Skip to main content
Shaping Europe’s digital future
Press release | Δημοσίευση

Η Επιτροπή αποστέλλει προκαταρκτικά πορίσματα στον X για παραβίαση του νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες

Η Επιτροπή ενημέρωσε την X για την προκαταρκτική της άποψη ότι παραβιάζει τον νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA) σε τομείς που συνδέονται με τα σκοτεινά πρότυπα, τη διαφάνεια της διαφήμισης και την πρόσβαση σε δεδομένα για τους ερευνητές.

πράξη ψηφιακών υπηρεσιών μέσα σε ένα λευκό τρίγωνο σε μπλε φόντο

Η διαφάνεια και η λογοδοσία σε σχέση με τον έλεγχο περιεχομένου και τη διαφήμιση βρίσκονται στο επίκεντρο της πράξης για τις ψηφιακές υπηρεσίες. Βάσει εμπεριστατωμένης έρευνας που περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, την ανάλυση εσωτερικών εταιρικών εγγράφων, συνεντεύξεις με εμπειρογνώμονες, καθώς και συνεργασία με εθνικούς συντονιστές ψηφιακών υπηρεσιών, η Επιτροπή εξέδωσε προκαταρκτικά πορίσματα μη συμμόρφωσης σχετικά με τρεις αιτιάσεις.

Σε περίπτωση τελικής επιβεβαίωσης των προκαταρκτικών απόψεων της Επιτροπής, η Επιτροπή θα εκδώσει απόφαση μη συμμόρφωσης διαπιστώνοντας ότι ο Χ παραβιάζει τα άρθρα 25, 39 και 40 παράγραφος 12 του νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες. Μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να συνεπάγεται πρόστιμα ύψους έως 6 % του συνολικού παγκόσμιου ετήσιου κύκλου εργασιών του παρόχου και να υποχρεώσει τον πάροχο να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της παράβασης.

Διαβάστε το πλήρες δελτίο τύπου (συμπεριλαμβανομένων των λεπτομερειών των παραπόνων) και βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με: