Vés al contingut

Ken George: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
m eliminant redireccions de plantilla
 
(16 revisions intermèdies per 9 usuaris que no es mostren)
Línia 1: Línia 1:
{{FVA|data=novembre de 2017}}
{{Falta verificar admissibilitat|data=2017}}
{{Infotaula persona}}
{{Infotaula persona}}
'''Kenneth "Ken" J. George''' o '''Ken George''' és un oceanògraf, lingüista i poeta britànic<ref>[http://www.perc.plymouth.ac.uk/shelf/people/kgeorge/kgeorge.html Dr. Ken J. George - research sea shelf oceanography plymouth]</ref> resident al sud-oest de [[Cornualla (Gran Bretanya)|Cornualla]]. És conegut principalment per ser el creador del ''[[Kernewek Kemmyn]]'', un sistema de pronunciació del [[còrnic]] que intenta ser més fidel al còrnic mitjà que el seu precursor, el còrnic unificat de [[Robert Morton Nance]]. El ''Kernewek Kemmyn'' esdevingué molt popular després de la seva publicació, a finals de 1980, malgrat les crítiques de [[Nicholas Williams]] i altres acadèmics.
'''Kenneth "Ken" J. George''' o '''Ken George''' és un oceanògraf,<ref>{{Ref-web|url=http://www.perc.plymouth.ac.uk/shelf/people/kgeorge/kgeorge.html|títol=Dr. Ken J. George- research shelf sea oceanography plymouth|consulta=2017-11-17|arxiuurl=https://web.archive.org/web/20120210194820/http://www.perc.plymouth.ac.uk/shelf/people/kgeorge/kgeorge.html|arxiudata=2012-02-10}}</ref> lingüista i poeta britànic resident al sud-oest de [[Cornualla]]. És conegut principalment per ser el creador del ''[[Kernewek Kemmyn]]'', un sistema de pronunciació del [[còrnic]] que intenta ser més fidel al còrnic mitjà que el seu precursor, el còrnic unificat de [[Robert Morton Nance]]. El ''Kernewek Kemmyn'' esdevingué molt popular després de la seva publicació, a finals de 1980, malgrat les crítiques de [[Nicholas Williams]] i altres acadèmics.


Ha publicat diversos diccionaris, obres de lingüística, poesía, i una edició de la peça còrnica medieval [[Bewnans Ke]], publicada pel [[Kesva an Taves Kernewek]] en maig de 2006.<ref>[http://www.howlsedhes.co.uk/bywnanske/ Bywnans Ke Published]</ref> George va rebre una encomana pel seu treball en els premis Holyer an Gof de 2007. Ha traduït al còrnic nombrosos himnes i cançons, així com la lletra de ''[[La flauta màgica|Die Zauberflöte]]''. Ha composat nombroses peces en còrnic, inclosa el ''Flogholeth Krist,'' en l'estil de la peça clàssica còrnida [[Ordinalia]].
Ha publicat diversos diccionaris, obres de lingüística, poesía, i una edició de la peça còrnica medieval [[Bewnans Ke]], publicada pel [[Kesva an Taves Kernewek]] en maig de 2006.<ref>{{Ref-web |url=http://www.howlsedhes.co.uk/bywnanske/ |títol=Bywnans Ke Published |consulta=2017-11-14 |arxiuurl=https://web.archive.org/web/20060704042738/http://www.howlsedhes.co.uk/bywnanske/ |arxiudata=2006-07-04}}</ref> George va rebre una encomana pel seu treball en els premis Holyer an Gof de 2007. Ha traduït al còrnic nombrosos himnes i cançons, així com la lletra de ''[[La flauta màgica|Die Zauberflöte]]''. Ha compost nombroses peces en còrnic, inclosa el ''Flogholeth Krist,'' en l'estil de la peça clàssica còrnida [[Ordinalia]].


Ingressà al [[Gorsedh Kernow|Gorseth Kernow]] el 1979, amb el nom bàrdic ''Profus an Mortyd'' (en català: predictor de marees). Aquest nom reflecteix la seva activitat com a investigador oceanògraf.
Ingressà&nbsp;al [[Gorsedh Kernow|Gorseth Kernow]] el 1979, amb el nom bàrdic ''Profus an Mortyd'' (en català: predictor de marees). Aquest nom reflecteix la seva activitat com a investigador oceanògraf. També representa al [[Gorseth Kernow]] com a membre del comitè del [[Kesva an Taves Kernewek]], cos promotor de la llengua còrnica.<ref>[http://www.kesva.co.uk/index.php?id=59 Kesva an Taves Kernewek (Cornish Language Board)]</ref>


A més a més de [[còrnic]], parla [[bretó]], [[anglès]] i [[francès]].
A més a més de [[còrnic]], parla [[bretó]], [[anglès]] i [[francès]].
== Referències ==
{{referències}}
== Enllaços externs ==
* [http://www.perc.plymouth.ac.uk/shelf/people/kgeorge/kgeorge.html Plymouth University - Ken George]


== Referències ==
{{referències}}
{{Còrnic}}
{{Còrnic}}


{{ORDENA:George, Ken}}
{{ORDENA:George, Ken}}
[[Categoria:Científics britànics]]
[[Categoria:Còrnics]]
[[Categoria:Persones de Cornualla]]
[[Categoria:Oceanògrafs]]
[[Categoria:Oceanògrafs]]
[[Categoria:Còrnic]]
[[Categoria:Còrnic]]
[[Categoria:Científics anglesos]]

Revisió de 00:02, 7 març 2024

Plantilla:Infotaula personaKen George
Imatge
Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1947 Modifica el valor a Wikidata (77/78 anys)
Activitat
Ocupaciólingüista, oceanògraf, poeta Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de Plymouth Modifica el valor a Wikidata
Membre de

Kenneth "Ken" J. George o Ken George és un oceanògraf,[1] lingüista i poeta britànic resident al sud-oest de Cornualla. És conegut principalment per ser el creador del Kernewek Kemmyn, un sistema de pronunciació del còrnic que intenta ser més fidel al còrnic mitjà que el seu precursor, el còrnic unificat de Robert Morton Nance. El Kernewek Kemmyn esdevingué molt popular després de la seva publicació, a finals de 1980, malgrat les crítiques de Nicholas Williams i altres acadèmics.

Ha publicat diversos diccionaris, obres de lingüística, poesía, i una edició de la peça còrnica medieval Bewnans Ke, publicada pel Kesva an Taves Kernewek en maig de 2006.[2] George va rebre una encomana pel seu treball en els premis Holyer an Gof de 2007. Ha traduït al còrnic nombrosos himnes i cançons, així com la lletra de Die Zauberflöte. Ha compost nombroses peces en còrnic, inclosa el Flogholeth Krist, en l'estil de la peça clàssica còrnida Ordinalia.

Ingressà al Gorseth Kernow el 1979, amb el nom bàrdic Profus an Mortyd (en català: predictor de marees). Aquest nom reflecteix la seva activitat com a investigador oceanògraf. També representa al Gorseth Kernow com a membre del comitè del Kesva an Taves Kernewek, cos promotor de la llengua còrnica.[3]

A més a més de còrnic, parla bretó, anglès i francès.

Referències

[modifica]
  1. «Dr. Ken J. George- research shelf sea oceanography plymouth». Arxivat de l'original el 2012-02-10. [Consulta: 17 novembre 2017].
  2. «Bywnans Ke Published». Arxivat de l'original el 2006-07-04. [Consulta: 14 novembre 2017].
  3. Kesva an Taves Kernewek (Cornish Language Board)