Logga inProva på
Mest lyssnade i juni

Mest lyssnade i juni

Boklistor
4
5 min
Article cover

Mest lyssnade i juni

Nu när juni månad har passerat är det dags att presentera de ljudböcker som ni lyssnade på mest under juni. Vi har sammanställt en lista över de tio stories som var populärast under månaden, och kanske hittar du en ny favorit bland dem?

1. Den sista utposten - Mari Jungstedt

En sensommarkväll hittas en kvinna ihjälskjuten i ett ödetorp ute vid Petesviken på den sydvästra delen av Gotland. Dådet sprider skräck bland gotlänningarna och kommissarie Anders Knutas ställs inför ett fall som leder honom till fasansfulla upptäckter långt ute på den idylliska landsbygden. Provlyssna här!

2. Sångfågeln - Anki Edvinsson

Äntligen en ny del i succéserien om Charlotte von Klint och Per Berg! En tonårstjej kidnappas, en skjutning sker på Umeå busstation, och en småbarnspappa hittas mördad. Trycket är högt på Charlotte von Klint och Per Berg vid Umeåpolisen. Brotten verkar hänga ihop, men frågetecknen är till en början fler än ledtrådarna. Provlyssna här!

3. Långfredagen - Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt

Succéduon Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt är tillbaka med Långfredagen, som utspelar sig i en låst tv-studio under sju intensiva timmar. En direktsänd talkshow som förvandlas till ett hotfullt gisslandrama. Provlyssna här!

4. Post mortem - Ann-Charlotte Persson och Mikael Ressem

Post mortem är den tredje delen i spänningsserien om Klara Andersson, en ung och ambitiös kirurgläkare som kämpar med att rädda liv i akutsalarna samtidigt som hon dras in i olika mystiska fall. En högt uppsatt politiker insjuknar hastigt och förs till sjukhus. Läget tycks vara stabilt, men vid en rutinkontroll gör Klara en chockerande upptäckt. I sängen där politikern borde vara ligger i stället en av Klaras kollegor blodig och livlös. Provlyssna här!

5. Femte kollusionen - Denise Rudberg

I Femte kollusionen, del fem i Denise Rudbergs framgångsrika serie Kontrahenterna, fortsätter vi att följa signalspanarna Signe, Iris och Elisabeth. Den här gången är insatserna högre än någonsin tidigare. Provlyssna här!

6. Han ägde mig: En sann berättelse om att överleva en mans våld - Leone Milton och Carola Jansson

Från att ha varit hennes drömkille, förvandlades Magnus långsamt till en kontrollerande diktator i hennes liv. I hemmet sitter kameror uppsatta. I hennes telefon finns en app som ger honom full tillgång. Han ägde mig är en sann berättelse om vad som pågick i en utåt sett normal familj i en svensk småstad. Provlyssna här!

7. Rök utan eld - Dan Buthler

Första delen i en ny spänningsserie av Dan Buthler. Gabriel Creuz är det yngsta barnet av tre i en adlig släkt, det betyder att hans storebror kommer att bli ny friherre. Gabriel har därför valt en bana som advokat och allt är på väg åt rätt håll när han en dag blir arresterad för bedrägerier som han är helt oskyldig till. Bevisen är dock överväldigande och han döms till ett långt fängelsestraff. Provlyssna här!

8. Ansikte mot ansikte - Jesper Ersgård

Ansikte mot ansikte är den fjärde delen i den fartfyllda och episka berättelsen Sky & Fall, där historiens och framtidens mysterier flyter samman. En ung kvinna påträffas ensam i skogen norr om Stockholm. Hon är livrädd, skadad och minns inte sitt eget namn eller vad som hänt henne. Allt hon minns är ett ord, och insikten om att något fruktansvärt är på väg att hända. Provlyssna här!

9. Det åttonde namnet - Andrew Child och Lee Child

Åtta framstående personer har hittats döda på olika platser runtom i USA år 1992. Alla dödsfall ser ut som olyckor och verkar inte ha någon koppling till varandra. Ända fram tills ett offer, resultatet av ett olyckligt fall från ett sjukhusfönster, drar blickarna till sig. Provlyssna här!

10. Syskonfejden - Moa Herngren

Moa Herngren, vars bok Skilsmässan nominerades till Årets bok 2021, är tillbaka med en ny roman om relationers skörhet. Efter pappans död samlas syskonen Ullis, Andrea och Rasmus i barndomshemmet för mammas födelsedag och försöker hitta sina roller i familjen, vilket visar sig vara svårt. Provlyssna här!

Boklistor
Storytel AB
Storytel ABSweden

Kommentarer (0)

Ditt betyg: