و سازگاری مادران دارای کودکان ناتوان جسمی دارد.

مقاله نشریه پیش بینی رشد پس آسیبی بر اساس تاب آوری، منبع کنترل و سلامت اجتماعی در بیماران مبتلا به سرطان

نشریه اصول بهداشت روانی » دوره 25، شماره 4 (Jul-Aug 2023)
کلیدواژه: تاب آوری، رشد پس آسیبی، سلامت اجتماعی، سرطان، منبع کنترل
چکیده:
مقدمه

در این مطالعه نقش تاب آوری، منبع کنترل و سلامت اجتماعی در پیش بینی رشد پس آسیبی در بیماران سرطانی بررسی شد.

روش کار

در این مطالعه همبستگی-رگرسیون در شهر مشهد، 212 بیمار (143 زن و 69 مرد) مبتلا به سرطان به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. پرسشنامه های رشد پس از آسیب، تاب آوری، منبع کنترل و سلامت اجتماعی به صورت آنلاین تکمیل و داده ها با استفاده از روش های همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه در نرم افزار SPSS نسخه 26 تجزیه و تحلیل شدند.

یافته ها

نتایج نشان داد که بین تاب آوری، منبع کنترل و سلامت اجتماعی با رشد پس آسیبی، رابطه معنی داری وجود دارد (05/0P<).همچنین، نتایج="" نشان="" داد="" که="" تاب="" آوری="" و="" سلامت="" اجتماعی="" پیش="" بینی="" کننده="" رشد="" پس="" ازآسیب="" هستند=""><). با="" این="" حال،="" منبع="" کنترل="" نمی="" تواند="" رشد="" پس="" از="" آسیب="" را="" در="" بیماران="" سرطانی="" پیش="" بینی="" کند=""><>

نتیجه گیری

بر اساس یافته ها، اگر تاب آوری و سلامت اجتماعی بیشتر باشند، می توانند رشد پس آسیبی را در بیماران سرطانی پیش بینی کنند.

مقاله نشریه بررسی اضطراب کرونا و بهزیستی روان شناختی به دنبال درمان شناختی رفتاری مبتنی بر تاب آوری

نویسندگان: خاتون پورمودت*، زبیده دهقان منشادی،
نشریه Asian Journal Of Health Psychology » دوره 5، شماره 4 (Autumn 2022)
کلیدواژه: بیماری کرونا، اضطراب، بهزیستی روان شناختی، درمان شناختی رفتاری، تاب آوری
چکیده:
مقدمه
همه گیری کووید-19 با میزان واگیری بالا و علایم ناشناخته منجر به استرس و به خطر افتادن بهزیستی روانی در افراد، به ویژه جوانان شده است. این مطالعه با هدف استفاده از مداخله شناختی-رفتاری مبتنی بر تاب آوری (R-CBT) از طریق یادگیری آنلاین برای کاهش اضطراب COVID-19 و بهبود بهزیستی روان شناختی انجام شد.
روش
چهارده نفر از دانشجویان مرکز مشاوره تلفنی دانشگاه پیام نور مبتلا به اضطراب کرونا که به روش نمونه گیری داوطلبانه انتخاب شده بودند، نه جلسه مداخله شناختی-رفتاری مبتنی بر تاب آوری را با استفاده از سیستم مدیریت یادگیری (LMS) دریافت کردند. شرکت کنندگان مقیاس اضطراب بیماری کرونا (علی پور و همکاران، 2020) و مقیاس بهزیستی روان شناختی ریف (1989) را در پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری تکمیل کردند. درنهایت داده ها با استفاده از اندازه گیری مکرر و نرم افزار 21SPSS- مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
یافته ها
نتایج نشان دهنده تاثیر معنی دار مداخله شناختی-رفتاری مبتنی بر تاب آوری بر اضطراب کرونا و بهزیستی روان شناختی دانشجویان بود (p<0.0001) بود.="" همچنین="" آزمون="" تعقیبی="" lsd="" نیز="" تفاوت="" معنی="" داری="" را="" بین="" مراحل="" پیش="" آزمون،="" پس="" آزمون="" و="" پیگیری="" در="" رابطه="" با="" اضطراب="" کرونا="" نشان="" داد=""><0.05. بر="" این="" اساس،="" سطح="" اضطراب="" در="" مرحله="" پس="" آزمون="" و="" پیگیری="" کاهش="" یافت.="" همچنین="" نتایج="" نشان="" داد="" که="" بین="" مراحل="" پیش="" آزمون،="" پس="" آزمون="" و="" پیگیری="" از="" نظر="" بهزیستی="" روان="" شناختی="" نیز="" تفاوت="" معنی="" داری="" وجود="" دارد="" (05/0="">P). بدین صورت که سطح بهزیستی روان شناختی در مرحله پس آزمون و پیگیری افزایش یافت. بااین حال، تفاوت معنی داری بین مراحل پس آزمون و پیگیری مشاهده نشد که عدم پایداری اثر مداخله را در طول زمان برجسته می کند.
نتیجه گیری
با توجه به نتایج، می توان نتیجه گرفت که جلسات آنلاین مداخله شناختی-رفتاری مبتنی بر تاب آوری، همانند جلسات حضوری، می تواند موثر بوده و می توان در شرایط همه گیری بیماری ها یا درمان راه دور برای بهبود وضعیت روانی بیماران مضطرب مورداستفاده قرار گیرد.

مقاله نشریه اثربخشی معنویت درمانی گروهی بر تاب آوری و سبک های مقابله ای خانواده های معتادان در حال ترک

نویسندگان: مهشید عباسی، مرضیه پهلوان، مریم علی اکبری*، مائده آقاسی، منیرسادات حسینی،
نشریه Asian Journal Of Health Psychology » دوره 5، شماره 3 (Summer 2022)
کلیدواژه: معنویت درمانی گروهی، تاب آوری، سبک های مقابله ای، خانواده معتادان، معتادان درحال ترک
چکیده:
هدف

امروزه معنویت درمانی بعنوان درمانی موثر در اغلب مشکلات روانشناختی شناخته شده است. هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر بخشی معنویت درمانی گروهی بر میزان تاب آوری و سبک های مقابله ای خانواده های معتادان درحال ترک می باشد.

روش

روش انجام این پژوهش، نیمه آزمایشی و با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه آماری شامل کلیه خانواده های معتادان درحال ترک بستری در کمپ شهرستان شهرکرد بودند. نمونه آماری شامل 30 نفر از خانواده های معتادان در حال ترک بودند که به شیوه هدفمند از میان جامعه آماری انتخاب و به صورت تصادفی درگروه های آزمایش و کنترل قرارگرفتند. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش عبارت بودند از مقیاس تاب آوری کانر و دیویدسون، و پرسش نامه سبک های مقابله ای موس و بیلینگز. معنویت درمانی گروهی طی 11 جلسه 90 دقیقه ای برای گروه آزمایش برگزار شد. داده های پژوهش با استفاده از نرم افزار SPSS-21 مورد تحلیل کواریانس قرار گرفت.

یافته ها

یافته ها حاکی از آن بود که معنویت درمانی گروهی باعث افزایش تاب آوری (0.001≤P)، افزایش استفاده از سبک مقابله ای مساله مدار (0.001≤P)، وکاهش استفاده از سبک مقابله ای هیجان مدار (0.001≤P)، در خانواده های معتادان درحال ترک در گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل بود.

نتیجه گیری

نتایج حاکی از آن است که معنویت درمانی گروهی می تواند میزان بالایی از تغییرات مربوط به تاب آوری و سبک های مقابله ای خانواده های معتادان درحال ترک را تبیین نماید.

مقاله نشریه مدل یابی ساختاری وابستگی به شبکه های اجتماعی دانش آموزان با عدم درگیری خانواده با توجه به نقش واسطه ای تاب آوری

نویسندگان: اعظم بختیاری رنانی، نفیسه صدرارحامی*،
نشریه ایرانی آموزش از دور » دوره 4، شماره 1 (Winter-Spring 2022)
کلیدواژه: تاب آوری، عدم درگیری خانواده، وابستگی به شبکه های اجتماعی
چکیده:

پژوهش حاضر با هدف مدل یابی ساختاری وابستگی به شبکه های اجتماعی دانش آموزان با عدم درگیری خانواده با توجه به نقش واسطه ای تاب آوری انجام شد. این پژوهش به لحاظ نوع طرح در دسته پژوهش های همبستگی به شیوه معادلات ساختاری بوده و جامعه آماری آن را کلیه نوجوانان دختر (1145) و پسر (1249) شهر زرین شهر در سال تحصیلی 1401-1400 تشکیل می دادند. به شیوه نمونه گیری در دسترس، 200 دانش آموز انتخاب شده و از آنها خواسته شد به پرسشنامه وابستگی به شبکه های اجتماعی حقایق، کجباف، نیکبخت و همکاران (1395) ، پرسشنامه تاب آوری کانر و دیویدسون (2003) و پرسشنامه درگیری تحصیلی خانواده گرولینک و همکاران (2000) پاسخ دهند. داده های پژوهش با نرم افزار AMOS و با استفاده از روش تحلیل معادلات ساختاری تجزیه و تحلیل شدند. مدل های آزمون شده در مولفه های تاب آوری، درگیری در مدرسه، خانه، شناختی و شخصی مورد تایید قرار گرفت. همچنین بین کلیه ی ابعاد درگیری تحصیلی و وابستگی به شبکه های اجتماعی رابطه منفی معنادار یافت شد. بر اساس یافته های فوق می توان نتیجه گرفت که نوجوانان متعلق به خانواده های با درگیری کمتر در فرایند تحصیلی بیشتر در معرض وابسته شدن به شبکه های اجتماعی هستند و تاب آوری به عنوان یک مهارت آموختنی که تحت تاثیر مولفه های خانوادگی بوده و این مولفه را نیزتحت تاثیر قرار می دهد می تواند این آسیب پذیری را کاهش و یا افزایش دهد.

کلیدواژه های هم استفاده
روند پژوهش در سال های مختلف
نوع سند
مقاله نشریه (2584)
مقاله کنفرانس (2497)
پایان‌نامه (404)
کتاب (67)
محل نشر
رویش روانشناسی (57)
دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد (34)
مطالعات ناتوانی (28)
پنجمین کنفرانس ملی نواوری های اخیر در روانشناسی،کاربردها و توانمندسازی با محوریت رواندرمانی (27)
اعتیاد پژوهی (26)
روان پرستاری (26)
علوم روانشناختی (24)
سومین همایش ملی و اولین همایش بین المللی&quot;سرمایه اجتماعی و تاب اوری&quot; (22)
نشریه خانواده درمانی کاربردی (22)
نشریه روانشناسی اجتماعی (22)
instagram درباره قوانین و مقررات تماس با ما حامیان ما اطلاع رسانی کنفرانس ها تبلیغات