Το λήμμα παραθέτει τις πηγές του αόριστα, χωρίς παραπομπές.Βοηθήστε συνδέοντας το κείμενο με τις πηγές χρησιμοποιώντας παραπομπές, ώστε να είναι επαληθεύσιμο.
Το πρότυπο τοποθετήθηκε χωρίς ημερομηνία. Για τη σημερινή ημερομηνία χρησιμοποιήστε: {{χωρίς παραπομπές|5|01|2025}}
Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές πρεσβείες και προξενεία από χώρες που εκπροσωπούνται άμεσα σε αυτήν. Στην Αθήνα βρίσκονται 84 πρεσβείες και προξενεία.
Η Αθήνα αποτελεί την πρωτεύουσα της Ελλάδας, και σχεδόν όλες οι χώρες του κόσμου, που διαθέτουν Πρεσβεία στην χώρα μας, έχουν την επίσημη διπλωματική εκπροσώπηση τους στην Ελλάδα.
Αφγανιστάν (Δεν έχει διεθνώς με καμία χώρα διπλωματικές σχέσεις, και είναι πλέον Ισλαμικό Εμιράτο. Από τις 15 Αυγούστου 2021, δεν έχει Πρεσβεία, αλλά άλλη τυπική μορφή εκπροσώπευσης παγοσμίως, λόγω της επικράτησης των Ταλιμπάν, στην εξουσία της χώρας. Η Κυβέρνηση της χώρας βρίσκεται σε Εξορία)
Βόρεια Κορέα (Είναι απομονωμένο κράτος, και Δεν έχει διεθνώς με καμία χώρα διπλωματικές σχέσεις, λόγω του μοναδικού ιδιότυπου καθεστώτος της, το Τζούτσε)
Λευκορωσία (Δεν έχει διεθνώς με καμία χώρα διπλωματικές σχέσεις, για καθαρά πολιτικούς λόγους και παρά μόνο με την Ρωσία)
Λάος (είναι σοσιαλιστική χώρα και υπάρχει δικτατορία)
Ρωσία (Δεν έχει διεθνώς με καμία χώρα διπλωματικές σχέσεις, λόγω της Εισβολής που διέπραξε στην Ουκρανία. Από τις 26 Φεβρουαρίου 2022, η Ρωσία, χαρακτηρίζεται από την πλειοψηφία των χωρών μελών του ΟΗΕ, απομονωμένο κράτος, και τυπικά δεν εκπροσωπείται διεθνώς, λόγω της Εισβολής που διέπραξε στην Ουκρανία, αλλά και του αυταρχικού καθεστώτος της. Αντίστοιχα το ίδιο ισχύει και για τα προξενεία της)
Αμπχαζία και Νότια Οσσετία (διεθνώς, αναγνωρίζονται ως περιοχές της Γεωργίας, και υπάρχουν ορισμένοι κανονισμοί στην μορφή εκπροσώπευσης, για λόγους ασφαλείας)
Δημοκρατία της Σαχάρας (η Ελλάδα δεν την αναγνωρίζει, και υπάρχουν ορισμένοι κανονισμοί στην μορφή εκπροσώπευσης, για λόγους ασφαλείας)
Κράτος της Παλαιστίνης (η Ελλάδα δεν την αναγνωρίζει, ενώ υπάρχουν ορισμένοι κανονισμοί στην μορφή εκπροσώπευσης, για λόγους ασφαλείας, λόγω της χρόνιας Ισραηλινοπαλαιστινιακής Σύγκρουσης, αλλά και των κυβερνώντων παρατάξεων της χώρας της Χαμάς και της Φατάχ, οι οποίες χαρακτηρίζονται διεθνώς ως τρομοκρατικές οργανώσεις και κινήματα αντίστασης στον μουσουλμανικό κόσμο)
Κόσοβο (η Ελλάδα δεν το αναγνωρίζει, ωστόσο η χώρα μας αναγνωρίζει νόμιμα τα Κοσοβάρικα διαβατήριά, αλλά και τα έγγραφα των Κοσοβάρων πολιτών)
Η Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, και ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας μας, και διαθέτει αρκετά προξενεία ξένων χωρών, ενώ λόγω της γεωγραφικής της θέσης, εκπροσωπεί όλη την Βόρεια Ελλάδα:
Τουρκία : Είναι στρατηγικής σημασίας, επειδή στην περιοχή της Κομοτηνής υπάρχουν και γηγενείς Τούρκοι οι οποίοι έχουν Ελληνική υπηκοότητα, συμβάλλοντας οικονομικά και οι ίδιοι να συντηρηθεί)
Η Πάτρα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, και ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας μας, και διαθέτει αρκετά προξενεία χωρών:
Γενικό Προξενείο