Semacode
Semacode és una companyia de programari amb base a Waterloo, Ontario, Canadà.[1] També és el nom comercial dels símbols llegibles per màquina ISO/IEC 16022, creats mitjançant la tecnologia Data Matrix, i que serveixen per codificar les URLs de les pàgines web d'Internet. Està dissenyat principalment per a ser utilitzat pels telèfons mòbils que disposin de càmera incorporada. De fet va ser un dels primers protocols a implementar aquest principi que permetia connectar fàcilment el món físic (amb l'etiqueta impresa) i el digital (com per exemple una pàgina web).[2]
Dades | |
---|---|
Tipus | empresa |
Governança corporativa | |
Seu | |
Utilitzant el Semacode SDK software, es pot convertir un URL en una mena de codi de barres, semblant a uns mots encreuats, que s'anomena un "tag" o etiqueta. Els tags poden ser llegits ràpidament amb la càmera d'un telèfon mòbil i decodificats per obtenir una adreça d'Internet. Aleshores, es pot accedir a aquesta direcció mitjançant el navegador web del mòbil.
El web de Semacode afirma que els tags de Semacode són un sistema obert i que la creació de tags no és de cap manera restringida, de forma que les eines de software SDK són gratuïtes per a ús no comercial.
Usos
modificaEls usos potencials dels tags de Semacode encara s'estan explorant, i completementaran el desenvolupament de l'ús dels telèfons mòbils com a eines d'obtenció i intercanvi d'informació. Alguns dels suggeriments[3] del web Semacode.org inclouen:
- Situar tags en pòsters, com els de concerts o espectacles públics, de forma que els interessats poguessin utilitzar el telèfon mòbil per prendre una fotografia del tag, que els dirigiria directament a la pàgina web on poguessin comprar les entrades.
- Utilitzar els tags per permetre exposicions multilingües en museus: un tag fotografiat a l'entrada podria emmagatzemar una cookie en el navegador web del mòbil, i els tags següents de l'exposició enllaçarien l'usuari directament a la pàgina web de l'ítem, en el llenguatge que l'usuari hagués triat.
- Posar tags en les etiquetes de nom dels convidats a una conferència, de forma que aquests tags donarien informació sobre la pàgina web de la companyia, o de l'usuari en particular.
Vegeu també
modificaReferències
modifica- ↑ «About». Semacode Corporation. Arxivat de l'original el 9 de novembre 2014. [Consulta: 25 octubre 2014].
- ↑ Hiroko Kato; Keng T. Tan, Douglas Chai. Barcodes for Mobile Devices. Cambridge: Cambridge University Press, 2010, p. 116. ISBN 9781139487511 [Consulta: 25 octubre 2014].
- ↑ «Usos potencials de Semacode». Arxivat de l'original el 2007-09-27. [Consulta: 10 abril 2008].
Enllaços externs
modifica- Semacode.org Arxivat 2008-07-05 a Wayback Machine.