Semacode és una companyia de programari amb base a Waterloo, Ontario, Canadà.[1] També és el nom comercial dels símbols llegibles per màquina ISO/IEC 16022, creats mitjançant la tecnologia Data Matrix, i que serveixen per codificar les URLs de les pàgines web d'Internet. Està dissenyat principalment per a ser utilitzat pels telèfons mòbils que disposin de càmera incorporada. De fet va ser un dels primers protocols a implementar aquest principi que permetia connectar fàcilment el món físic (amb l'etiqueta impresa) i el digital (com per exemple una pàgina web).[2]

Infotaula d'organitzacióSemacode
Dades
Tipusempresa Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Semacode del web de l'article de la Viquipèdia sobre el Semacode.

Utilitzant el Semacode SDK software, es pot convertir un URL en una mena de codi de barres, semblant a uns mots encreuats, que s'anomena un "tag" o etiqueta. Els tags poden ser llegits ràpidament amb la càmera d'un telèfon mòbil i decodificats per obtenir una adreça d'Internet. Aleshores, es pot accedir a aquesta direcció mitjançant el navegador web del mòbil.

El web de Semacode afirma que els tags de Semacode són un sistema obert i que la creació de tags no és de cap manera restringida, de forma que les eines de software SDK són gratuïtes per a ús no comercial.

Els usos potencials dels tags de Semacode encara s'estan explorant, i completementaran el desenvolupament de l'ús dels telèfons mòbils com a eines d'obtenció i intercanvi d'informació. Alguns dels suggeriments[3] del web Semacode.org inclouen:

  • Situar tags en pòsters, com els de concerts o espectacles públics, de forma que els interessats poguessin utilitzar el telèfon mòbil per prendre una fotografia del tag, que els dirigiria directament a la pàgina web on poguessin comprar les entrades.
  • Utilitzar els tags per permetre exposicions multilingües en museus: un tag fotografiat a l'entrada podria emmagatzemar una cookie en el navegador web del mòbil, i els tags següents de l'exposició enllaçarien l'usuari directament a la pàgina web de l'ítem, en el llenguatge que l'usuari hagués triat.
  • Posar tags en les etiquetes de nom dels convidats a una conferència, de forma que aquests tags donarien informació sobre la pàgina web de la companyia, o de l'usuari en particular.

Vegeu també

modifica

Referències

modifica
  1. «About». Semacode Corporation. Arxivat de l'original el 9 de novembre 2014. [Consulta: 25 octubre 2014].
  2. Hiroko Kato; Keng T. Tan, Douglas Chai. Barcodes for Mobile Devices. Cambridge: Cambridge University Press, 2010, p. 116. ISBN 9781139487511 [Consulta: 25 octubre 2014]. 
  3. «Usos potencials de Semacode». Arxivat de l'original el 2007-09-27. [Consulta: 10 abril 2008].

Enllaços externs

modifica