Kesätyö

Kesätyöseteli auttaa nuoria pääsemään kesätöihin – lue, mistä on kyse

Kesätyöseteli auttaa nuoria pääsemään kesätöihin – lue, mistä on kyse
Kesätyösetelin ohella esimerkiksi Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelu tai 4H-yhdistys auttavat nuoria työllistymään.

Moni alaikäinen tai 18-vuotias nappaa kesätyöpaikan kesätyösetelin avulla. Kerromme, miten kesäsetelin voi saada ja miten se toimii.

Kesäseteli tai kesätyöseteli on kaupungin tai muun kunnan myöntämä noin 350–450 euron arvoinen avustus, jonka ideana on helpottaa nuorten työllistymistä ensimmäisiin kesätyöpaikkoihin. Kunta korvaa työnantajalle työntekijän palkasta setelin arvon verran.

Katso kesätyöpaikat 15–16-vuotiaille »

Katso kaikki kesätyöpaikat alle 18-vuotiaille »

Katso kaikki avoimet kesätyöpaikat ≫

Kesätyöseteli auttaa löytämään kesätyöpaikan

Kesäsetelit jaetaan ympäri Suomen kunnasta riippuen noin 15–18-vuotiaille nuorille, jotka ovat astumassa työelämään. Kukin kunta jakaa vuosittain eri määrän seteleitä.

Kesätyösetelistä hyötyvät molemmat osapuolet: Nuori pääsee helpommin kenties ensimmäisen kerran kesätöihin ja oppii työelämän taitoja. Työnantaja taas saa uutta osaamista ja näkemystä sekä hyvän mielen siitä, että saa tukea nuoren ensiaskeleita työelämässä.

Kesätyösetelillä työllistyessä työpäiviä on oltava yleensä vähintään kymmenen ja työtunteja vähintään 30–60, hieman paikkakunnasta riippuen. Työstä saatava palkka on kaupungista riippuen noin 350–450 euroa. Mikäli työ kestää pidempään, kesätyöntekijälle tulee maksaa vähintään alan työehtosopimuksen mukainen vähimmäispalkka.

Käytännöt vaihtelevat kaupungin tai kunnan mukaan, joten löydät tietoa kesäsetelistä oman paikkakuntasi sivuilta. Katso kesätyösetelin arvo ja ohjeet sen käyttöön esimerkiksi HelsingissäVantaallaEspoossa tai Turussa.

Lue myös: Paljonko kesätyöstä saa palkkaa? Tarkista olennaiset faktat ja kesätyöntekijän keskipalkka

Miten kesätyöseteli toimii?

Kesäsetelillä voi hakea töihin yrityksiin, yhdistyksiin, säätiöihin ja seurakuntiin. Sitä ei voi käyttää työskentelyyn kaupungille, valtiolle tai yksityistalouksille, kuten perheenjäsenille tai sukulaisille.

Etsi siis mielenkiintoinen kesätyöpaikka, esittele itsesi ja lähesty yritystä kesätyöhakemuksella. Kannattaa kertoa jo aluksi, että sinulla on käytössäsi kesätyöseteli, sillä sen avulla voit parantaa mahdollisuuksiasi saada työpaikka.

Toimita täyttämäsi kesätyöseteli työnantajallesi. Hän huolehtii, että kesäseteli tilitetään oikein määräaikaan mennessä. Käytännöt saattavat vaihdella kunnasta riippuen, joten tarkista oikea menettelytapa oman paikkakuntasi kesätyöseteli-sivulta.

Töihin kannattaa lähteä reippaalla asenteella ja avoimin mielin kokemusta keräämään. Työnantajan velvollisuutena on antaa sinulle asianmukainen perehdytys tehtäviin. Kun työjakso on ohi, muista pyytää työnantajaltasi työtodistus.

Lue lisää alaikäisten kesätöistä:

Lue myös:

Näin saat kesätyön kesälle – kesäduuniopas kertoo kaiken, mitä sinun pitää tietää

Timanttinen kesätyöhakemus ilman kokemusta – katso 6 vinkkiä

Älä sulaudu kesätyönhakijoiden massaan – näin jäät rekrytoijan mieleen

Etkö saa vastausta kesätyöhakemuksiisi? Näillä vinkeillä pääset haastatteluun!


authorimage

Meri-Tuuli Talsi

Lisää kirjoittajasta

Jaa artikkeli:


Mitä mieltä olit artikkelista?

Vastaa ja näet muiden vastaukset

Alan työpaikat

Kesätyöntekijöitä WorkPowerille

Kesätyöntekijöitä WorkPowerille

Helsinki ja 14 muuta – Julkaistu 27.1.
Kesätöihin Helsingin kaupunkiympäristöön

Kesätöihin Helsingin kaupunkiympäristöön

Helsinki – Julkaistu 27.1.
Myyntineuvottelijoita kesätöihin 2025

Myyntineuvottelijoita kesätöihin 2025

Vantaa ja 1 muu – Julkaistu 27.1.

Yrityksen perustaminen mielessä? Tästä oppaasta löydät tarvittavat tiedot – kaikki yrittäjyydestä yhdestä paikasta!

Työnantaja, haluatko enemmän hakijoita?

Duunitorin kampanjoilla saat lisää silmäpareja työpaikkailmoituksellesi sekä Suomen liikennöidyimmästä työnhakukoneesta, että kohdennetusta mainonnasta.

Autamme sinua tekemään modernia rekrytointia. Luomme juuri sinulle sopivan ratkaisun datan ja näkemyksen avulla, avainsanoina ilmoituskampanja, sisältömarkkinointi, työnantajakuvan kehittäminen tai vaikkapa uusi hakemukseton hakupalvelu.

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään tai luo tili, jotta voit tallentaa työpaikkailmoituksia suosikkeihisi.

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään tai luo tili, jotta voit tallentaa työpaikkailmoituksia suosikkeihisi.